Reklama

Reklama

Velká šestka

  • USA Big Hero 6 (více)
Trailer 5

Velká šestka je emocemi nabité komediální dobrodružství o malém geniálním konstruktérovi robotů jménem Hiro Hamada, který se naučí využívat svůj talent. Pomůže mu v tom jeho neméně nadaný bratr Tadashi a jejich kamarádi: dívka Go Go Tamago, vyhledávající adrenalinové zážitky, čistotou posedlý Wasabi No-Ginger, sličná chemička Honey Lemon a jejich fanda Fred. Když se parta kvůli katastrofální souhře náhod ocitne uprostřed nebezpečné hry, kterou kdosi rozehrál v ulicích San Fransokya, Hiro se obrátí na svého nejbližšího kamaráda – robota jménem Baymax - a přetvoří svou partu přátel na high-tech hrdiny odhodlané vyřešit vzniklou záhadu. (Falcon)

(více)

Recenze (719)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Takhle odvařená jsem z animáku nebyla už hodně dlouho. Dokonalá animace, příběh obsahující přesně tolik klišé, aby vám to nelezlo krkem, pár dojemných scén, jež krásně vyváží všechnu tu akci... A k tomu velmi milé překvapení pro komiksové fanoušky v potitulkové scéně. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naprosto nečekaná pecka od Disneyho, která po zásluze uzmula Oscara druhému cvičení draků (které, ač velmi působivé, bylo prostě "jen" větší pokračování jedničky). Vizuální nádhera, comicsová superhrdinská náplň, mezilidské vztahy (ale ano), klišé v přijatelné míře, vynikající hudba, nečekané osudy, tryskající emoce (nejen ty dojáčkové) a samozřejmě naprostý válec jménem Baymax. No dobře, možná ještě Fredův táta;) Jo a v české verzi další dabingové absolutorium pro Kamila Halbicha. Naprostá spokojenost a ode mě 90%. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

JEN SI TADY STABILIZUJU PUBESCENTNÍ ZMĚNY. Popkulturní mix, který si bere ze všeho, co ho inspirovalo, téměř to nejlepší. Hlavně lidské vztahy fungovaly jak v reálném světe, kdyby se tvůrci nebáli přidat, nebo spíš ubrat, v opravdu rozhodujících okamžicích důležitých postav (Baymax), se stovkou neváhám. 90%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Avengers meets StarGate v disneyovském animovaném provedení . Film místy vyloženě cituje určité scény (viz Iron Man na konci Avengers vs. Hiro na konci Velké šestky), přičemž je to tak očividné, že už to ani nelze považovat za vykrádání, ale spíš za popichování. Určitě se najdou lidé, kterým bude celková neoriginalita a neobjevnost vadit, už je i vidím, ale mně je to u animáku celkem jedno. Je to milé, zábavné, vtipné, a dokonce i mírně dojemné. U animované komiksové pohádky mi to stačí. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Keby som bol 10-ročný chlapec, asi film roka. Nečakane akčná a nedetská disneyovka. Dejovo možno trochu zlátanina všetkého možného, ale inak je to veľká zábava. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

And the Oscar goes to .... BAYMAX! No ale vážně, kdyby nic jiného, tak ten robot byl prostě skvělý! Nejen že má úžasnou postavu, ale navíc se i ladně pohybuje a skvěle intonuje! A dal mi jedno poučení do života - až budou děti zase řvát, že mají bebí, zeptám se jich: "Kam bys zařadil svou bolest, na stupnici od jedné do deseti?" ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celou dobu, co jsem tenhle animák pozoroval, jsem přemýšlel, jestli je vůbec pro děti. Jeden kluk tam umře, všichni tam pořád mluví hrozně kůl hustě a pak mi došlo, že dnešní děti jsou už asi někde jindy, přičemž neomlouvám tu smrt, ale omlouvám tu husto-kůl mluvu. Od těchto dvou bodů se to odvíjelo a musím se přiznat, že jediná opravdu roztomilá věc byl ten nafukovací robot a to ještě v momentě, než se naučil kung-fu a než na něj ten japonskej génius nasadil ten hliníkovej oblek. Zároveň nemám ani tak pocit, že bych se u této pohádky bůhví jak zasmál, na rozdíl třeba od Zootropolisu. Takže i přesto, že Velká šestka není špatná pohádka, je tu pořád dost negativ, které mi výsledné hodnocení shodilo na konečné tři hvězdičky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $165miliónovTržby USA $222,527,828 Tržby Celosvetovo $657,818,612Tržby za predaj Blu-ray v USA $52,022,703 //počet predaných kusov 2,591,377Tržby za predaj DVD v USA $38,946,843 //počet predaných kusov 2,190,060║ štúdio Disney stále naberá na obrátkach, akčný animák mu opäť nadmieru vyšiel, spokojnosť /80%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Baymax byl velice roztomilý, ale líbil se mi více ze začátku, než když měl pak to brnění. Co mě ale fakt dostalo bylo San Fransokyo. Opravdu nádherný design a fakt jsem čuměl jak živě to město působilo. Jinak celkově mi ten film přišel jako takový mix Železného Obra a Jak vycvičit draka (ty časté létací scény byly prostě fakt podobné). Oba zmíněné filmy se mi líbily ještě o chloupek více, ale tohle bylo také parádní. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NECHTĚLI JSME BÝT SUPERHRDINY, ALE NĚKDY NEJDE VŠECHNO TAK, JAK BYSTE CHTĚLI…“ /// Animovaná komiksová týmovka, u který Pikachu a vostatní šikmovoký příšery zblednou závistí. Na Asii orientovaní dětští robotí géniové, Marvelácky děsivej padouch a Disneyho umělá inteligence, nahrazující domácí mazlíčky. Tak jste se parchanti konečně dočkali! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Svrbí mě Pikačú. 2.) Sere mě pes. 3.) Thx za titule ,,Bac“ a „Miki226“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Buena Vista // Počet premietajúcich kín v USA: 3,773 // Otvárací Víkend v USA: $56,215,889 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi nestalo, abych v jednom týdnu rozdal čtyři pětihvězdy, ale Big Hero 6 je Guilty pleasure jak sviň a mokrý sen každého chlapa!! Vizuál je neskutečně povedený místy jsem měl pocit, že nekoukám na Animovaný film. Všechny ty Hightech parádičky byla radost sledovat a vůbec by mi nevadilo kdyby se celý film nesl v duchu robotích zápasů, ale i Avengers volba byla na uvítanou se záporákem, za který by se nestyděl ani Marvel. Všechny kladné postavy jsou sympatické a Baymaxe chci mít doma! Plusem jsou i parádní hlášky od Freda. Perfektní zábava, která je jednak dojemná, tak i zvratovitá! 90% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní, ale i velmi standardní - "Big Hero 6" je precizně vysoustružený produkt, kde nic není ponecháno náhodě. Akce, humor a emoce se střídají s mechanickou přesností, dramaturgie jede podle odškrtávacího seznamu a nápady se drží v mantinelech osvěžení, ale nikdy nepřekročí do roviny, kde už by to mohlo zavánět originalitou, nebo dokonce osobitostí. Prostě disneyácká podřízenost image značky, kterou výmluvně konstatuje interní direktiva FIFO, což u nich neznamená "first in, first out", nýbrž "fit in, or fuck off" (to není výmysl, ale očité svědectví). Na druhou stranu od výsledku spojení Marvelu a Disneyho se rozhodně kreativita očekávat nedala. Po bravurním "Frozen" je poslední produkce Walt Disney Animation Studios krokem stranou od nejistých vod ambicí do ozkoušených mantinelů komiksových adaptací. Nakonec můžeme být ještě rádi, že otravné podkuřování fandům se tentokrát omezilo především na potitulkovou sekvenci. "Big Hero 6" tak zavání předzvěstí standardizované produkce mediálního konglomerátu velkého myšáka, který si nastavil kurs na ovládnutí světa a po akvizicích Pixaru, Marvel Entertainment a Lucasarts mu už nic nestojí v cestě. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po ukazkach jsem se na film docela tesil a zklamanej jsem nebyl. Sice se nekona nic originalniho, ale na druhou stranu, i kdyz se jede podle zabehnutejch klise, dokazali je tvurci vymackat na maximum. Takze je tu namichanej idealni mix mezi situacni komedii, kterou obstarava chvilema nemotornej hlavni robot, nekolika dojemnejma scenama (na animak az prekvapive intenzivnima) a samozrejme akci, ktery neni naprosto co vytknout, snad jen to, ze se clovek ani nenadeje a je konec filmu, pritom bych si jeste minimalne pul hodinku souboju s chuti dal. Jinak animaci a dabingu neni vicemene co vytknout, ale nijak zvlast z dnesniho standardu nevybocuje. Takze za me spokojenost, urcite nekdy rad mrknu znova. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se potenciálně zajímavá zápletka na téma robotiky utopila v prachobyčejném, byť vizuálně přitažlivém, superhrdinském mišmaši. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě tu úplně všechno, od animace, přes neohrabaného, hodného a mile vtipného Baymaxe, děj hodný Iron mana, geniální partu, zábavné závěrečné titulky až k potitulkové scéně, u které jsem se ze srdce zasmála. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Udělá ze mne karate lepšího zdravotníka?" Tak to je tutovka, kterou by měl pochopit i robot. Jenže Baymax nechápe v podstatě nic a tak je o zdroj zábavy postaráno. To je dobře, protože astrofyzice moc nerozumím, roboty ovládat neumím a problémy japonských puberťáků mě nebaví, takže za mě je tohle "jenom" dobrý. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Neskutečně schematický až primitivní film jdoucí proti trendu promyšlenějších a chytřejších animáků. Vyloženě krok zpět v evoluci. V Disney by se měli stydět. Samozřejmě to má řemeslnou úroveň a tempo, takže to docela uteče a neurazí, ale ocenit to nelze. 50 % ()

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama