Reklama

Reklama

Velká šestka

  • USA Big Hero 6 (více)
Trailer 4

Velká šestka je emocemi nabité komediální dobrodružství o malém geniálním konstruktérovi robotů jménem Hiro Hamada, který se naučí využívat svůj talent. Pomůže mu v tom jeho neméně nadaný bratr Tadashi a jejich kamarádi: dívka Go Go Tamago, vyhledávající adrenalinové zážitky, čistotou posedlý Wasabi No-Ginger, sličná chemička Honey Lemon a jejich fanda Fred. Když se parta kvůli katastrofální souhře náhod ocitne uprostřed nebezpečné hry, kterou kdosi rozehrál v ulicích San Fransokya, Hiro se obrátí na svého nejbližšího kamaráda – robota jménem Baymax - a přetvoří svou partu přátel na high-tech hrdiny odhodlané vyřešit vzniklou záhadu. (Falcon)

(více)

Recenze (720)

SamanthaM.M 

všechny recenze uživatele

Viacerí to tu už napísali, ale.... takto by vyzerali Avengers, keby ich robil Disney. K dokonalosti tejto rozprávke (hoci to ani nie je rozprávka, ale správne dojemný akčný film) chýba iba lepší soundtrack. Henry Jackman je skvelý skladateľ, ale toto si pýtalo niečo iné - asi ako soundtrack k HTTYD od Johna Powella. ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Škoda že už nemám desať, neužíval som si to tak ako decká pocelý čas. Tvorcovia filmu ukázali že na počítačových animáciach sa dá veru ešte pohrať. Príbeh z počiatku sa nejak nehýbe ale neskôr to začne šľapať a rozvinie sa to v zábavný akčný animák kde sem-tam tvorcovia vsadili i na trochu dojemné emócie. Veľmi pestrá ani-marvelovka kde Stan Lee v podtitulkovej scéne slušné prekvapí :D Na 5 hviezd by to chcelo ešte trochu rozvinúť postavy; ale Baymax bol parádny. (85%) ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Film ma bavil na začiatku najviac a na konci najmenej. teda ako graf kosínusu na intervale (0, π/2). Veľký tučný nafukovací robot bol jediným ťahákom filmu. Príbeh bol dojímavý a keby sa človeku chce, uroniť nejakú tú slzu by nebol až taký problém. Nepáčil sa mi ale nemastný-neslaný záver. Pre deti super, ako oddychovka pre dospelých je to pozerateľné. Scott Adsit - Baymax /:/ Ryan Potter - Hiro /:/ Daniel Henney - Tadashi /:/ T.J. Miller - Fred /:/ Jamie Chung - Go Go /:/ Damon Wayans Jr. - Wasabi /:/ Genesis Rodriguez - Honey Lemon /:/ James Cromwell - Robert Callaghan /:/ Alan Tudyk - Alistair Krei /:/ Maya Rudolph - Cass /:/ Katie Lowes - Abigail ()

journeyman 

všechny recenze uživatele

Podobně mi to přišlo u "Jak si vycvičit draka" - všechno stojí a padá s tím, jak se povedl Toothless, a příběh byl už jen taková banalitka okolo. U Velké šestky je zase středobodem všeho Baymax, a to excelentním. Radost ho sledovat v pohybu, hlavně zezačátku, když byl ještě nemotornej, a když mu třeba docházela baterie, to bylo moc vtipný. A příběh? To už je zase taková banalitka okolo. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Animovaná superhrdinská komiksovka pre desaťročné deti, ktorým nebude vadiť, že všetko v tomto filme je pritiahnuté za vlasy. Po trailery som čakal, že to bude o vzťahu medzi chalanom a marshmallow robotom, preto ma prítomnosť ostatných hrdinov a superhrdinskej zápletky zaskočila. Aj tak som mohol byť spokojný, nebyť nekonečnej infantilnosti filmu. S ohľadom na to, že všetky superschopnosti získali postavy pomocou vedy sa na vedu neskutočne kašle. Hlavný hrdina má 14 rokov, ale behom okamihu (fakticky z filmu netuším ako plynie čas, ale zrejme sa všetko odohrá v priebehu týždňa) vymyslí (a zrealizuje!) také veci, že Tony Stark sa môže ísť v hanbe niekde zahrabať. A toto ma iritovalo natoľko, že som si vôbec nemohol užiť zvyšok filmu, ktorý je len krásne animovaná prehliadka klasických dejových klišé a generickej nevzrušujúcej akcie. Robot Baymax bol fajn, no zvyšná štvorka hrdinov je len nevýrazné krovie (z ktorého vytŕča týpek, čo by bol huličom keby toto nebol rodinný film) a záporák... k nemu sa radšej ani nebudem vyjadrovať. 5/10 ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Baymax rocks! Potěší vymazlené prostředí, veselé postavičky a žánrový mix, prostě to má vše, co od takovéhoto animáku očekáváte. První půlka za plný počet - nejlepší hlášky a scénky (trailer je především z této půlky), druhá za 3 (nahánění a finální souboj je v rámci průměru), výsledek 4*. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Dle pozitivních recenzí jsme rozhodně čekal větší zábavu, minimálně víc hlášek nebo odkazů na známý scífka. Do vzniku velký šestky (cca po hodině stopáže) jsem se občas nudil a marně hledal zajímavější momenty. Pak se ale nakonec zadařio, když přišla na řadu pěkná akce, nějaký hlášky, sympatická "thrillerová" zápletka a fungující emoce. Škoda, že se v tomhle duchu nenesla většina snímku, neobjevilo se víc cameo roliček alá Stan Lee a tvůrci se neudělali větší srandu ze známejch superhridnů (viz Batman v Lego Movie), tři silnější hvězdy. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Krásny Oskarový animák, v ktorom sa od prvej chvíle zamilujete do nemotorného robota (tučniaka ?) Baymaxa, ktorému so záchranou sveta pomáha Veľká šestka neohrozených šprtov, ktorých vynaliezavosť nepozná hranice. San Fransokiyo je digitálne doladené do posledného detailu a Marvel universe je v príbehu zvládnutý profesionálne. Škoda akurát zopár klišé, ktoré tomu dávajú "pozlátko" klasickej americkej národnej hrdosti. Ale to by som asi chcel veľa. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch příběhově trochu jednodušších a dětinštějších animáků (což mu ale v ničem neubírá), který celkem úspěšně "vykrádá" a míchá spousta prvků z anime, komiksu i sci-fi a sází na osvědčené recepty, které fungují. ()

Whitebeard 

všechny recenze uživatele

Parádní animák, po všech stránkách. Zařazuje se mi po boku Jak vycvičit draka a spolu s ním tvoří aktuálně pro mě špičku animáckých filmů. Skvělá animace, práce se světlem, s detaily, občas se člověk zasměje. Co víc si u animáku přát. Dcerka sedla na začátku se mnou a skončila až se závěrečnýma titulkama. Doporučuju všem :) 5* ()

AngelG 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně originální animák, který se jen tak nevidí. Ne-úplně určený pouze dětem a to jsou přesně ty druhy "pohádek", které jsou nejlepší. Hlavně to zpracování a grafika jsou naprosto fantastické. ()

vera27 

všechny recenze uživatele

lepší 4*, tohle je animák co pohladí po duši, bojové scény a postavičky mi trochu připomínaly hrdiny Avengers a určitě to bylo záměrné. Moc jsem se bavila a Baymaxe chci mít prostě doma! "Oh no":D ()

dandislav1991 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že to bude zase další animák michellinem v hlavní roli a on to byl super počin, kdy jsem věřil každé slovo, smál se, kdy jsem se měl smát, brečel, když byl taky čas, prostě tady fungovala vše co mělo. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Absolutně netknutý informacemi nebo trailery (asi 1 byl) jsem tenhle animáč pustil na TV a pak to přišlo. Oba dva s manželkou jsme civěli na film s otevřenou pusou a hltali každou minutu. Takhle jsem se u animáče dlooooooooooooooooho nebavil a to jsem před měsícem viděl draka dvojku kde jsem taky plesal blahem. Jasně zasloužené pětihvězdí… ()

kuces 

všechny recenze uživatele

Ale jooo, bavil jsem se. Prislo mi to. bez pridane hodnoty, neco zde proste chybi. A naopak prebyva prilisny tlak na asijsky trh... ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

celkově dost nuda, příběh tragédie, animace super, jen občasné Bimaxovy vtípky zaujmou, ale tohle je cíleno čistě na děti, takže pro ně ok ()

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama