Reklama

Reklama

Velká šestka

  • USA Big Hero 6 (více)
Trailer 1

Velká šestka je emocemi nabité komediální dobrodružství o malém geniálním konstruktérovi robotů jménem Hiro Hamada, který se naučí využívat svůj talent. Pomůže mu v tom jeho neméně nadaný bratr Tadashi a jejich kamarádi: dívka Go Go Tamago, vyhledávající adrenalinové zážitky, čistotou posedlý Wasabi No-Ginger, sličná chemička Honey Lemon a jejich fanda Fred. Když se parta kvůli katastrofální souhře náhod ocitne uprostřed nebezpečné hry, kterou kdosi rozehrál v ulicích San Fransokya, Hiro se obrátí na svého nejbližšího kamaráda – robota jménem Baymax - a přetvoří svou partu přátel na high-tech hrdiny odhodlané vyřešit vzniklou záhadu. (Falcon)

(více)

Videa (42)

Trailer 1

Recenze (719)

silentname 

všechny recenze uživatele

Som vcelku prekvapený, že som film ešte neokomentoval, takže to asi musím napraviť. "Big Hero 6" bol pre mňa vynikajúci filmový zážitok, kde sa Disney a Marvel rozhodli ukázať, že si vedia vzájomne dobre vypomôcť a výsledne vznikol silný príbeh o priateľstve a strate blízkej osoby. Čo je dosť hlboká myšlienka. Vzťah Hira s Baymaxom je skvelý, jeho noví kamaráti, z kterých vznikne ich hrdinský tím sú skvelí. Všetci majú v sebe svoje vtipné stránky, no súčasne v nich vidno aj reálnych ľudí. Baymax je pre mňa jeden z nejlepších robotov, akého som kedy videl a mal možnosť spoznať vo filme. A fakt ma to dostalo. Vizuálne super, hudobne je to skvele zvládnuté, možno jediný problém filmu je asi fakt, že je miestami dosť priehľadný a viete čo sa bude v príbehu diať. Ale všetko okolo toho funguje tak skvele, že to skoro vôbec neregistrujete. Keď som film videl prvýkrát, tak ma ohromil. Druhýkrát to už taký efekt nemalo, no stále si myslím, že ide o výborný počin od najlepšieho animovaného štúdia na svete. Uvidíme, čo nám prinesie Zootopia Hodnotenie: A- ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Vizuálně překrásné, ale příběh předvídatelný a průměrný. Nikdo z hrdinů kromě roztomilého Baymaxe není zapamatovatelný, jsou to víceméně jen klišé figurky - dětský génius, drsňačka, excentrická sexy vědkyně atd. Chápa, že někomu to nevadí, tenhle film je fajn, dobře se na něj dívá a skvěle s ním uteče čas. Mně ale chybí jakákoli přidaná hodnota. Například How to train your dragon má úžasně podaný vztah hlavního hrdiny s Bezzubkou a o postavy se opravdu bojíte. Velká šestka bohužel klouže jen po povrchu a chybí jí cokoli, co by z ní udělalo srdcovku. 60 % ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animák od dob Raubíře Ralfa.Nadupaný vizuál, dobrý příběh, zábavná parta a dokonalý ústřední robot Baumax, teda Baymax.Hlavně to všechno ještě umocňuje výtečný dabing a pokaždý, když jsem slyšel Kamila Halbicha, hned se mi vybavil Rimmer :D.Poslední dobou jsou sice animáky narvaný výbuchama a akcí, ale Velká šestka není vlezlá a otravná (jako např. Úžasňákovi) ale výtečně baví a jede si na vlně Avengers.Animák roku.95%. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Že se jedná o příběh inspirovaný Marvelem, jsem si bohužel přečetla až PO jeho zhlédnutí. Trailer mi evokoval spíše klidnější, roztomile-dojemnou záležitost, tou však "Big Hero 6" rozhodně není. Tedy, minimálně jeho druhá polovina ne. Možná už jsem pře(super)hrdinovaná, ale jak jsem se kdysi dávno vyjádřila ve svém komentáři k "Úžasňákovým" (**), na zápletky podobného typu, tzn. na ty, které tvoří honičky a do líbivého hávu oděné násilí, mají děti času dost. Největším paradoxem "Velké šestky" ovšem zůstává fakt, že i přes hafo akčních scén dodávají šťávu de facto jen Fall Out Boy. Špičkovou animaci zmiňovat netřeba, je neskutečné, co všechno už dnes dokáží udělat, ale ten Oscar... Nope. Not for me. Ani za tokijské San Francisco a legračně se pohybující maršmelou (zdravotní) sestřičku.;-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Baymax byl velice roztomilý, ale líbil se mi více ze začátku, než když měl pak to brnění. Co mě ale fakt dostalo bylo San Fransokyo. Opravdu nádherný design a fakt jsem čuměl jak živě to město působilo. Jinak celkově mi ten film přišel jako takový mix Železného Obra a Jak vycvičit draka (ty časté létací scény byly prostě fakt podobné). Oba zmíněné filmy se mi líbily ještě o chloupek více, ale tohle bylo také parádní. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (41)

  • Pohyby a postoje Baymaxe (Scott Adsit) byly modelovány podle pohybů dítěte s plnou plenou. (KidWithGun)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama