Reklama

Reklama

Velká šestka

  • USA Big Hero 6 (více)
Trailer 7

Velká šestka je emocemi nabité komediální dobrodružství o malém geniálním konstruktérovi robotů jménem Hiro Hamada, který se naučí využívat svůj talent. Pomůže mu v tom jeho neméně nadaný bratr Tadashi a jejich kamarádi: dívka Go Go Tamago, vyhledávající adrenalinové zážitky, čistotou posedlý Wasabi No-Ginger, sličná chemička Honey Lemon a jejich fanda Fred. Když se parta kvůli katastrofální souhře náhod ocitne uprostřed nebezpečné hry, kterou kdosi rozehrál v ulicích San Fransokya, Hiro se obrátí na svého nejbližšího kamaráda – robota jménem Baymax - a přetvoří svou partu přátel na high-tech hrdiny odhodlané vyřešit vzniklou záhadu. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (41)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 222,5 milionu amerických dolarů, souhrnné celosvětové tržby dosáhly 657,9 mil. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 23. října 2014 na MFF v Tokiu. (Varan)
  • Aby se animátoři ujistili, že Hirova (Ryan Potter) roztomilá mezera mezi zuby bude viditelná ze všech úhlů, přidali do jeho zubů ovladače, aby mohli zuby nastavovat tak, jak budou potřebovat. (CrypzzXD)
  • Animátoři pro bojovou výbavu Baymaxe (Scott Adsit) zvolili karate. S ohledem na jeho velké proporce museli ale některé pohyby a chvaty upravit. Několik členů týmu dokonce v rámci přípravy chodilo trénovat do školy bojových umění. (CrypzzXD)
  • Baymax (Scott Adsit) je vysoký 183 cm a váží 34 kg. Ale jen do té doby, než ho Hiro (Ryan Potter) mechanizuje, v tu chvíli naroste na 213 cm a unese 453 kilo. (CrypzzXD)
  • Postava Baymaxe (Scott Adsit) je částečně založena na skutečném robotovi, který v době přípravy filmu vznikal na robotickém institutu univerzity Carnegie Mellon. Jeho účelem mělo být zastoupení zdravotních sester nebo asistujících doktorů. (CrypzzXD)
  • Velká šestka má 15 hlavních postav a vedle nich se ve snímku objeví dalších přes 660 animovaných osob. To z filmu ve své době učinilo "nejzalidněnější" animovaný film studia Disney. Pro srovnání – v takovém Ledovém království (2013) bylo použitých postav 270. 185 jich bylo v Raubíři Ralfovi (2012) a 80 v Na vlásku (2010). (CrypzzXD)
  • Acetylenová svářečka, kterou v laboratoři používá Honey Lemon (Genesis Rodriguez), nese značku a logo "Blue Dragon". Logo odpovídá původní sérii Dragon Ball Z (od r. 1989). (KidWithGun)
  • Testovací laboratoř teleportačního Portálu se původně měla nacházet v katakombách Alcatrazu. Namísto Angel Islandu se nakonec ostrov ve filmu jmenuje Akuma Island. Akuma je v japonštině výraz pro démona nebo ďábla. (KidWithGun)
  • Pohyby a postoje Baymaxe (Scott Adsit) byly modelovány podle pohybů dítěte s plnou plenou. (KidWithGun)
  • V 59. minutě, kdy Hiro (Ryan Potter) s Baymaxem (Scott Adsit) letí nad San Fransokyoem, si můžete povšimnout Tokyo Tower, jedné z nejznámějších dominant Tokia. (La_Valette)
  • Při bližším pohledu si můžeme v Hirově (Ryan Potter) pokoji všimnout sbírky postaviček, mezi nimiž je i tzv. Cy-Bug, což je robotická bytost odkazující na film Raubíř Ralf (2012). Ve scéně v docích je na jednom z kontejnerů patrný obrys hlavy Mickey Mouse - nejznámější kreslené postavy studia Walt Disney. Když Baymaxova (Scott Adsit) pěst při testu prorazí zeď, rozbije i sochu prince Hanse z disneyovky Ledové království (2013). (Charpy)
  • V kinech byl před filmem promítán krátký animovaný snímek Hostina (2014). (Durdas)
  • V Hirovej (Ryan Potter) izbe je možné všimnúť si viacero animovaných postáv, napr. robota EVE zo snímky Wall-E (2008) či králika Oswalda, ktorý bol prvou kreslenou postavou od Disneyho, ešte pred Mickeym Mousom. (MikaelSVK)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama