Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 9

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 9

Recenze (825)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Domov Perregrínky je taký príjemný, pozerateľný rodinný film, najlepšie na nedeľné popoludnie v telke. Na čom vážne nie je v podstate nič zlé, ak by sa k niečomu podobnému "neznížil" jeden z najväčších vizionárov Hollywoodu. Čo sa stalo, že taká bitka kostlivcov s monštrami a deckami je absolútne nudná a pomrkávanie na diváka, že Burton tu v skutočnosti vzdáva hold Harryhausenovi, je proste iba pózou, to dúfam nevie ani samotný režisér. Predpokladám, že film urobiť family friendly bolo rozhodnutím štúdia a Tim sa len viezol. Dlhá expozícia navnadila, druhá tretina v domove miestami okúzlila, miestami nudila a záverečná časť je čistý bordel v akomkoľvek zmysle slova. Takže budem miernejší a výsledné hodnotenie patrí rodinnému komernčému filmu a nie autorskému Burtonovmu počinu. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná, která se ke konci lehce zvrhává (ach ty nelogičnosti), ale tak už to občas u Burtona bývá. Já ty jeho podivnosti zkrátka můžu. Přesto jsem do filmu nešla s příliš velkým očekáváním, a odešla jsem mile překvapená. Ne nadšená, ale překvapená. Eva Green válí jako vždycky, vizuálně je to nádhera a atmosférou parádní. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Burton jede ani ne na neutrál a místo okouzlující podivnosti servíruje ucházející, ale ničím výjimečnou rodinnou podívanou. Sice se tu ve velkém baští vytrhané dětské oči, ale chybí tomu atmosféra a slečna Peregrinová a záporák působí jako vyčichlé odvary až karikatury Burtonových excentrických postav. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sirotčinec slečny Peregrinové pro nadanou mládež:) Tim Burton nikdy nepatřil mezi mé nejoblíbenější režiséry, jeho osobitý, weird-bizarre-dark-colourful styl a přínos kinematografii je však nezpochybnitelný. Zvláště v posledních letech jsem už měla dojem, že se s ním stalo to stejné, co třeba s Tarantinem. Začali být nechutně mainstreamoví a komerční. Jakoby tak trochu přišli o svou vlastní "nezávislou" osobnost, tvůrčí svobodu a nevázanost. Začali dělat víc filmy pro masy, dle Hollywoodu, začali do nich vrážet mega rozpočty a ohromný marketing. Člověk si tak jen povzdechl a zavzpomínal na Tarantinovy Gaunery, Kill Billa a na Burtonova Střihorukého Edwarda. Filmy natřískané prachama a CGI, ale už tak nějak celkově nabubřelé, a prázdné. Proto jsem se trochu obávala i slečny Peregrinové. Už jsem viděla tu pestrobarevnou omalovánku, na pozadí zeleného plátna:) Rozčarování však bylo nečekané a velmi příjemné. Vůbec jsem nepoznávala Burtonův typický rukopis. Nekřičelo na mě zelené plátno z každého záběru, jak jsem čekala. Tento Tim Burton je velmi decentní a umírněný. Překvapil mě. Předlohu jsem nečetla, ale snímek se mi moc líbil. Obsazení je perfektní. Asa (mám slabost pro černovlasé chlapce s blue eyes:), se od Chlapce v pruhovaném pyžamu opravdu hodně vytáhl:) i herecky posunul. A Eva Green je královna temných a podivných rolí. Krásná hudba a nádherné lokace. Člověk si zde může povšimnout několika odkazů ke kultovním filmům. Já našla X-Meny, Harryho Pottera, Armádu temnot a ti děsiví tvorové mi připomínali kreatury z šílené Frankenstein's Army. A Samuel L. Jackson dokonce řekne něco o očích, takže Nick Fury je jasný:) Potěšila mě loutková animace v začátku filmu, jako ze starých dob, Švankmajer by i zaplesal. A kolotočový monster battle je epický:) Sirotčinec slečny Peregrinové je jediný film, který jsem ze všech Burtonových děl zhlédla v kině. A jsem moc ráda, že to byl právě tento. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Snad první Burton, který mě vyloženě nebavil. Ten film mi přišel úmorně dlouhý, postavy v něm odříkávají neuvěřitelně debilní repliky, a celé mě to prostě minulo, ačkoli trailer vypadal velmi slibně a objevuje se tam celá řada skvělých herců (jimž podle mě zcela kraluje fantastická Eva Green). Osobně si myslím, že to je prostě proto, že ta předloha bude strašný shit - odjakživa jsem krajně skeptický k filmovým adaptacím celosvětových bestsellerů, a tohle je podle mě přesně ten případ, kdy prostě nemohl vzniknout dobrý film, ani kdyby se všichni rozkrájeli, protože bych takovou knihu zkrátka v životě nevzal do ruky. Za pár let po tomhle filmu i jeho předloze podle mě neštěkne ani pes a sám si už po pár hodinách od projekce nevybavuju, o čem to vlastně bylo - za mě strašné zklamání a nekonečná nuda. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (33)

  • Práva na zpracování stejnojmenného knižního bestselleru Ransoma Riggse zakoupilo studio 20th Century Fox už v roce 2011. (ČSFD)
  • Tim Burton popísal postavu slečny Peregrinovej (Eva Green) ako "strašidelnú Mary Poppins", ktorá mala tiež schopnosť premeniť sa na vtáka. (belinko)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama