Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 1

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Recenze (825)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Prostě Burtonovka posledních let - lehce infantilní, fajn design různých příšerek, neobvyklý svět, ale snad ani jedna zapamatovatelná scéna, 3 hvězdy. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

První shlédnutí v kině (2016), poté jsem film několikrát znovu, na konec jsem četla i knihu. Skvělá Eva Green mě tady opravdu nadchla! ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem byl zvědavý především proto, že ho režíroval Tim Burton. O příběhu jsem si v podstatě nic nezjišťoval a bylo mi to tak trochu jedno, protože jsem se chtěl nechat překvapit. A nakonec jsem spokojený jak s režií a stylem, tak dějem. Začátek filmu docela dobře navodí atmosféru (úvod s fotografiemi) a ještě lepší to začíná být v momentě, kdy se děj opravdu rozjede. Co se toho děje týče, tak mi přišel zajímavý především kvůli nápadu využití časových smyček k tomu, k čemu se tu využívají. Díky tomu tu bylo několik dost zajímavých scén. Podivné děti mi nejdřív tak originální nepřišly, ale jak se postupně začaly odhalovat jejich "podivnosti" tak mi většina z nich přirostla k srdci. Co se týče stylu, tak je tu Burton vidět asi hlavně v tom, že ze všeho umí udělat strašidelně-roztomilý film. Snad jen jeho napadlo dát žraní dětských očí do filmu pro děti (a navíc hollywoodského!) a přitom tak děti rozesmát. Herecké obsazení mě nepřekvapilo. Eva Green hraje dobře jako vlastně všude (taky svým tipickým stylem) a u Samuela L. Jacksona už i já začínám mít pocit, že jeho životní motto je hrát v co nejvíce filmech to jde. Jako záporák je tu taky vtipný, ale přitom nepůsobí nijak směsně, spíš prostě dobře. Dětští herci tu podle mě hráli dobře všichni a u nikoho jsem žádné krkolomné snažení o herectví nezaznamenal. Prostě byli přirození. Hudba se mi v úvodní scéně líbila dost, ale pak už tu byla spíše jen v pozadí jako obyčejný doprovod, což ale nijak nevadilo. Písnička při závěrečných titulkách se taky povedla a já jsem tedy se vším celkově spokojený. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Ehm, ehm....červená čísla? To jako vážně? Když pominu to, že to údajně s knihou a potažmo s její atmosférou (sám jsem nečetl), nemá nic moc společného, tak u mě Burton teda hodně klesnul. Půlku filmu jsem se ho snažil brát vážně, pak mi došlo a to především díky Jacksonovi a jeho výkonu, že se to vážně brát nedá. Dá se tomu totiž jenom vysmívat. A nejvíce mě bolí ta neuvěřitelná logická chyba v závěru. SPOILER! V roce 1943 připlouvají sirotci na staré lodi do lunaparku, projdou Domem hrůzy do roku 2016. Potud je to jasné. Pak ten týpek jde na loď, oživí kostlivce a ty naskáčou na molo. A zaútočí. Cože? To tam ta loď stála 70 let? Pochopil bych, kdyby prošel tím domem, oživil je a oni pak vylezly z toho domu tedy z roku 1943. Ale v domě stojí děcka a kostlivci vyskakují z lodi v roce 2016..neříkejte mi, že by ji tam někdo s mrtvolama na palubě nechal stát 70 let, notabene, když na ní ještě v roce 43 odplují...ach jo, Time, kams dal mozek? A prosím už nikdy více to neherecké prkno jménem Eva Green. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Typický příklad střetu umělce, jeho slávy, a jeho trademarků, s velkým rozpočtem a hollywoodskými producenty. Burton se v první hodině snaží udělat z knižní young adult fantasy něco víc, rozvíjí rodinné vztahy, diskutuje válku, holocaust, neboť v těchto dobách fantazie vyvěrá z reality, protože pomáhá přežít hrůzy světa. Film je v první půlce takovou smutnou a depresivní fantasy variací na Maeterlinckova Modrého ptáka (jen se na to dívá z druhé strany životního cyklu). Jenže druhá půle je zase ten trikový akční mišmaš s Burtonovymi trademarkovymi kostlivci v čele, i když jsou tady úplně zbytecní. Prostě producenti chtěli instantního Burtona za velké prachy, a dostali ho. Ale takový Burtonuv odvar z Burtona je pro diváka spíše utrpením. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Od Sirotčince slečny Peregrinové jsem čekal mnoho a jelikož jsem četl předlohu byly moje očekávání ještě umocněno a troufám si tvrdit že toto filmové zpracování naplnilo mé očekávání. Však musím říct že knižní předloha mě oslnila více. Toto filmové zpracování, ale může nabídnout mnohé od báječného audiovizulního zážitku, kvalitního zpracování scénaře a postav, ale musím říct že slečnu Peregrinovou jsem si představoval trochu odlišně a kromě toho zminované kvalitní zpracování předlohy, ikdyž se nějáké odlišnosti najdou, především v závěru. ( 1.10.16/Cinema City/3D/Sčítání lidu:2 ) ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Kdo si libuje v Burtonovi, zřejmě nebude ochuzen o zážitek. Opět další propracovaný svět zaměřený pro všechny generace. Podivné děti mají na jednu stranu hororový nádech a na druhou působí roztomile, když vidíte čutat neviditelného hošíka nebo létající holku na provázku při procházce po pláži. Jednohubka, která za to rozhodně stojí. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Podobný humus ako Alenka. Bohužiaľ, Tim od Sweeney Todda nenatočil "normálny" film. Pripomínalo mi to 13diel Narnie. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Že další Burtonův dětský film není nic pro děti, mě nepřekvapilo. To, že jsem se po tomto pohádkovém příběhu bála jít po tmě do ledničky taky ne. Co kdyby u ní stál netvor, že jo. Že tvůrce tak invenční jako Tim se nechá tak okatě inspirovat Faunovým labyrintem a vykostí Piráty z Karibiku, mě naopak překvapilo velmi a nemile. Mutagenní děti mi kupodivu nevadily, snad proto, že byly vážně kupodivné, Samuel Zombie Jackson citlivějšímu diváku připraví pár nepříjemných chvil, ptákoložky Judi M Dench a Eva Vesper Green ale mohly dostat větší voliéry. Ten Tim je vážně divný. ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Príbeh o tom, ako Burton svoju režijnú identitu opäť našiel. Obzvlášť scéna jedenia očí je burtonovsky creepy a viem si predstaviť, že deti z nej budú mať nočné mory. Famózna Eva Green s ľudským záporákom Jacksonom sú čerešničkou na torte tohto hudobne premakaného atmosferického fantasty... ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

CO TOHLE MĚLO KUR.A SVATÝHO BEJT? O_O Timovy prostě už na starý kolena hrabe.... jinak si nedovedu představit důvod točit takovou NEBETYČNOU ZVÁCENOU LOGIKU POSTRÁDAJÍCÍ KRAVINU!!! 25% ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Toho dne se možná změnilo všechno, ale natočením tohoto filmu se nezměnilo vůbec nic. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti je knížka, který podporuje představivost a fantazii a ta Burtonova je samozřejmě fantastická a obrazově dokonalá. Bohužel, to je to jediné, co tady funguje. Postavy jsou studené jak psí čumák a příběh nedokáže vtáhnout. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jsou to vlastně X-men pro desetileté děti. Hezká pohádka, o to nic. Takže vlastně bavilo, jen trochu pomalé tempo. 60% ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Zelená celou dobu naprosto nechutně oblečená, Řiťa Máslopolský je jako milovník jen o něco málo snesitelnější než prepubescentní intergalaktický dezinsektor (tzn. jako jeden hřebík v zadku namísto dvou), ale že by to nějak výrazněji vybočovalo z páně Buřtoňovy produkce z posledních let ve směru senkruvna, to bych si netroufal. Na ukrácení dvouhodinové cesty na trase Budweis – Prágl mi to přišlo dostačující. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Ten odpad není za to, jaká je to MEGAslátanina dokoutelná jen s vypětím všech sil. Ten odpad je za to, jak se tahle MEGAslátanina dokoukatelná jen s vypětím všech sil smrtelně vážně tváří. Kdyby to byla sranda, komedie, dělající si srandu sama ze sebe, neřeknu ani ťuk, ale tohle je silné kafe. Mezi fantasií a zhuleností je velmi tenká hranice. Tohle nemá žádný promyšlený svět s pravidly, je to jen vycucané z prstu po totální pitce nebo drogovém rauši. To nikdo ze štábu včetně herců nečetl scénář? To hráli scény, vytržené z kontextu, myslíc si, že se jedná o úplně něco jiného, nebo jak? Jak může štáb stovek lidí dělat na takové konině bez hlavy a paty? PS: Co měla znamenat ta veselá hudba v potopené lodi plné koster? A ten WTF taktéž nehodící se hudební doprovod při finální bitce na pouti? Burtonovi fest hrabe. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Na základě trailerů jsem očekával bídu, která rovněž přišla. JENŽE ta bída byla tak prapodivně zabalená, že jsem byl spokojený jako pes při ranním ochcávání obrubníků. Nebýt těch dvou příšer, tak divák jen stěží uvěří, že taktovky se chopil Tim Burton. S postupujícím věkem Tima Burtona lze jistojistě říci, že něčeho podobného jako byla Mrtvá nevěsta se již dozajisté nedočkáme. 73% ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Spíš divné, než podivné. Zajímavá a vtahující atmosféra, v podstatě jsem se nestačil nudit. Nicméně – když se nad tím dějem samotným zamyslím, včetně všech těch zákonitostí fikčního světa, tak mi dojde, že to je obyčejný guláš. Měl jsem pořád pocit, že mi něco podstatného uniká… Triky mi přišly slabé, scéna v lunaparku vyloženě ošklivá, Evy Green bylo málo, Asy Butterfielda bylo pro změnu moc. Samuel L. Jackson asi vůbec nevěděl, co se po něm chce, a tak jen hrál šíleného padoucha. Shodou náhod se zrovna trefil. Ne, na první dobrou, to nebylo špatné, ale myslím, že zítra si z toho už nebudu nic pamatovat. ()

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama