Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 9

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Recenze (821)

hEROic 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to celkem povedené. Spousta zajímavých nápadů, krásné záběry a pěkný pohádkový příběh s až hororovou tématikou. 75% ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Jeden velký guláš - střídání žánrů, prostředí, hudby, herectví (hodně mě zklamal Asa Butterfield) ... Prostředek je ale super! Tam je to skvěle tajemné a temné. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Burtonův rukopis byl znát. Stejně jako u Ospalé díry, ani tady žádné napětí, téměř žádná atmosféra. Podání bylo místy až hodně dětský. Ale v plánu je přečíst si knihu, tam věřím v silnější prožitek. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Nuda. X-meni pro děti, ale strašně kýčovití, bez pořádného napětí a invence - kopírka všeho možného. Ke konci jsem usínal ... 40% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímky Tima Burtona už mnohokrát svojí vizuální stránkou a strukturou příběhů předčila očekávání a to platí i pro tentokrát. Svět fantazie opět v plné parádě, čemuž dopomohlo hlavně CGI. Filmová adaptace knihy spisovatele Ransoma Riggse je v podstatě podobný známému románu ´Alenka v říši divů´, jen v poněkud odlišném podání. Alenka byla určena pro dívky, tento je spíše pro chlapce. Příběh je temnější s přesahem až do hororu. Ve své podstatě tedy daleko více strašidelnější, než bývalo u Tima obvyklé. Místy se některé herecké projevy sice zdají poněkud prkenné, ale těžko říci, jestli v tom nebyl úmysl. I tak se jedná o osvěžující fantasy, jaké lze v poslední době shlédnout. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Tvorba Tima Burtona šla vždy mimo mě. Sirotčinec slečny Peregrinové funguje dobře jako hororově laděný dobrodružný film. Slabších míst pár bylo, ale za tu originální bitvu v závěru dávám palec nahoru a 3*. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Tak som sa tešila, a tak som bola sklamaná.. u Tima Burtona keď už nefungovalo nič iné, dostal ma svojou atmosférou, ale tu som len čakala, kedy film skončí.. všetko zostalo tak nejak na polceste. Napriek tomu, že film je relatívne dlhý, mala som pocit, že žiadneho hrdinu som nestihla spoznať, stotožniť sa s ním. Ani samotná zápletka sa nerozvinula natoľko, aby bola pre mňa strhujúca. Na tak zaujímavo vyzerajúci námet sa mi dostalo strašne málo.. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Neškodná a docela příjemná podívaná, ale kam se to hrabe na dřívější majstrštyky Tima Burtona... P.S.: To se mi zdá nebo je Samuel L. Jackson opravdu všude? ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Waaaau,uplne uzasna a ohromujuca fantasy zalezitost,mojimi ocami dokonalost,hrozne sa mi to pacilo,nadherne rozpravkove prostredie,krasny pribeh,super triky,vyborni herci a aj hudba,jednoznacne plne hodnotenie pre tento filmovy zazitok,odporucam priaznivcom tohto zanru...:-) ()

CyriC 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek knížek, ale tady stojím 100% za verbalem. Prostě teploušská úchylárna, která vznikla zkřížením Twilightu s Duck tales. ()

J.M.Novak 

všechny recenze uživatele

Srandovni podivana, bohuzel ale absolutne nekorespondujici s knizni predlohou... clovek nezatizen kniznim originalem se ale bavi, desi a celkove tak hodnoti ctyrmi hvezdickami 😉 ()

bubblebobble 

všechny recenze uživatele

Háát Evo Grín je pekný a od druhej polky to aj pekne šlape ale toto neni Burton. Nebol som sklamané alä srdce moje šťastím tiež nepiščalo. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Tohle může do červenýho hodnocení poslat jenom největší fanoušek Tima Burtona. Ten se sice jako vždy postará o slušnej vizuál, ale (nejen) tentokrát se snaží zfilmovat hodně slabej příběh. Dobrou hodinu se neděje vůbec nic, teda kromě courání po ostrově a sirotčinci. Druhou půlku stopáže sice občas oživí akční scéna nebo pokus o napětí, nicméně tyhle scény zabíji přílišná infantilnost (jednak kvůli dětskejm postavám a pak kvůli evidentní úlitbě cílovce). Záporáci byly dost marný (s výjimkou monster), sirotci buď nezajímavý nebo fakt divný a vykrádačka Xmenů byla na začátku dost evidentní. Největšim zabijákem nejsou slušný monstra, ale nezáživnej scénář, nudný postavy a hlavně přepálená stopáž, dvě silnější hvězdy. ()

Cryptkeeper 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkné zpracovní,jen takové nějaké nemastné neslané. Charakteristika postav mě nijak neuchvátila a na to jsem se těšil asi ze všeho nejvíc. Oproti knize dost nevyužitý potenciál,tak snad příště,Time. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Průměrná pohádka pro 12 letý děti na dobrou noc. Pro Burtona typický styl. Jak po vizuální stránce, tak po stránce obsahu. Všechno tak nějak funguje a ničím nepřekvapí. Občas je trochu vidět, že scénář trochu tápe v jednotlivých smyčkách, ale celkový dojem z filmu to nějak nekazí. Neurazí ani nenadchne… ()

burton 

všechny recenze uživatele

Ha ha, takže hned na úvod musím říci, že chápu, proč někteří zde, kteří nemilují tajemno, fantastické a zvláštní děti, zrůdy, ne nepodobné zrůdě odjinud, herecké umění Evy (nezakládající se na megavýstřihu nahoře i dole :)))) a kteří především nemilují Timovu práci od skvělých, kultovních titulků, přes různé moc povedené triky a drobnosti, kterými se jeho filmy vyznačují, až po výborný Asův závěrečný běh k "Titanicu " :), dali za jedna. Nevadí, příště si to vynahradíte jinde, Váš film příjde, těšte se. Uf, to předtím je děsně dlouhá věta. Takže kdybyste tam našli nějaké chyby, klidně mi o nich napište, budu Vám vděčná. PS: knížka je skvělá a samozřejmě ji s filmem neporovnávejte. Je to výborné oboje. Myslím, že některé věci natočit nejdou a naopak jiné věci nejdou napsat. A teď už, kdo jste to neviděli, tiše seďte, všude zhasněte a ani nedutejte, začínáme. ()

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama