Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 3

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Recenze (827)

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Průměrná pohádka pro 12 letý děti na dobrou noc. Pro Burtona typický styl. Jak po vizuální stránce, tak po stránce obsahu. Všechno tak nějak funguje a ničím nepřekvapí. Občas je trochu vidět, že scénář trochu tápe v jednotlivých smyčkách, ale celkový dojem z filmu to nějak nekazí. Neurazí ani nenadchne… ()

Raaavenek 

všechny recenze uživatele

Prvni polovina je velmi pekny atmosfericky "horor", s relativne zajimavym pribehem (ackoliv to cele pusobi jako vykradacka X-Men), s prichodem hlavniho zaporaka se vsak vse zvrhava v slabou komedii pro deti, jako by slo o dva zcela rozdilne filmy... ()

Corbinian 

všechny recenze uživatele

Miluju styl Tima Burtona, atmosféru se svoucností jemu vlastní, ale tohle se opravdu nepovedlo. Tim Burton z toho sice byl znát, ale jen velmi nuceně, spíš jako naoko. Celé to bylo takové dost nesourodé a špatně držící pohromadě asi jako ten rozbombardovaný sirotčinec. Zajímavé postavy, unikátní materiál obecně, ale opravdu nevyužité. I přes tu originalitu to příběhově nebylo vůbec přitažlivé, nevyvolávalo to vůbec žádné emoce. Bylo to no, prostě obyčejné, což je u Tima Burtona asi to úplně nejhorší, co se může stát. Možná kdyby se Tim Burton více pustil do detailů i dalších časových smyček a vytvořil trochu propracovanější svět, asi něco jako v Alence, možná by mě to zaujalo mnohem víc. Bohužel se místo toho rozhodl vybrat ten tuctový příběh plný nelogičností - a tím myslím nelogických nelogičností, ne fantazijních burtnovských nelogičností, kterými se chcete nechat unášet . Na konci příběhu je strašně očividné, jak už to mele z posledního a jak se režisér z toho, co natropil, snaží nějak vybruslit. A ty strašné akční scény to celé ještě umocnily. Abych jen nekritizoval, celé to velmi zachraňovali herci. Úžasná Eva Green, typicky charizmatický Samuel L. Jackson a hlavně Asa Butterfield má konečně roli, která mu opravdu sedla. |35%| ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Hodně cool pohádka, pro děti, které chtějí poznat co je strach z temných míst. Celkově mě ta ujetost celého snímku dostala a až tady zjistím, že je to od Burtona.. no nedivím se tomu. ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

Klasická povídka od Tima Burtona! Ten má prostě osobitý styl. Jen mě v něm tentokrát chybělo víc psycho věcí, ale zase mě nesmírně potěšilo to obživování hraček, to bylo super. Trošku mě taky zarazilo, že Evička nám tentokrát nějak zapomněla vyniknout a tak se mezi těma harantama dost ztratila, a to mě štve. Navíc speciální efekty v některých momentech dost haprují a jsou dost špatně udělané. Ale jako celek to byl nadprůměr. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Týmto filmom som sa regulérne prenudil. Upútavka sľubovala jazdu v duchu starších Burtovových bizárov, výsledok ma ale takmer uspal. Nesympatický hrdina, len načrtnuté ostatné postavy, prekomplikovaný svet a s pribúdajúcimi minútami čoraz zmätenejší príbeh - to sú hlavné dôvody apatie, ktorú vo mne tento počin vyvolal. Vyzerá to jednoducho ako prefabrikát, keď niekto zobral Harryho Pottera, skrížil ho s X-Menmi a výsledok vydáva za ďalší zaručený fantasy hit. 4+/10 ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Další tříhvězdičkový film, který atakuje čtvrtoui hvězdu, tento týden. Dobrý nápad, skvělé zpracování, stejně jako herecké výkony. Co mi chybělo? Možná aby se mi to víc dostalo pod kůži. Jinak nemám co bych vytýkal. 70 % ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Páni! Burton dovedl své "umění" k naprosté dokonalosti! Skvělá režie, scénář, špičkový art design, technicky precizní a hudebně malebné. Takže nakonec je to jen o tom, jestli Vás jeho výstřední fantasie baví, nebo ne... Mě rozhodně ano! Lepší 4*! ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Pro dospěláky příliš pohádkové, pro děti trochu složité a hororové. Jinak typický fantaskní Burton. Ale jo, dalo se na to dívat, ale v těch smyčkách, netvorech a imbrinách jsem se trochu ztrácel. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Co nám to s tím Burtonem udělali, že se zapletl do takové nevděčné smyčky různých reálií, časových smyček a zajímavější verze X-menů. A přestože jsou reálie filmu celkem zajímavá, co ji sráží dolů je tak nechutné zpracování filmu po stránce příběhu, který nejen že je plný naprosto očividných a okoukanych klišé, je také podáván s tak nevhodnou uspěchaností, že jde pryč veškerá dětská nevinnost a filmové veselí, které film mohl nabídnout. Co je ale naprosto katastrofální je chování postav a dialogy, které vedou. Zvlášť v první části to bylo vyloženě na zvracení a nezachránil to ani Samuel L. Jackson, který si zde střihl svoji nejhorší roli, a samozřejmě nějvětší lákadlo Evička, která bez svých osvědčených hereckých schopností, které ve filmu pro mladší publikum nemohla uplatnit, nemá co hrát. Přičíst jí můžeme ale to, že na to jak je to špatná herečka je ve filmu nejzajímavější postavou, která ale i tak naprosto promarnila svůj potenciál. A teď jaké jsou další postavy, že? ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele

Taková kombinace seriálu Dr. Who a Grimm, tudíž nic nového. Provedení takové vágní, efekty nic mic, hudba nemístná a celé to působí jako béčko, které oba zmíněné seriály přebijí i průměrnou epizodou. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Většina Burtonových fantasy mne moc neoslovuje, ale tohle dobrodružství se mi líbilo. Zajímavý námět, trocha romantiky a povedené příšeráky já rád :-) ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Krásná fantasy která má pěknou mytologii, příjemnou atmosféru a samozřejmě klasicky krásnou Burtonovskou hravost. U některých scén jsem byl v úžasu. Proto mě nakonec mrzí že mě brutálně přeplácaný konec odradil od páté hvězdy. 7,5/10 ()

dodona 

všechny recenze uživatele

Vizuálne opäť raz skvelé, ale toto je prvá burtonovka ktorá má vyslovene nebavila a strašne nudila. Vyzeralo to ako Burtonove znovuzrodenie a napokon je to len ďalšie sklamanie. Jediná pozitívna vec na tomto filme je fantastická Eva Green ..... ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Time, Time... co to mělo bejt? Takhle zničit výbornou knižní předlohu. Postavy mají jiné vlastnosti, ale, bohužel, i charaktery, chovají se jinak, příběh je naprosto jinej a celkem dementní. Pochmurná atmosféra se ztratila v dětskou infantilnost... Hudbu nesložil Elfman... Být Riggsem, tak se nechám vymazat z titulků a jsem nasranej, že mi zničili můj svět. Nebudu to víc řešit, nestojí to ani za shlídnutí a to jsem opravdu nečekal. ()

dustur 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je tento film obrovským prekvapením ,tak ako dejovo ,tak námetovo..., a zároveň celý film som sa veľmi príjemne bavil ,a aj herecké obsadenie je veľmi dobré , na čele pre mňa ešte nie veľmi známeho herca ,,Asa Butterfield" od ktorého som ešte veľa filmov nevidel , okrem ,,Huga a Enderovej hry" kde mi bol tiež sympatický... , len aby mu sláva veľmi rýchlo nestúpla do hlavy , lebo potom dopadne ako ,,Macaulay Culkin alebo Brad Renfro" ,lebo potenciál na dobrého herca má...., a tiež aj Eve Green sa mi celkovo dosť páčila...., ale keď sa objavil Samuel L.Jackson tak to boli tie najlepšie scény podľa mňa a ako ,,hlavný záporák - ktorého veľmi dobre zahral" a zjavne si to parádne užíva... Moje hodnotenie filmu je jasných 4,5 / 5 Film si ešte určite pozriem ,lebo si to zaslúži... Bravo - Tím Burton - Videné v kine - 25.10.2016 ( Cinema City - Polus ) ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Já vím, že filmy by se s knihou srovnávat neměly, ale přesto se tomu neubráním. Mrknu ale na film ze dvou úhlů. Takže - četla jsem pouze první díl, který byl zfilmovaný dost podrobně. Další dva jsem nečetla, takže nemohu posoudit, jak moc se jich Burton držel. Ovšem při čtení knihy mi běhal mráz po zádech, byla jsem neustále v očekávání toho, jestli jde o skutečnost, představivost hlavního hrdiny, duchařinu. A samé temno a temno. Film nebyl temný ani trochu. Všechno nám naservírovali během prvních pěti minut, takže ani tajemno se nekonalo. Tolik ke srovnání (a mému zklamání). Druhá část komentáře se týká dojmů, které mám po shlédnutí i bez přihlédnutí ke knize. Vizuální stránka je prostě krásná. Barvy, kde je jich třeba, šedo, kde je ho potřeba. Burton si také do filmu protlačil své klasické loutky, a to je dobře, protože se vyloženě hodily. A protlačil si i svou "morbiditu", kterou já mám tak ráda :) Jenomže to jsou asi tak veškerá pozitiva. Děj byl v první půlce dobrý, ve druhé šlo o jiný film - zmatek, nelogičnosti (já vím, je to pohádka, ale bylo toho opravdu trochu moc...), naprosto šílená hudba, useknutý konec. Jediná postava, která za něco stála, byla slečna Peregrinová od Evy Green (kouzelná ženská). S. L. Jackson byl spíš k smíchu než děsivý, hlavní hrdina unylý a k ničemu. Co na něm ta holka viděla mi bude navždy záhadou... Ještě jednou musím říct, že takovýto film si zasloužil mnooohem lepší, výraznější soundtrack. Podtrženo, sečteno, nejde o špatný film, ale já se na něj už znovu dívat nemusím. ()

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama