Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 1

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Recenze (825)

Simomon 

všechny recenze uživatele

Prvni hodina filmu je velmi dobra. Hlavni postava se v ni (spolecne s divakem) dovida stale vice o podivnem altrnativnim svete, kde ziji deti uvezneny v casove smycce a kazdy ma specificke superschopnosti. Prozkoumavani tohoto sveta ma svoje kouzlo a je burtonovsky napadite. Pak ale prijde na radu zapletka- klasicky porazit zaporaky. Pribeh zacne byt totalne neprehledny, vnitrne nelogicky, vedlejsi postavy jsou totalne OP. POSLEDNI SLOVO: Prvni pulka je hezkej film, z kteryho se vyklube totalni béčko a od druhy poloviny uz mi bylo uplne jedno, co se ve filmu stane, hlavne at uz to skonci.. Skoda, 2/5* Jinak jestli vas zajima film kvuli S.L. Jacksonovi, tak ve filmu se objevi cca az v zaverecne pulhodince. Jestli kvuli Eva Green tak ne, tentokrat je neukaze. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

No no no, celá škála hvězd? Že by ta pohádka vyvolávala tak protichůdné reakce? To se mi nechce věřit. Říkám si, že důvodem by možná mohly být sympatie a antipatie se samotným režisérem? Jinými slovy, někdo ho miluje a někdo mu nemůže přijít na jméno. Kdo ho nesnáší, nebude ho nesnášet o nic méně, za to ten, kdo ho miluje, ho bude ještě více zbožňovat. Nebo se pletu? Zkusil jsem zaujmout neutrální postoj, ale nejde to. Burtonovi filmy mi prostě sedí a myslím si, že tohle je po dlouhé dob hodně podařená věc, a to po všech stránkách. Jasně, má to mouchy, má to spoustu neduhů, zlozvyků a nedokonalostí, ale přesto si myslím, že kdo tomuhle dá jednu hvězdu, je buď neobjektivní, a pak tu nemá co dělat, nebo je bez mozku a tím spíš by měl odejít! Jasně, zní to, jako bych blahořečil, ale uznejte, že to zas tak naprostý odpad nebyl. To je jako kdybyste tvrdili, že Salavador Dalí je naprostý kokot jen proto, že vám jeho křivomalby nesedí k pohovce v obýváku. ()

zapalik 

všechny recenze uživatele

Kdyby hloupost nadnášela, řada diskutujících, kteří téměř vše vyjma filmů dle Dogma 90 svou rádoby dokonalou slovní ekvilibristikou neskonale haní, půlka ČSFD by létala v oblacích. Tohle je čistá filmová krása, hravost z filmu čiší na sto honů. Pro rodinu dokonalá zábava. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších failů, co jsem viděl. Od odpadu film zachraňuje pěkný vizuál a, jak je u Burtona obvyklé, fajn horovová atmosféra. Všechno ostatní stojí za starou belu a jsem strašně rád, že jsem na to nakonec nešel do kina. Několikrát jsem u toho usnul a film dokoukal až třetí den jen z hecu. Jo, a byl jsem zvědavý na Asu Butterfielda, který tak dobře hrál v Enderovi. Ve výsledku to byl další dětský herec, který v dospělovsit nebude mít ani špetku herectví nebo charisma. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Tolik motivů se těžko kočíruje a výsledek je trochu rozpačitý. Netvoři,zvláštní schopnosti, časové smyčky,podivíni, šílený zlý podivín, indigové. Příběh ala Harry Potter to není,horor to není, x meni to nejsou,tak co to je? Režijně to vypadá dobře,tady Burton nezklamal,byť pár věcí by se našlo,ale je problém se s příběhem a postavami ztotožnit a poddat se mu tak ,jako např.ve Velké rybě či Střihorukém Edwardovi. Větší jednoduchost by filmu prospěla. ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Prečo? :( V poslednom období mám žiaľ nešťastie pri výberoch filmov - aj tento, tak ako mnohé nedávno videné, má vynikajúci motív a prvú polovicu, avšak následne sa zmení na absolútny brak! Odkedy sa objavia prenasledovatelia, nastáva nuda, šialenosti nehodiace sa do deja, z krásnej baladickej atmosféry sa stane hnusný Beetlejuice! :( ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Super film, ale pro nedělní odpoledne s osmiletým synem přece jenom trošku silná káva, protože zrůdy jsou tady opravdu zrůdné... ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

četl jsem knihu a film mě vzal víc. Atmosférou, spádem i pár scénama ne úplně vhodnými pro děti. Teda aspoň do chvíle, než si retardi uvědomí svoji sílu, pak už je to jen x krát viděný kýč bez nápadu a logiky, kdy všichni bojují o vteřiny a majî na vše spousta času. Nevím, jestli unesu další díl, když to oproti knize SKONČILO a Burton tak snadno spadne do pohádkové nálady, která mu už pár let ničí kariéru. *** viděno po druhé a o hvězdu snižuji hodnocení. Ten špatný střih nehodný Burtonova formátu, kdy mají všichni na všechno dost času a to i v těch nejvypjatějších chvílích je vidět už od začátku. Jako by do natáčení fušoval Ed Burton Wood. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Hororrek pro děti s kouzelnou a pohádkovou atmosférou. Převážnou část filmu jsem to viděl na pohodový průměr, ale pak jsem se dostal do časové smyčky a podivné děti mě přinutily zvýšit hodnocení. Myslím, že se dá po čase vidět znovu. ()

Oonika 

všechny recenze uživatele

No úplně jsem tomu teda nepropadla. Knížku si už moc nepamatuji, ale filmové zpracování mi přišlo málo podivné, od Tima Burtona jsem čekala trochu víc bizarnějšího, zrovna tady bylo hodně prostoru. Škoda., ()

lakart 

všechny recenze uživatele

I přesto, že má film pomalejší rozjezd v první půli, není to nudné a navíc je vše vynahrazeno v druhé polovině, která je opravdovou jízdou. Je to plné zajímavých nápadů, myšlenek a dobře vymyšlené zápletky. Neumím si představit, že by to filmoval někdo jiný než Tim Burton. Opět se mu podařilo vytvořit film s velmi temnou a hutnou atmosférou s řadou bizarností. Dokonce si myslím, že to nemusel tak přehánět s krásou samotného sirotčince a udělat ho temnější a drsnější jako všechno ostatní. Bylo to zábavné, dynamické a hororově pohádkové, možná málo výjimečné a zapamatovatelné. Doufám, že v budoucnu natočí Burton film, který bude více horor než pohádka pro dospělé. (Ospalá díra 2?) 75% ()

Homer.p 

všechny recenze uživatele

Ani vlastně nevím, za co dávám tu jednu hvězdu. Asi jen za to, že zde konečně nehraje Depp, jinak fakt nevím, protože to je hrozná sračka. ()

Martell47 odpad!

všechny recenze uživatele

Bez ohľadu na to, že Burtona mám celkom rád tu musím byť nekompromisný z viacerých dôvodov. Film, ktorý má takéto hodnotenie vo mne vzbudzuje nedôveru v inteligenciu ľudstva. Pri každom fantasy som ochotný akceptovať dogmy vytvorené autorom, t.j. akceptujem svet, schopnosti atď. Avšak nelogickosť celého príbehu, absolútne nevyužívanie schopností, dementný a pre nich ľahko vyvražditeľný nepriateľ, ktorý je postrachom atď to akceptovať nemôžem. Z filmu kričí idiotia najhrubšieho zrna dopĺňaná blbými dialógmi a celkovo extrémne stupidným scénarom. Absurdná nelogická iritujúca zlátanina, kde najkrajším prvkom filmu je romantická zápletka. Áno, neveril by som, že to poviem práve ja. Doslova odporný film, pri ktorom pochybujem o mentálnom zdraví vysoko hodnotiacich ľudí. Na čo sa toto vôbec hraje. Blbosť filmu by som odtoleroval jedine ak by cieľová skupina mali byť deti ale hrá sa to na niečo iné. 5% ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Miestami infantílne rovnako ako kniha, inak oproti knihe značne slabšie a nedobre spracované. Rozvláčne a nudné tempo prvej polovice – lepšia, ale absolútne zmenená posledná 1/3 filmu. Snáď posledný film Tima Burtona. ()

Shaddy1 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy a to jen za to, že prvních cca 45 minut se film držel knižní předlohy. Ve chvíli, kdy film vzali do svých rukou hollywoodští show runneři, bylo po zábavě, respektive zábavy přibylo až až - stupidní rozhovory, vtipy, akce i hudba. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Nejbezkrevnější Burton vůbec. Adaptovaná látka je i coby dětský žánr ve srovnání s Harrym Potterem těžce nezáživná, fádní, a v Burtonově vizualizaci bohužel i dost směšná. V omezené filmové stopáži je tenhle sirotčinec jako kanonáda bizarních a nepochopitelných individuí, hereckých exhibicí a pofidérních scénáristických kliček, které můžou být pro někoho i zdraví nebezpečné. Pouze a výhradně z úcty k Burtonovi a obdivu k Evě Green výrazně nadhodnocuju. Bez vztahu k těmto dvěma persónám je lepší se tomuhle sirotčinci vyhnout obloukem a vydat se radši do toho španělského. ()

andrew88 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to film pro děti nebo pro dospělé, ale podle mě ani pro jednu skupinu. Film má velké díry ve vyprávění a jeho nelogičnost není koukatelná. Burton nebo neBurton tohle je opravdu příšerné. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Tim Burton opět zabodoval a přišel s perfektní podívanou pro všechny věkové kategorie, která je nápady napěchovaná k prasknutí a já osobně jsem si užíval každý záběr. Jak už to u Burtona bývá, dal si extrémně záležet na všemožných detailech, takže vizuál je naprosto úchvatný, spolu s kvalitními efekty je to opravdu nádhera. Příběh je zajímavý, rozvíjí se postupně se a má slušné tempo. Postavy jsou až na pár výjimek sympatické, nejvíc se předvedla samozřejmě pohledná Eva Green, mě osobně však nejvíc bavil hlavní záporák v podání Samuela L. Jacksona, jemuž role neskutečně sedla a šlo poznat, že si ji moc užívá. Líbil se mi i lehký hororový nádech, samozřejmě v mezích věkové dostupnosti, díky němuž je děj takový tajuplný, místy i trochu děsivý. Celkově jsem moc spokojený, na můj vkus mohl být film sice trochu drsnější a krvavější, ale jelikož je určen i pro mladší publikum, dá se to pochopit. Každopádně moc děkuji za krásný a nevšední filmový zážitek. 9/10. ()

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama