Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 9

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Recenze (821)

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Film který můžu s čistým svědomím doporučit všem. Úžasný příběh s úžasnými herci, kamerou, vizuálními efekty a hudbou. ()

Veskoslav 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Rozhodně ne pro děti, ty by měly ještě dlouho noční můry. Není to zcela typický Burton, ale na druhou stranu je tam vidět jeho rukopis a člověk se nestačí divit, jak dokáže přenést knížku na plátno. Myslím, že dvojčata mě budou děsit ještě pár nocí. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Vůbec nehodlám řešit, jestli je to dostatečně "burtonovské". Myslím, že to není vůbec na pořadu dne. Elementární je, že je Sirotčinec perfektní a má schopnost vtáhnout do děje a cele pohltit jak děti, tak rodiče. Jde o skvěle vystavěný a vygradovaný fantasy příběh s místy až hororovou atmosférou. Skvělé obsazení vše jen doplňuje a pominu-li dětské herce, tak Eva Green je opět úžasná a k sežrání. Má oslňující charisma, které fungovalo jako pověstná třešnička na tomto dortu temně romantického fantasy příběhu. Zaujal mě i Samuel L. Jackson. Vše dokreslovala i skvěle se hodící hudba, takže opět snímek, který mě nadchnul a neváhám s plným počtem hvězd. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Priemerný dobrodružný filmík, ktorý na pozretie doma určite stačí, pretože je pekne natočený a hrá tam Eva Green. Kto čaká viac, bude sklamaný. ()

wopi 

všechny recenze uživatele

Toho filmu jsem se bál, neboť knihu jsem znal jako své boty. Ale dopadlo to dobře, je to jiné, ale v pohodě. Hlavní bitka skvěle odlehčena přechodem do béčka. Má to kouzlo, které ovšem musí člověk umět vnímat, ne jako někteří komentující, kteří od filmu čekali jen to, že Eva Green ukáže vnady. Mimochodem - jí ta role padne jak ušitá na míru. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Trochu mě mrzí, že Tim Burton v posledních letech nějak nedokáže přijít s opravdovou peckou. Slečna Peregrinová je fajn. Těžko to hodnotit jinak. Jenže ve svém důsledku je to sice výpravná, ale docela obyčejná pohádka. ()

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

První polovian hodně v pohodě, ale jak vzali dětičky osud do svých rukou a začala CGI bitva, tak šla povedená a kouzelná atmosféra víceméně do háje. Škoda, kdyby se to obešlo bez klasických klišé, bylo by to v pohodě, takhle se to transportovalo rovnou do šedivého průměru. Kdyby to nebylo v zasraném PG13, tak by Eva v závojích kouře z fajfky vypadala skutečně kouzelně. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Tak určitě jsou i lepší filmy od Burtona, ale i tak pořád super. Skvělý nápad s časovou smyčkou, hororově děsivá monstra, akce, napětí, zábava, tajemno, výborně namíchaný koktejl. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Fantasy ako vyšité s jednoznačným rukopisom Tima Burtona. Podľa môjho názoru sa tu jedná o dosť detinský a nedotiahnutý príbeh s množstvom digitálneho výplachu, aj keď na druhej strane priehrštím nápadov, ktoré si určite užijú milovníci podobných fantasy príbehov. Mne to až tak nesadlo a nevytvoril som si akosi k postavám vzťah. Eva Green ale sexi bonusom. Za mňa len jemne nadpriemerné hodnotenie. 55 % ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Trochu smíšené pocity, ale ve výsledku jsem spokojený. Sice to s knižní předlohou pracuje dost volně, ale jako celek podle mě film funguje a baví mě. Obsazení mladých herců se hodně povedlo a jsem se zpracováním spokojený. Knihy můžu všem doporučit, i když se od filmového zpracování liší. Burtonova barevnost a styl jsou ale pořád stejně skvělé. ()

Scanerior 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který má zajímavé postavy a působivé záporáky. Každá hlavní postava dostane ve filmu alespoň svůj určitý kousek tak trochu pro sebe a každá z postav mi přišla celkem zajímavá. Záporáci jsou vzhledově opravdu povedení a také mají jasný motiv svého jednání. Prostředí je pěkné a celý film má sice ne moc spletitý, ale povedený příběh a to vlastně stačilo k mé naprosté spokojenosti s tímto filmařským počinem. ()

ekzorcist 

všechny recenze uživatele

Včera som bol na slávnostnej predpremiére a moje hodnotenie filmu je ovplyvnené jednak počtom chlebíčkov, ktoré sa mi podarilo zožrať (asi 15) a tiež tým, že som videl takmer celú Burtonovu filmografiu a som jeho veľký fanúšik. Timov rozchod s Helenou B.C. a obsadenie Evy Green vyšlo na výbornú. Role s viktoriánsky temným imidžom jej skrátka sedia. Samuel L. Jackson v roli Barrona je správne prepnutý a také sarkastické monológy nedával snáď od čias Pulp Fiction. Deti a mladí herci podávajú nadpriemerne dobré herecké výkony a masky a kulisy sú u Burtona tradične na dobrej úrovni. Môj osobný pocit však je, že s pribúdajúcim vekom Burton trocha uberá na surrealistickom vizuále, ktorý ho sprevádzal od jeho začiatkov a skĺza viac k mainstreamu. Spomienkou na jeho ranejšiu tvorbu je asi len scéna, v ktorej proti sebe bojujú oživené Enochove bábky (vyzeralo to ako stop motion). Niektoré triky v neskoršej fáze filmu (kostry v lunaparku) pôsobili na rok 2016 trochu retro, ostáva mi len tipovať, že to bol zámer. Hudobná kulisa bola pre mňa bohužiaľ len priemerná a v hlave mi neostal žiadny motív. Danny Elfman by tam podľa mňa urobil lepšiu robotu. Dodávam, že predlohu som zatiaľ nečítal, ale chystám sa ju vytiahnuť z knižnice a pustiť sa do nej. ()

Snekac 

všechny recenze uživatele

Když jsem v kině zjistil, že režíruje Burton, byl jsem vcelku nadšený. Bohužel nadšení postupně vyprchalo. Oceňuju pěkné efekty a podobu nestvůr. První polovina filmu byla vcelku dobrá, ani mi nevadily odchylky od knihy. Druhá půlka mi ale film vysloveně znechutila. Vůbec už nekoresponduje s knihou, přišlo mi to překombinované. Film nedoporučuju, knihu určitě ano . ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Za mě rozporuplné. Hezké efekty, trapní netvoři, skvělá Eva Green, trapný Samuel Jackson a tak bych mohl pokračovat. Na každou skvělou věc připadla jedna trapná. I celý film přeletoval od podívané pro dospělé k dětskému klišé. S odřenýma ušima 3*. ()

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama