Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 3

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Recenze (827)

zvolsi

všechny recenze uživatele

Fantasy jednohubka, pro děti a zatím asi nejslabší film Tima Burtona :( pro mne to zachraňovala aspoň Eve Green, která byla i přes veškerou snahu autoru, z ní udělat unylou anglickou dámu, sexy jako vždy. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Nie je to už úplne originálne, ale v morbídnych rozprávkach je Tim jednoznačne jednotka, je úžasné pozerať na výsledky jeho bláznivej predstavivosti, sú tam hororové, komediálne, dramatické, fantazijné prvky, je tam všetko, čo treba, aby vás to patrične zabavilo, takže 75%. ()

Pras0pes 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný filmík, osobně si myslím, že ten konec byl trošku šílenější, mohlo to být trošku lépe zvládnutý, ale jinak za mně super. ****/5 ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, ojedinělé a hezké. Má to nápad, vyvine se to jiným směrem než bych očekával. Špička to není, ale v dnešní podivné tvorbě je to nadprůměrná záležitost. Nenudil jsem se. Na nenáročné koukání doporučuji pro příznivce žánru. Kniha by mohla být hodně zajímavá. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

I když nemám ohodnoceno, tak převážnou část režijní filmografie Tima Burtona jsem viděl. Styl jeho práce se mi líbí a v žádném jeho počinu bych neklesl určitě minimálně pod 3 hvězdy. Většinou se zdá, že film je určen pro náctileté a mladší, ale omyl, poutavé i pro starší a pokročilé. Prostě pohádky pro dospělé. Klady sirotčince: Eva Green, jako "slečna představená" s fajfkou a tmavými drápy; samotní hnusouni s papáním dětských očíček po tácech; zprovoznění vraku. ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Film vznikl podle stejnojmenné knižní série. První polovina mě docela dost bavila, ale druhá bohužel spíš nudila. Cestování časem je vždy problém (pokud nejste All You Need is Kill ;-), navíc tady jsou ještě divná pravidla. (2D dabing) Rozpočet: $ 110 miliónů, Tržby: $ 296,089 miliónů. ()

Marauder 

všechny recenze uživatele

Tento film čo sa prevedenia týka bol v skutku dobrý ale strašne ma tam štvali tie ich kecy a tie úžasne dojemné scénky inak celkom dobrý film ()

Matonny1012 

všechny recenze uživatele

Knižnú predlohu som síce nevidel. Ale film má slušné bavil. Herecké obsadenie bolo taktiež slušné . Samuel l. Jackson a Eva Green ako vždy super výkony. Príšerky niektoré tiež boli zaujímavé a netvore mali slušný vizuál . Tim Burtons to proste vie. Slabšie 4* ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Velice váhaje a rozvažuje všechny aspekty filmu, na něž jsem byl schopen přijít, nebyl jsem si jist, zda se T. Burton loučí stručnou přehlídkou svých oblíbených figurek (oživené loutky, chrastiví kostlivci a divná děvčata), nebo zda si hraje a přitom zapomíná na vlastní diváctvo. Předložený příběh odsýpá dle standardního až ohraného scénáře o výjimečném, který zachrání každého kolem, do cesty se mu připlete podivná femme fatale, jejíž šmrnc se jaksi nepodařilo zachytit a jejíž podivnost je pouhým odleskem gotickém zabarvení, a logika i funkčnost pravidel fikčního světa pokulhavá - doufám - jen proto, že jsem nečetl knižní předlohu. Očekávané zklamání tak bylo trochu napraveno zkušeně odvedeným vyprávěním, ale zachránit je zřejmě nebylo možné. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Prvni cca polovina filmu me vazne bavila, bohuzel ke konci se z toho stane prapodivne rozbredly "digibordel", ktery moc nedava smyl, protoze nektere z deti maji superschpnosti takove, ze by to dokazaly vyresit bez vetsich problemu cele samy doslova mrnutim oka. Priserky tu vypadaji opravdu odpudive, hned mi naskocily v hlave filmy a design nestvut od Guillerma del Tora. No a Eva Green je teda porad zatracene sexy ;) ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Burton stráca v posledných rokoch dych, pritom námet bol pre neho ako stvorený. Lenže samotné spracovanie je veľmi priemerné hlavne mi vadilo až príliš veľa nelogickych vecí v deji. Eva Green či Jackson hrajú taktiež na zotrvačnik. A nepomáhajú tomu ani záverečné digitálne orgie. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Tim Burton mě přestává bavit a to jsem nikdy nebyl velký fanda. Trailer vypadal skvěle, ale film v sobě nemá nic zábavného navíc, spíše jen nudnou vatu. Místo nápadů a fanstasy světa mně to přišlo ujetý. ()

Birter 

všechny recenze uživatele

Kdyby tenhle film existoval v dobách kdy jsem byl malé dítko, určitě bych ho považoval za srdcovku. Film není ani zdaleka ničím novým ve světě fantasy filmů a ani ve filmografii Tima Burtona, ale když má knižní předloha evidentně na to nabídnout více než pár seskládaných klišé, ale jakž takž solidní zápletku a postavy, tak říkám: proč ne? Znovu opakuji, že to není nic nového, ale buďme si upřímní: my to řešíme více mi než dětská cílovka. No a když má tenhle film ještě skvělý vizuál, hudbu Dannyho Elfmana a jako hlavní záporák je bělovlasý Samuel L. Jackson... come on, už jen to je důvod proč se na Miss Peregrine's Home alespoň podívat. Mě by se sice taky víc líbilo, kdyby všechny tyhle filmy nekončily stejně, ale neřešil bych to tolik. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Tak nejdřív doporučení. Rozhodně se podívejte!! Je to radost sledovat Evu Green nebo Samuela L. Jacksona, jak si ty svoje bizardní postavy užívají. A výrazně dobří jsou i dětští herci. Rodinné sledování s citlivěji založenými dětmi ale rozhodně nedoporučuji, to hodování očiček by jim mohlo vánoční pohodu dost narušit. Knížku jsem četl kdysi po návštěvě kina. A pokud si pamatuji, líbila se mi víc. Film Tima Burtona má oproti tomu neskutečnou vizuální sílu, vytváří si svůj svět a je z něj zřejmé, že si užil každou minutu. Filmový „sirotčinec“ vypráví stejný příběh o dětech s podivuhodnými vlastnostmi nebo vzhledem, žijících mimo náš svět v alternativních realitách uzavřených do časových smyček vlastními prostředky a je to sakra dobře natočeno. Jak ale začnete přemýšlet o tom, jak je možné, že děti žijou různě po světě po skupinkách ve 24 hodinových cyklech, které se každý den „resetují“ a přitom si pamatují vše co zažily a k tomu nestárnou… To se vám zavaří logické obvody a kouzlo filmu bude pryč. Takže, s citací z Knoflíkářů „po ničem nepátrejte a nic neřešte“ si tuhle pohádku dejte. Je moc dobrá a za vidění rozhodně stojí. Je tam 80%. ()

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama