Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 1

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Recenze (827)

Zeta_ 

všechny recenze uživatele

Většinou jsem z filmu od Tima Burtona nadšená a ráda se k jeho titulům vracím, tohle mi však jako Burtonovka vůbec nepřišlo. Kostýmy jsou sice krásné, ale příběh jako takový mi přijde přeplácaný a cestování v čase dost nepřehledné/nedomyšlené. Děti se zvláštními schopnostmi, zavřené do obrovského baráku jsme už mohli vidět jinde, Invisible Mana a Slender Mana taky, polibek z pravé lásky, který vysvobodí princeznu z prokletí už byl taky viděn stokrát a snad i Stormtroopeři umí mířit líp než Jake. Až slavná scéna z filmu Osvícení v podání S. L. Jacksona (jehož herecký výkon byl k pláči) mě donutila přemýšlet, jestli náhodou není celý film jenom jeden velký Easter egg (a nebo Aprílový vtip). Tak či onak doufám, že příště bude film od Burtona o dost lepší... ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Z celého filmu výrazně vyčnívá pasáž točená v Blackpoolu - cirkus, pouť, ten nejindustriálnější industriál, sníh. A úplnou špičku tohoto "výčnělku" představuje souboj na pouti. Ještě by se našlo pár dalších povedených jednotlivostí jako třeba přetáčení času, při kterém jsem si ale okamžitě - byť je princip trochu jiný - vzpomněl na popcorn ve Velké rybě. Celkově mě však příběh ani nikdo z kladných a záporných hrdinů za srdce nechytil. Závěr taky spíš zklamal - přišel mi dost odbytý. Logika může jít u fantasy filmů občas stranou, ale nemám rád, když se neřeší vůbec a tady jsem ten pocit několikrát měl. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem nenašel film Tima Burtona, který by byl špatný. :) Výjimkou není ani tento s dobrou zápletkou a krásným propletením reálného a imaginárního světa, který by mohl být... :) ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách. Pro mě dlouhé a jakoby příliš vyumělkované, přijde mi, že ne všechno do sebe zapadlo. Na druhou stranu mísení hravosti a podivna, vtipnost, zajímavá Eva Green. Mám velmi rozporuplné pocity a přiznávám, že vůbec nemám chuť vidět film znovu ()

Carissima 

všechny recenze uživatele

Tuto knižní sérii mám velice ráda, tak jsem na film byla zvědavá. Byla jsem až překvapena jak prostředí filmu naprosto přesně koresponduje s knižní předlohou, ale z prohozených postav jsem měla trošku zmatek. Co mě ale hodně zklamalo byl konec. V rámci příběhu byl zcela zbytečně uspěchaný. Ale věřím, že ti, co nemají srovnání s knihou na to pohlížejí jinak. Hodnotím třemi hvězdičkami ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Další fantasy slátanina pro britské smrady, tentokrát v uspokojivé režii mistra podivností. V rámci žánru je to asi prvotřídní práce, ale pořád to nějak nemění fakt, že je to nebetyčná kravina, která nemůže ukojit fanouška skutečné opravdové fantasy. Neuspokojila ani Eva Green, která nemohla jít s kůži na trh, vzhledem k cílové skupině usoplených polodospělých Anglánů. ()

Ammit 

všechny recenze uživatele

Hádám, že v knize je to fajnové, ale proč to jako film nefunguje? Deus ex machina (cestování časem), hromada děr v logice děje, i skvělá Eva Green působí jako kdejaká jedovatá družinářka ... Děj nemá spád, chvílemi by to i šlo, ale pak mě pleskne po tváři naprostá hlušina trvající přes půl hodiny. Jedna hvězda za kostýmy, exteriéry a Evu Green (ale paní, vám to dneska nejde...). Muset navždy opakovat jeden den spolu se spoustou rutinních úkolů? To by mi hráblo, i kdybych se mohla měnit v ptáka. ()

babuška 

všechny recenze uživatele

takhle dojebat tak krásnou fantasy v její knižní podobě, je vidět že to jde, od tima je to ale kujva nečekané, vizuál ale dobrej, 1/15% ()

lucij68ee14 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem zřejmě hodně ovlivněná knižní předlohou, proto nižší ohodnocení, i když jej jako úplně špatný nevnímám. Myslím si, že by si knižní série zasloužila více než jeden film. Příběh je neskutečně zajímavý a podrobný a scvrknout ho do jednoho dvouhodinového filmu mu bohužel škodí a některé pasáže mi přijdou trošku zmatené a uspěchané. Dle mého názoru by si tento příběh o podivných dětech zasloužil více filmů jako například Harry Potter nebo seriál typu Wednesday, se kterým má zkušenosti právě Burton. Co bych ovšem vyzdvihla je skvělá Eva Green, pro kterou byla role snad psaná na míru. ()

Sn.iper 

všechny recenze uživatele

S tím čím jsme na tenhle film šel jsem i dostal, vážně mě to bavilo výborná Green i Jackson, mělo to náboj, vtip prostě všechno co lze od Burtona čekat, on má fakt pro tohle cit a zde jsem opět dostal plnou dávku jeho umění které mi přijde jedinečné. Rád se na tenhle film podívám znova. ()

borboleta 

všechny recenze uživatele

Pro Sirotčinec platí to samé, co pro Temné stíny - je zde hromada skvělých a vyloženě kouzelných nápadů, detailů a jednotlivých scén, jako celek to ale bohužel nedrží dohromady. Užila jsem si to jako šňůru barevných nápaditých klipů, příběh mě ale zklamal, ten tu moc nefunguje. ()

oleg121 

všechny recenze uživatele

Čo ja viem....problém bude asi aj v tom, že aj predloha sa mi zdala byť veľmi slabá (popravde som ju ani nedočítal). Na Burtonovo spracovanie som však bol zvedavý a hoci mi bolo jasné, že nemôžem čakať kinematografický prevrat, predsa len som čakal čosi viac. Timov režisérsky štýl tu badať len sem-tam, inak ide v podstate o tuctovú fantasy blbôstku akoby spod rúk nejakého rutinéra. Na celom filme ma bavil jedine Jacksonov záporák a mrzí ma, že sa z jeho postavy na konci stala paródia seba samého. Fakt je ten, že veľa filmu (asi) ubral dabing. Burtonovi to vyšlo kedysi s Alicou, tu však vidno, že pravdepodobne šlo o náhodu, a teda by sa mal vrátiť k žánru, ktorý vie točiť najlepšie. A ideálne s Deppom a Bonham Carterovou... ()

sunny.day 

všechny recenze uživatele

Když jsem spatřila první záběry, byla jsem nadšená. Tím Burtun se držel předlohy, paráda. Ale tohle nadšení mi vydrželo zhruba tak dvacet minut, pak už si Burtun rozjel to svoje. Nemůžu říct, že se mi jeho ztvárnění nelíbilo, ale přece jenom me to lehce zklamalo, když pak odbočil od myšlenky knihy. Každopádně podoba podivných dětí mě mile překvapila a proto nechávám čtyři hvězdičky. ()

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama