Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 9

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Recenze (821)

adelfilm 

všechny recenze uživatele

nevěděla jsem, co od tohoto filmu čekat a tak jsem byla velice příjemně překvapena. příběh je takový, jak to jen říct jiný. zaujal mě. je tam od všeho trochu a to se mi většinou nelíbí, ale k tomuto filmu to náramně sedí. líbil se mi celkový příběh, herci hudba. jediné, co bych vytkla je orjentace v čase. chvíli mi trvalo, než mi došlo, jak to ve filmu vlastně funguje a stejně jsem to ke konci nepochopila (Co se týká času). celkový dojem velice dobrý :D ()

Killy 

všechny recenze uživatele

Četla jsem knihu která mě nadchla a jak už to bývá filmy jsou většinou horší a zklamani..ne však Sirotčinec! Městečko na ostrově i budovu sirotčince jsem si představovala přesně takhle. Ředitelka je také úžasná a vůbec celý ten film je magicky, vtipný, hravy a divny :) opravdu jedno z mistrovských děl ... 5* nemůžu jinak ()

BR23 

všechny recenze uživatele

akože niektoré scény boli velmi dobré, malo to zopár dobrých nápadov, ale inak film pôsobil dosť nevyrovnane a nie úplne všetko mi bolo jasné, hoc asi malo (nepokladám sa za nejakého inteligenta ale niesom ani hlupák)... chcelo by to ešte trocha prepracovať- lepšie podať, a trošku menej zložitú zápletku, a viac predstavovania hrdinov- resp. využitie ich schopností. to že niekto načiahne ruku aby ju mohol niekto iný temenom hlavy pohrýzť sa mi ako adekvátne využitie moc nezdalo... ()

Daada 

všechny recenze uživatele

Při četbě předloh pro tento film, jsem si říkala, že pokud bude někdy zfilmovaný, chtěla bych, aby se toho ujal Burton. Bylo to pro něj jako stvořené. Ovšem po shlédnutí filmu jsem byla zklamaná. Burton je známý tím, že vezme příběh a udělá z něj strašidelnou, psycho podívanou. V tomto případě vzal strašidelný, psycho příběh a udělal z něj podívanou pro děti. Dvěma hrdinkám vyměnil schopnosti, což vše změnilo, bohužel k horšímu. Závěr trapnost nad trapnost. Ovšem pro člověka, který nečetl předlohu a má rád rodinné filmy, plné trapných "fórků" bezva. ()

7deni_deni7 

všechny recenze uživatele

Opět se potvrzuje, že je lepší jít na film a až poté si přečíst knihu. Celkem velké zklamání. Přežila bych to, že Emmě a Olivii prohodili schopnosti, ale to co se dělo od půlky filmů bylo zklamáním. Takže příště číst knížku až po návštěvě kina. ()

EPA 

všechny recenze uživatele

Jsem spíše zklamaná, protože jsem od Burtona čekala více. Film dost shazují očividné vykrádačky z jiných filmů (3x Piráti z Karibiku, Titanic, atd.), druhá polovina byla dějově o hodně slabší - jakoby to byl najednou film vyloženě pro děti. Žraní očí mi přišlo nechutné a blbé než strašidelné. Eva Green byla dost dobrá, některé dětské postavy zajímavé, jiné vůbec. S.L. Jackson a jeho družina teda nic moc. ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel. Tentokrát mě Burton celkem zklamal. Sice je to hravé a plné nápadů, ale absolutně rutinně a bez emocí natočené. Navíc plné logických chyb. Ještě že je tam Evička a její kukadla. ()

Nolanster 

všechny recenze uživatele

Tak veľmi, ale tak veľmi by som chcel dať vyššie hodnotenie. Milujem Tima Burtona, jeho predstavivosť, fantáziu, režisérske schopnosti. Bohužiaľ, napriek skvelej predlohe, perfektnému hereckému obsadeniu a časovej dĺžky sa podľa môjho názoru nepodarilo vyviesť tento projekt z vôd priemernosti. Snímka má krásne lokácie, produkcia opäť raz musí vystačiť Burtonovmu detailu, vôbec som sa nenudil, niektoré scény sú vyslovene skvostné (oživenie kostlivcov a následná bitka), humor zastáva výrazné miesto. Ja len dúfam ale, že divák sa aj po skončení filmu zamyslí nad videným a zhodnotí si, čo to do kelu vlastne videl. Mágia Burtonovského štýlu tkvie v tom, že si ani neuvedomujete, že o postavách viete prd. Každá má nejaké schopnosti, každá je nejako štylizovaná a my bez dychu hlceme scénu za scénou. Nevšímame si dejových nelogickostí, náhlych zmiznutí postáv, zle zostrihaných záberov a neuveriteľné diery v deji. Nemyslím si, že by Tim film nezvládol, mám ale pocit, že ho mal poňať skôr ako minisériu, pretože tie dve hodiny cca rozhodne nestačia na takú veľkú kládu. Nech mi nikto nevraví, že podobný film nemôže mať logiku. Všetko má logiku, aj Beetlejuice, aj Ospalá diera. Dá sa to, pokiaľ ste nezávislý tvorca s kapsami peňazí. (vytušili ste humor?) V každom prípade ale vždy lepšie ako obidve Alice a dúfam, že si verejnosť film zaľúbi. Koniec koncov, točila ho legenda. P.S. Po druhom zhliadnutí zdvíham hodnotenie na 4*. :) ()

Cuffini 

všechny recenze uživatele

Dostávala mě demence rodičů, kteří vzali své malé budoucí psychopaty na tento film. No to jen tak na začátek.. Ohledně dojmů jsem trochu v rozpacích, zda to bylo sladké či kyselé. Čekala jsem větší temno a větší dobrodrůžo, překvapivě jsem nebyla z ničeho zas tak v úžasu, ač je film různorodá, barevná, hrává všehochuť. Rozjezd pomalý, zmatený, dementní děda, který vlastně tak dementní nakonec není, do toho nesnesitelný otec, který má rád ptáky, který ještě ke všemu ze svého albínského syna, který má silný nedostatek vitamínu D, dělá pořád duševně chorého, jediná vtipná scéna byla se zubatým zátylkem piraňo holčičky a smrťáci na Matějský, kteří mi připomněli Mumii. Děti toho moc nepředvedou, na Evu Zelenou jsem se těšila, ale nakonec se nestačila moc ukázat, smyčka zajímavá, ale po chvíli ohraná, no a jediný pořádný vztah proběhl z oživovače emo Edy, který nesmyslně žárlil, aby nakonec přičuchl k té více rozpálené. Samozřejmě si to jako správný muž uvědomil, až když byl Anče malém amen. Film byl pro mě zajímavý, rozmanitý, prostě na pohodu, takže nakonec všeho všudy po mírném zaváhání dobrééé. ()

Dodge-I 

všechny recenze uživatele

Burtonovy hrátky s fantazií a s vědomím toho, že si můžu dovolit jakýkoliv digitální trik se potí a místy i lopotí - ta upachtěnost je vidět právě na tom tápání střihu a nevyrovnanosti dialogů, nefungující přesvědčivosti herců - a při tom ta knížka není vůbec špatná. Chybí ta radost a překvapení. Lepší průměr... ()

galfaroth odpad!

všechny recenze uživatele

...tak nevím, jestli jsem byl na stejném filmu, jako ostatní lidi, kteří tomuhle filmu dali 5*. Od filmu očekávám, že mě vtáhne do děje a vyplivne, až u titulků. Čekám nějaké napětí. Očekávám, že když ve filmu hraje S. L. Jackson a Eva Green a že když ho režíruje T. Burton, bude to podívaná. Rozhodně jsem nečekal, že vytuneluje příšery z Faunova Labyrintu (ona i spojitost s druhou světovou válkou má možná souvislost s tímto filmem). Holka, která se nesmí nikoho dotknout = X-men. Potopený "Titanic", na jehož přídi se na konci dvojka zase shledá. Holka se žraločí pusou vzadu na hlavě? No, v ukázkách to nevypadalo tak divně jako ve filmu. Celkově film na mě nezanechal žádný pocit radosti, ani překvapení. Možná je to tím, že filmy podobného rázu sleduji celý život a podle toho se dalo vše očekávat, takže se nekonalo žádné překvapení, ani zábava. Pokud jste naivní děti, kteří vypnou mozek a bezduše koukají na efekty, podívejte se na film. Rozhodně doporučuji 3D, na kterém jsem byl já, neb jinak bych z kina utekl. Na druhou stranu, v případě, že očekáváte "film" se zážitkem, běžte na něco jiného. ()

Marlaa 

všechny recenze uživatele

Něco tak kouzelného a po duši hladícího jsem už hodně dlouho neviděla. Vůbec jsem nečekala, že budu odcházet z kina v takové euforii a dojatá jako bych našla něco, co jsem dávno ztratila. Emočně jsem naprosto odrovnaná. A Eva Green je naprosto bezkonkurenční. ()

nikoleta377 

všechny recenze uživatele

Vo filme nemám rada ak to nedáva zmysel no vzhľadom k tomu ,že to je fantasy tak sa nič nedalo očakávať.Nenarážam na nadprirodzené schopnosti ,ale na scénky ako;naháňa ho niekto a on stojí a pozerá sa;vie ,že mu ostáva len pár minút a ešte nevykonáva žiadnu činnosť.Film ma celkovo nudil to až tak ,že som sa pozerala na hodinky kedy to končí. Tim Burton mohol prísť s niečím novým čo by bolo jedinečné. ()

Mrliš 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka filmu moc hezká. První polovina buduje pěknou pohádkově potemnělou atmosféru s příběhem, který není špatný. Vše se ovšem začne kazit v druhé polovině, kdy celý film neskutečně Burton odsoudil do záhuby otravnou scénou v lunaparku, která působí tak moc dětsky a trapně, až se na to nedalo skoro koukat. A celý závěr je tak špatný, že celému filmu zrádně podkopává nohy. Škoda!!! Něco takového jsem od Burtona nečekal. ()

Kaylar 

všechny recenze uživatele

Knihu (vlastně všechny tři) jsem četla. Nejsem hnidopich, abych srovnávala, zda vše souhlasí/nesouhlasí s filmem a uznávám, že tvůrci filmu si mohou do určité míry přizpůsobit svět stvořený spisovatelem na papíře svým představám. Bohužel i přes toto všechno vznikl film, který sice má burtonovské rysy, ale očekávání dospělého diváka s dětskou duší nenaplňuje. A obávám se, že to není způsobeno pouze tím, že je film v kinech přístupný. Film mě docela zklamal. Patrně to bude z důvodu, že komerce vládne světem a i Burton se přiklonil k mainstreamové vlně. ()

Boyled 

všechny recenze uživatele

Příběhově velice zajímavé, skvělé efekty. I přes trapný konec, kdy začalo všechno běhat na kolotočích a scény působily spíše komicky, se mi film velice líbil, dávám 5*. Ač se jedná o film s dětmi, neuškodilo by, kdyby Tim Burton té dětskosti trochu ubral a přidal více strašidelna. ()

wholock6 

všechny recenze uživatele

Občas sice zatraceně děsivá "pohádka", ale jinak nádherná podívaná. Příběh mě ani na chvíli nenudil, hlavní hrdinové velice příjemní a ani to nebylo moc předvídatelné, což se o mnoha nynějších pohádkách říct nedá. Nějaké scény byly opravdu hodně děsivé, takže nic pro slabší povahy. Shrnutím, moc dobrý film. ()

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama