Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 9

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Recenze (825)

Boyled 

všechny recenze uživatele

Příběhově velice zajímavé, skvělé efekty. I přes trapný konec, kdy začalo všechno běhat na kolotočích a scény působily spíše komicky, se mi film velice líbil, dávám 5*. Ač se jedná o film s dětmi, neuškodilo by, kdyby Tim Burton té dětskosti trochu ubral a přidal více strašidelna. ()

wholock6 

všechny recenze uživatele

Občas sice zatraceně děsivá "pohádka", ale jinak nádherná podívaná. Příběh mě ani na chvíli nenudil, hlavní hrdinové velice příjemní a ani to nebylo moc předvídatelné, což se o mnoha nynějších pohádkách říct nedá. Nějaké scény byly opravdu hodně děsivé, takže nic pro slabší povahy. Shrnutím, moc dobrý film. ()

Tereza11 

všechny recenze uživatele

Burton se numusí zač stydět...opravdu kouzelná pohádka pro dospělé, mistr svého řemesla se opět vrací v plné formě, troufla bych si říct v takové, která mu dlouho chyběla a já mam radost z každého záběru, který se přede mnou promítl... ()

kosara 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nezažila při sledování filmu tak naprosté okouzlení a nadšení. Zase budu chvíli věřit, že tohle je ta pravá skutečnost a že já jsem na ní jen na chvíli zapomněla. ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele

Burtona nemusím. Vždyť já nedokoukal ani tu jeho animovanou mrtvolu(!). Tohodle jsem se bál. Mělo to takovej neslanej/nemastnej začátek a tak ve třetině filmu jsem myslel, že usnu. Z postav se mi líbila Green, McCrostie, Keeler-Stone a samozřejmě L. Jackson, Dench jsem málem nepoznal. Líbily se mi narážky na Edward Scissorhands. Ti baronovi invisible poskoci byli CGI příšernost na n-tou. Ale konec byl hezkej. ()

Isognomostom 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem byla zvědavá, jakou extra podivnost mají maskovaná dvojčata - dočkala jsem se :-) Slečna Peregrinová je nad očekávání podmanivá, hlavní hrdina uvěřitelný, děti zábavné. Příběh z knížky jsem neznala a asi se k němu nějakou dobu nedostanu, ovšem na film zřejmě dostanu brzo chuť znovu. ()

Althreya 

všechny recenze uživatele

velmi prijemna pohodova vec. Tim sa zrovna nepretrhol ale ani nesklamal. Je jeden z mojich najoblubenejsich reziserov a milujem jeho diela. herecke vykony na jednicku to sa nechat musi. Cakala som trocha temnejsie veci ale nepokazilo to celkovy dojem. ()

Tauloo 

všechny recenze uživatele

Burton byl vždycky výstřední režisér, ale že po shlédnutí toho filmu, budu sedět zařezaný v sedačce kina a říkat si: "Kde jsem si sakra kupoval ty gumový medvídky a co mi do nich dali?" To jsem opravdu nečekal. To byla od Burtona pro mě, jako jeho věrného fanouška, dobrá facka. ()

9J9 

všechny recenze uživatele

TOP TOP TOP! Tim Burton je prostě miláček, který to umí. Neviděla jsem Sirotčinec naposledy a již teď se těším na pokračování. ()

KT_2011 

všechny recenze uživatele

Asa Butterfield mne už poněkolikáté herecky velmi překvapil. Na rozdíl od jiných kolegů, kteří začínali jako dětské hvězdy (např. Osment) jeho herectví přečkalo zkoušku časem. ()

Mirek.Zigmun 

všechny recenze uživatele

Já jsem s filmem spokojený. Knihu jsem nečetl, ale zpracování filmu se mi líbilo. Zajímavé postavy a dobré herecké obsazení. Příjemné dobrodružné fantasy :-) ()

dalia 

všechny recenze uživatele

Samotný obsah knižní předlohy napovídá, že by to mohla být efektní podívaná, a film je skutečně vizuálně velmi pěkně provedený. Možná na začátku při propátrávání ruiny sirotčince mi kniha připadala strašidelnější nebo hororovější než film. Nejpůsobivější pro mne osobně asi byly záběry na vystoupání vraku lodi ze dna a souboj oživlých loutek. Jinak je to spíše pohodový dobrodružný film a určitě stojí za zhlédnutí. Obzvlášť Eva Green působí v tomto filmu opravdu magicky a surrealisticky. ()

DobraVila 

všechny recenze uživatele

Toto je fakt krásna, krásna vec. Tim ani po rokoch nestráca formu a natočil nádherný príbeh. Nie vždy sa podarí knižnú predlohu preniesť na plátno a ozaj výnimočne sa stáva aby to fanúšikovia knihy vzali tak dobre ako toto dielo. Nechýbajú typické Burtonovské ťahy, bábkohra a tie potvory na prvý pohľad ukázali Burtonovskú fazónu. Jediné čo môže vytknúť je obsadenie. Mám rada klasický trojuholník Burton - Carterová - Depp a aj v tomto by som radšej v hlavnej úlohe videla Helenu, než Evu a skôr Johnnyho než Samuela L. Ale nevadí, Veľmi potešilo :) ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem : vysloužilý výstředník ve vleku cizího námětu, cizích počítačových kouzel a cizí hudby. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

T.Burton opět nezklamal ,temné prostředí,bizardní postavy s nadpřirozenými schopnostmi jako z X-Mena,pro mě nej scéna bitva mezi netvory a kostlivci,E.Green skvělá,S.L.Jackson skvělý padouch,některé scény jako z hororu pojídání hromady očí,ze začátku se to trochu vleče ale stálo to za to. ()

Lokakola 

všechny recenze uživatele

Četla jsem všechny tři knihy a není divu, že jsem se na filmové zpracování velice těšila, kord když se toho ujal samotný Tim Burton. Knihy samotné jsou na pomezí mezi četbou pro děti a pro dospělé, přesto mě první díl natolik vtáhnul do děje, že jsem ho přelouskala za dva dny. Další dva díly už tak silné nebyly, přesto námět je to skvělý. Dokud se film alespoň zdánlivě držel předlohy, byla jsem nadšená. Herecké obsazení v čele s Evou dokázalo odpoutat mou pozornost od efektů, které mě spíše zklamaly. Ale po půlce filmu jsem to dokoukávala už jen z povinnosti. Děj druhé půlky na mě působil, jako by to prostě už jen chtěli nějak doplácat. U knihy mě chvílemi mrazilo, ale film je spíše určený pro mladší věkové kategorie. Za mě zklamání, čekala jsem od toho mnohem víc. ()

BStone 

všechny recenze uživatele

Přál bych si, aby se vrátil starý Tim Burton. Jen ten současný je schopen natočit tuto neuvěřitelnou slátaninu. 20% ()

Renynator 

všechny recenze uživatele

Když jsem četl knížku a následně jsem se dozvěděl že bude film, ještě k tomu od Burtona, ani na chvíli jsem nezapochyboval o takové parádičce jakou jsem právě zhlédnul. S knihou je to velmi totožné. Jen si nevzpomínám že slečna Peregrinová byla taková krasavice :) Není moc filmů podle knihy o kterých mohu prohlásit to samé. Věděl jsem mě Burton nezklame. Díky ()

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama