Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 1

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Recenze (825)

lineker 

všechny recenze uživatele

Buď výjimečný a sežerou ti oko. I když Burton není tím co bych cíleně vyhledával, čas od času se na jeho omalovánky kouknu vcelku rád. U Miss Peregrine's Home for Peculiar Children byla tou hlavní výzvou Eva Green (škoda, že se jí nedostalo více prostoru). Do soft hororového tónu hozený pohádkový příběh jinak vcelku probíhá v klasickém Burtonovském duchu. Pohádka plná roztodivných stvoření předvedená v okouzlujícím vizuálu, za kterou však trochu lopotně kráčí dějová linie filmu. Ale co. Je to popcorn story, který má především bavit. A přenést se na dvě hodiny do sirotčince, který má pod palcem okouzlující Evča vůbec není špatná idea. ()

MichaelG 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno by mě zajímalo pro jakou věkovou skupinu byl tento film vytvořen protože dospělý člověk se na pohádku nejspíš dívat nechce a pro děti tento film taky není vhodný protože mnoho dětí mávají slabší povahu a určité záběry by je mohly poznamenat. Příběh vycucany z prstu výmysl na výmyslu a dej se táhne jako slimák na poušti 1 hvězdu dostava za pěkný začátek a kameru jinak to stalo za nic ()

Lazy87 

všechny recenze uživatele

Ke konci jsem si vzpomněl na sérii knih Abarat od C. Barkera, což mi udělalo radost. Taky to byla pohádkas lehce hororovým nýdechem a já se u toho ve svých 28 kochal blahem. No asi to bude v hodně věcech podobné. Co se týče filmu, tak si Burton neuškodil. ()

John_Clark 

všechny recenze uživatele

Tim Burton udělal z celkem pěkné knižní předlohy nepochopitelnou a neuchopitelnou patlaninu. Filmu se nedá vytknout Burtonovská atmosféra, efekty taky příjemné, ale co udělal ve spolupráci s Goldmanem se snad nedá ani odpustit, totální devastace děje. Ani se nedivim těm, kdo tu píšou, že pořádně nepochopili některé věci a že postavy byly takové bezduché. Kdyby se víc držel původního díla, mohl to bejt skvělej film na 5*, potenciál to mělo, takhle jsou to s bídou dvě za hudbu a celkovou atmosféru. Kniha super a všem vřele doporučuju, snad radši i dřív než tenhle film. ()

flajboj82 

všechny recenze uživatele

Film paradni, melo to spad a bylo to hezky udelany...jednu scenu s kostrami bojujicimi s monstry bych s prehledem vyhodil...jinak ale v pohode 4*... ()

FairyTejl 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle měl být rodinný film, tak už nevím, asi stárnu. Jako hororová pohádka pro dospělé fajn, ale že bych se na to dívala s dětmi, to asi ne. za 3 a to jen proto, že Burtona mám ráda a Zelenou taky. máucta ()

honza.kuzel 

všechny recenze uživatele

Skvělá Eva Green, dostatečně démonický Samuel L. Jackson (více psycho-záporných rolí pro něj) a partička xmen dětí plus zajímavé hrátky s časem, nad kterými je potřeba příliš nepřemýšlet dělají z tohoto filmu poměrně příjemnou podívanou pro celou rodinu. Tato podívaná však v ničem výrazně neviniká. ()

wcelaq 

všechny recenze uživatele

Pro Tima evidentne paradni namet ale takhle zmastit knizky jsem uz dlouho nevidel(ikdyz to byva zvykem).Napred jsem shledl film a rikal jsme si mmmm pekna burtonovka,ale pak po nekolikaterym nalehani otevrel a precetl si vsechny knizky.....sorry Time ale to cos predvedl jak malo jsi vytahl z knizek me dost udivuje,z nadhernyho sveta smycek si vybral jen neco a jeste malo,sice uplne nevim kde se vzal detskej horor ale kdyby se jen trosku chtelo mohl ztoho bejt fakt uplne jinej film.....3 hvezdy ()

Nubligo 

všechny recenze uživatele

až na vyloženě trapný konečný boj hrdinů z padouchy(příšerami) jsem se nadstandartně bavil.. hezká hororová pohádka, 4 hvězdy ()

Jimclark 

všechny recenze uživatele

Dojemné a velkolepé. Možná místy trochu obskurní. Takovéto filmy prostě musíte milovat a musíte se na ně těšit, než si je pustíte (teď budu hlavně narážet na ty, co tomu dali odpad nebo jednu hvězdu) a ne, že si u toho 2x na půl hodinky zdřímnete, máte z toho filmu úplný hovno a pak ještě kdákáte v komentářích o tom, jak vás to zklamalo a jak to bylo nelogické a blbé a blablabla… Sakra, vždyť to snad byla pohádka, nebo ne? Ani když se mi někdy nelíbí výsledek v porovnání s předlohou, nikdy bych se nesnížil k tomu abych dal odpad, vždyť je za tím filmem vidět obrovský kus práce a lásky k fantasy příběhům. 75%. ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Od Burtona jsem naposledy viděl Alenku. Není to režisér, kterého bych nějak extra vyhledával, ale některé jeho filmy se dají. K tomuto jsem se dostal jen kvůli tomu, že to hodně lidí přirovnává k X-Menům. Obsah je zhruba takto Jakeovi umře děda o kterém si myslel, že je divný (samozřejmě nebyl) a poslední přání má, aby odjel kamsi do zapadákova do Walesu do sirotčince za paní Pelegrinovou. Tak tam přijede a zjistí, že sirotčinec už není jelikož ho vybombardovali za 2 světové války Němci . Je naštvaný a chce z tama odjet, ale pak objeví podivné děti z toho sirotčince, kteří žijí v jakési smyčce v době, kdy jich ti Němci vybombardovali. Samozřejmě, že vše co mu děda vyprávěl je pravda takže se tam zamiluje do jakési holky co umí létat a musí kvůli tomu nosit boty z olova jinak by odletěla bůhví kam a snaží se je zachránit. Do toho se zde objeví bůhví z kama jakýsi záporák co se je snaží s kumpány zabit. Hodně průměrný film postavy docela bída (ředitelka co se umí měnit na sokola a ví budoucnost, holka co umí létat a musí kvůli tomu nosit olověné boty což nechápu proč,když v jedné scéně létá bez botů a dokonce se i umí sama vrátit,neviditelný kluk co chodí pořád nahý asi pokus o vtip, kluk, kterému leze z huby pořád hmyz, dvojčata co vypadají jako by si odskočila z hororu Strangers u nás vyšel jako Oni, holka co to umí s ohněm a kluk, který umí oživovat neživé věci zbytek z nich nestojí za řeč) . Po herecké stránce též bída hlavní herec je takový nemastný neslaný a zaujmou jen herečky co hrají tu s tím ohněm a ta co umí létat naopak Samuel L Jackson přehrává až to bolí podal daleko horší výkon než v Sračce o Tarzanovi (a to jsem si myslel, že to ani už nejde). Ani triková stránka není žádná výhra ke konci je bitva s kostlivci ti vypadají hůře než ve filmu Jáson a Argonauti a monstra z filmu jsem už někde též viděl jen nevím kde. ()

Asgard 

všechny recenze uživatele

S trochou nejistoty, ale zároveň očekáváním od jinak skvělého Burtona jsem ten film pustil v nudný podvečer. A musím přiznat že minimálně první dvě třetiny filmu mě opravdu bavily na plný koule! Obsazení perfektně koresponduje s charakteristikou postav, herecké výkony výborné. Všechno je příjemné, plynulé, až do toho hrůzného momentu, kdy jako by najednou příběh psal někdo úplně jiný a proměnil děj v klišé kaši. A je to pak horší, a horší... a horší. Celému tomu dá korunu zdvižený prostředníček ve formě neotřele drzého useknutého konce, jako když vyprávíte děcku pohádku, omylem se do toho zamotáte a už chcete aby šel capart spát! Jako když se to maso na hasnoucím grilu ne a ne udělat tak to stravníkům hodíte syrový. Nebo pes co se při venkovní procházce v zimě nechce vysrat tak hodí malýho králičího, ať může honem do tepla a poslat vám pořádnou Studentskou pečeť na ručně tkanou tapisérii z 16. století... Pointa je, naštvalo mě to! To se nedělá! A fuj je to! ()

celnarova 

všechny recenze uživatele

Opravdu věřím, že kdo nemá rád Tima Burtona, tak mu nebude při chuti ani tenhle kousek z jeho dílny. Ale já jsem, jako skoro vždy, byla nadšená z tohoto fantasy filmu. Burton tentokrát neobsadil svoje oblíbené herce a možná udělal dobře. Ty efekty jsou vynikající až dech beroucí. Celý příběh je krásný i když je to ten typ filmu, který budu muset zhlédnout ještě jednou. Občas jsem se ztrácela, ale na celkovém dojmu mi to neubralo. Prostě za mě má Burton asi skoro vždy 5 hvězdiček. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti si u nás doma všichni strašně přáli vidět. Kromě mne, podivnosti Tima Burtona zrovna nemusím, i když jeho Batmanovské příběhy jsou nejlepší a Beetlejuice taky ujde. Ostatní jeho filmy mne nebavily, nebo jsem jim neporozuměl, ať už tam těch zvláštností a věcí neviděných bylo více či méně. Asi je to tak, že Tim Burton má svůj svět a já zase ten svůj. Přesto se u nás doma začal odvíjet další z jeho šílených filmů,co by člověk pro klid doma neudělal, že ? Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti začal seznámením se s asi patnáctiletým Jakem a jeho dědečkem, který ale vzápětí zemřel - někdo nebo něco ho totiž zabilo. Mladík Jake kvůli tomu chodil k psycholožce, nikdo mu nevěřil, že u mrtvoly dědečka viděl stvůry a obrovitou postavu. Příběh mne začal ( kupodivu ) bavit, když mladík odjel na ostrov, o kterém mu v dětství dědeček vyprávěl a objevil zde jeskyni, kterou když prošel, ocitl se v jiném světě. Nebyl to ale žádný šťastný pohádkový svět, to by u snímku tohoto režiséra ani nešlo, ale potkal zde děti ze sirotčince, kteé každé mělo nějakou zvláštní schopnost. Jake zde postupně poznal všechny, včetně jejich vychovatelky slečny Peregrinové, ale rovněž jejich hrozné nepřátele, kteří se snažit svět dětí zničit. A když Jake zjistili, jakou podivností trpí on, rozhodl se jim pomoci. Musím sem napsat, že celý film byl vizuálně skvěle proveden, efekty byly vynikající a děj se nikde zbytečně nevlekl a svižně odsýpal. Překvapivě dobře jsem se bavil a byl jsem zvědav, jak a jestli se Jakeovi povede děti zachránit, což nebylo zcela jasné. Ani to, jestli přežijí všichni nebo ne. Po scéně, když děti opustili sirotčinec, jsem byl ohromen, protože jsem si myslel, že zde celý příběh skončí. Překvapivě se celé kolo děje točilo i dál a nabíralo stále rychlejší tempo, zkrátka byl to skvělý film se super efekty a nebojím se říci, že pro mne se stal momentálně tím nejlepším, co jsem od Tima Burtona viděl. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti si tedy u mne vysloužil čtyři podivné hvězdy ****. ()

majorzeman13 

všechny recenze uživatele

" Slušná,Cool,Poctivá,Solidní fantasy dobrodružná podívaná " Tim Burton má své TOP FILMY už za sebou zřejmě,že? Není to nějaké veledílo,mistrovský kousek,ale jako fantasy biják pobaví,potěší..........+ hvězdné obsazení. ()

lalailah 

všechny recenze uživatele

Príbeh bol veľmi zaujímavý a čo sa týka námetov pre mládež, patrí k tých leším, čo som za posledné roky videla. Spracovanie ma ale až tak nenadchlo, rovnako ako pri rovnakých filoch od Tima Burtona. Aj keď bol príbeh dobrý, chýbalo tomu niečo naviac - dej sa pre mňa niekedy až príliš tiahol a nudila som sa. Celkovo 3 *. Nie zlé, ale druhý krát by som si to už nepozrela. ()

quido.morava 

všechny recenze uživatele

Timu Burtonvi asi už dochází šťáva - ten chlápek má rozhodně na víc - ale tohle se mu nějak vymklo z rukou. Asi do poloviny filmu se to dá a očekávání věcí příštích se stává přitažlivým, zhruba v druhé půlce se to však zvrtne v akční hororový nesmysl bez špetky fantazie a kýčovitý závěr tomu všemu dá korunu. Tohle se fakt hodně nepovedlo. ()

Filmyx 

všechny recenze uživatele

Příjemně osvěžující film, hlavně díky neotřelému námětu i povedené výpravě. Vadily mi jen dvě věci: nápadné linky u Evy Green, ve většině záběrů mi přišlo že má jedno oko menší, a pak nejasné vysvětlení jak vlastně smyčky fungují (nebo jsem to jen úplně nepochopila), nemohli by díky nim třeba cestovat do minulosti, a existenci "šíleného Samuela" vymazat?... Zajímavý film! ()

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama