Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 1

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Recenze (825)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Domov Perregrínky je taký príjemný, pozerateľný rodinný film, najlepšie na nedeľné popoludnie v telke. Na čom vážne nie je v podstate nič zlé, ak by sa k niečomu podobnému "neznížil" jeden z najväčších vizionárov Hollywoodu. Čo sa stalo, že taká bitka kostlivcov s monštrami a deckami je absolútne nudná a pomrkávanie na diváka, že Burton tu v skutočnosti vzdáva hold Harryhausenovi, je proste iba pózou, to dúfam nevie ani samotný režisér. Predpokladám, že film urobiť family friendly bolo rozhodnutím štúdia a Tim sa len viezol. Dlhá expozícia navnadila, druhá tretina v domove miestami okúzlila, miestami nudila a záverečná časť je čistý bordel v akomkoľvek zmysle slova. Takže budem miernejší a výsledné hodnotenie patrí rodinnému komernčému filmu a nie autorskému Burtonovmu počinu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

U filmů Tima Burtona je to vždy o hubu. Jednou u mě uspěje, podruhé ne. Na snímek jsem se celkem těšil. Přehnaná očekávání jsem ovšem neměl, protože jsem nějakou takovou pohádku pro nejmenší očekával. I přes nízká očekávání mě snímek dost zklamal. Hlavní kámen úrazu bych spatřoval v krajně neatraktivním výběru herců. Je to jedno otravné dítě vedle druhého. Nejotravnější byl právě hlavní hrdina. Na jeho neuvěřitelně odporný ksicht se nedalo dívat. Nápad s ukrýváním se před nepříliš zajímavými monstry v časových smyčkách mi přišel fajn. Ovšem potenciál tohoto nápadu zůstal tak nějak nevyužit. Film nedokázal vytvořit ani náznak své typické atmosféry, která by diváky pohltila. Strašně jsem se během sledování tedy nudil. Bylo mi úplně jedno, jak to celé skončí, jen jsem si přál, aby to skončilo brzy. Nechci si ani představovat, kterak musely trpět děti. Burtonovi jeblo. Závěrečná akce byla totálním výsměchem všem divákům. Jediné, co si zaslouží pochvalu je sexy kukuč Eva Green (věčná škoda její účasti v této sračce) a občasné příjemné vizuální efekty. V tomto paskvilu divák narazí bohužel pouze na Burtonovu psychopatickou polovinu. Ta geniální a kreativní polovina zůstala velice dobře skryta. Tu objeví zřejmě jen ti nejzarytější fanoušci, obdivovatelé a milovníci tohoto šíleného režiséra. Takoví ti, kteří by byli ochotní udělat Timovi na požádání manuálku. Zhlédnutí dalšího Timova filmu si zatraceně dobře rozmyslím. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Klasické, hororové fantasy, které si v Burtonově dohledu užije stejným měřítkem dospělý i dítě! ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Fakt by mě zajímalo kam Tim Burton chodí na tyhle příběhy, příšerky a nadpřirozenosti. Je to něco naprosto jedinečného, nevšedního, zábavného a originálního. Něco takového tady dle mého názoru ještě není. Bavila jsem se skvěle, jen škoda, že je to dvouhodinovka. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Každým rokem a každým novým filmem se z Burtona vytrácí všechno, čím se v osmdesátkách/devadesátkách proslavil. Jeho novinky jsou víc a víc tuctovější, neoriginální a jeho legendární nápaditost, smysl pro stylizaci i schopnost vyprávět prostě uvadá. Miss Peregrine's Home v první polovině diváka úspěšně háčkuje skrze zajímavej příběh a fungující zacyklenej svět, každou další minutou jde ale film do prdele a z hlediska logiky vám ve finále nezbude víc než prázdná láhev Whisky. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Tim Barton je génius křížený s úplným psychopatem a já ho prostě miluju! Sirtočinec je geniálně ulítlý, ale přesto plnohodnotný příběh. Zkrátka boží! Naprosto splnil očekávání. Když jdete na Tima, víte, co chcete a vždy to dostanete .. ovšem v tomto případě trojnásob :-) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ďalšie tohtoročné očakávanie dopadlo celkom uspokojivo. Možno som čakal od Tima Burtona trošku viac, ale stále si myslím, že tu máme vizuálne fascinujúce dielko s pá skutočne krásnymi momentkami, no rovnako sa neubránime aj jeho temnej stránke, a v tomto filme je jej skutočne dosť. Preto navrhujem rodičom, ktorí zvažujú vziať svoj šesť-osemročné deti na "Miss Peregrine's Home for Peculiar Children", aby si to ešte poriadne premysleli. Lebo verím, že dievčatko, čo sedelo v kine za nami bude mať z niektorých scénok nočné mory. Ako to viem? Sama to povedala svojim rodičom a v druhej tretine filmu odišli na jej vlastnú žiadosť. Musím povedať ale, že napriek vizuálnemu spracovaniu a pár skutočne zaujímavým postavám sa tento film podľa mňa sústredí miestami na nesprávne miesta, a nie všetky scénky z neho beriem ako reálne. Nebudem dávať spoilery, ale určite poviem, že som hovoril na niektoré momentky - "Tak to je totálna blbosť." Decká ale boli zaujímavé, Eva Green ako pani Peregreenová je výborná a aj mnohé schopností deciek sú super. Okrem toho Samuel L.Jackson je veľmi vtipný ako hlavný zloduch. Celkovo som si film užil, no rozhodne to nie je Burtonov najlepší film. Ale vrátil by som sa k nemu pokojne znovu. Stálo to za ten čas. Hodnotenie: B- ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Bohužel má film svoji vlastní logiku, což znamená, že se v něm může stát cokoliv, aniž by bylo nutné, aby to nějak dávalo smysl. Tohle prostě zkazilo zhruba druhou půlku filmu. Jako divák jsem se sice nenudil, pořád tu byly nějaké zajímavé masky, lokace, triky a dokonce i trocha stop-motion animace, ale od Burtona jsem čekal víc. Je to prostě jen další tuctový trhák, na který si za pár dní nevzpomenu. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem čekal, že zabředneme do Velké ryby. Ale přehouplo se to do zvláštně zvráceného pohádko-hororu. Nic pro děti. Nic pro dospělé. Lákat by mohly kulisy, barvy a celkové prostředí. To je tak všechno. Příběh víc než jednoduchý nenechává moc prostoru pro představivost. Spíše naopak klasický předvídatelný lineární boj dobra a zla. Dobrou noc. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Burton takéto veci jednoducho vie .. vytvoriť čarovný svet, z ktorého sa vám nechce odísť. Mám jeho filmy rada. Eva ako slečna Peregrinová bola úžasná a dokonca ani Asa mi neliezol na nervy. Nevadilo mi, že hlavnej hrdinke vymenili schopnosti, už viac mi vadilo, že z boja na konci filmu Burton urobil totálnu frašku. Príbeh vyrozprával príťažlivo, ale ako čitateľ predlohy musím konštatovať, že kúzlo príbehu detí slečny Peregrinovej z knihy som v tomto filme hľadala márne. Nenašla som ho. 3,5* ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem se obával, že mě film nebude bavit stejně jako Faunuv Labyrint, protože z fantasy filmů už jsem trochu vyrostl a Burtonova tvorba už taky není co bývala viz Alice in Wonderland, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Ze začátku nuda, ale pak když se Butterfield (skvělý herec co má budoucnost co se týká herectví btw) dostal do smyčky tak mě to vtáhlo a já si tu fantasmagorii užíval i když tam hrála Green, kterou moc nemusím. Chválím super námět a Samuel L. Jackson, který mě dost jako záporák bavil ,,a mentolky pro tebe". Hudba super, i když to nebyl Elfman, jak je u Burtona zvykem. Nejlepší část když ty skeletoni bojovali proti netvorům. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poslední skvělý film Tima Burtona, pro mě byla Mrtvá nevěsta. Od té doby jsou jeho filmy nesnesitelné a občas průměrné. Tento je někde mezi a chvílemi mě i bavil (pojídání očí, všemožná monstra). Jako celek ale film nefunguje a délka je v tomto případě dost ubíjející. A vzhledem k pár scénám (pojídání očí) a celkově trochu překombinovanému vyprávění si nejsem jist, že to ideální volba pro děti. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprosto neškodná fantasy, která v pokusech o horor selhává na laciném CGI a spíš funguje v zajimavém námětu, který zase ale zabíjí hloupý scénář. Eva Green je Burtonova nová múza a to jsem moc rád, jelikož je to ultimátní bábovka a kouká se na ní opravdu dobře. Husein Máslovýpole se stále hrát nenaučil a tak jde jeho hrdina emocema úplně bokem. Jak už jsem zmínil blbé CGI tak příšery jsou o ničem a jak si rád užívám přehrávání velkého Samuela, tak tady už to bylo spíš otravný. Finále zabitý a hloupý. Jako televizní pohádka od HBO pro televizi by to asi fungovalo, jako kino film od Burtona to absolutně nestačí s dechem a místy to není hodné režisérova jména. Za námět a pár úchvatných vizuálních scén si to zaslouží průměrnou známku, ale Burton by měl fofrem vymyslet jak se najít. Bez Deppa začíná chřadnou a z kdysi ojedinělého tvůrce který svojí vnitřní temnotu barvitě přenášel na plátno se z něj stává vyprahlý dělník fabriky Hollywoodského výrobního pásu.60%. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Čakal som v podstate viac, ako sa mi dostalo, lenže som zistil, že tento snímok, je viac - menej určený deckám do 15. rokov, inak si myslím, že ktorých sa to netýka, budú poriadne znudení, ako aj ja ! Niekedy ma zaujali pekné vizuálne scény, za doprovodu krásnej Evy Zelenej, ktorá si zopakovala spoluprácu, s kedysi mojou osobou rešpektovaným Timom Burtonom, t. j - po Temných tieňoch, vtedy tam boli tiež obľúbení Johnny Depp a Timova žena, Helena Bonham Carter, ( poznámka, nevidel som túto vec, ktorá mi napovedá, že ani toto nie je bohviečo ? ). Už som naznačil, že sa vo svojej novinke zaobišiel bez nich, ale ak by som mohol napovedať, tak naposledy táto trojica priniesla skutočne skvelý film, spred 9. rokov, a la - Sweeney Todd: Čertovský holič z Fleet Street, pamätám si, že som bol na ňom v THEATRE, ale mal som vtedy určite lepšie pocity, ako včera ! Samo za seba hovorí moje stopercentné hodnotenie ! Skrátka, ani Johnny, a ani Tim, už nie sú, čo bývali... 90. roky, tie sú dávno preč ! Najnovší film T. B. , je nemastný - neslaný, s príliš nudnými hercami, najmä Samuel L. Jackson, nie je moc spoľahlivý, kvalitný herec, a tak jeho výkon, je vo veľa prípadoch, dosť trápny, až to bolí, z Asu Butterfielda, asi nový DiCaprio nikdy nebude, ostatní podivní budú stále podivní, blondínka vo filme, Ella Purnell, si už zahrala v pár snímkoch, ale mala by si dávať bacha, kam nabudúce zamieri, lebo by jej mohla byť škoda. Výsledný dojem kazí i blbý dabing, ktorý to úplne zabil ! Neľutujem, že som za to zaplatil, maximálne ľutujem toho, že som bol vo výslednom dojme, sklamaný... PS : Finále v anglickom Blackpoole mi pripomenulo starodávnu klasiku Jason and the Argonauts, čiže bitka kostlivcov, ktorá má šmrnc. De - facto, za tento záver, sa hanbiť nikto nemusí, alebo aj scény s loďou, či s nacistickým lietadlom, ktoré sa chystá zhodiť bombu na sirotinec, to všetko sú vynikajúce zábery, ktoré sa mi dostali pod kožu... No, ostatné filmové zložky majú niekoľko KAZOV... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek Tima Burtona, ale tohle se povedlo. Konečně fantasy film se vším, co k tomu patří. Jen popravdě nevím jakému publiku to je směrované. Pro děti je to dost morbidní, pro dospělé to může být lehce dětinské. Každopádně jsem si to užil. S přimhouřením oka maximum :))) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Knihu (respektive knihy) jsem nečetl, takže nemohu nijak posoudit, do jaké míry se tvůrci drželi původní předlohy nebo jak moc ji dějově "znásilnili" - na Sirotčinec jsem tedy šel s čistým neposkvrněným štítem. Na začátek musím říct, že osobně mám radši Burtonovy starší snímky, které překypovaly nezapomenutelným vizuálem a též řádnou dávkou černého humoru - Ospalá díra a Střihoruký Edward budiž příkladnými snímky. Tím ale nechci říct, že by byl Sirotčinec špatný film - na rozdíl od jiných uživatelů mi vůbec nijak nevadil smyšlený svět, který byl ve filmu prezentován (např. mě zaujaly postavy ymbryn a jejich schopnost ovládat čas). Co se hereckého obsazení týká, tak bylo vesměs sympatické, byť se většině postav dostalo jen málo prostoru a byly spíše jen skromně představeny skrze svou "podivnost". Nejvíce mě pobavil Samuel L. Jackson, který filmu dodával na slabším, ale i tak černém humoru. Vedlo toho mě ještě potěšilo obsazení Evy Green a Judi Dench (která se ve filmu tedy spíš jen mihla). Musím ocenit, že se ve filmu objevila i stop-motion-animace, která není v dnešních filmech už moc k vidění - mohla být použita i na dalších místech, aby to působilo více retro. Vzhled netvorů, kteří, jak už někdo poznamenal, vypadali jako Slender Man, byl správně děsivý a jejich bitka s kostlivci se vážně povedla. Zkrátka film, který sice není na čisté čtyři hvězdy, ale ve srovnání s Burtonovými Temnými stíny nebo Planetou opic, kterým jsem dal tři hvězdy, se mi Sirotčinec přece jenom líbil více. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Podle traileru jsem čekal melancholické fantasy. V tomto ohledu jsem byl zklamán - tak jako fanoušci knížek. Výsledek totiž předčil moje očekávání. Tim Burton postupem let opouští přísně stylizované surreálné příběhy a víc se baví, byť u toho nijak neopouští svou poetiku. Hodně je to znát i ze Sirotčince slečny Peregrinové, kde po tři čtvrtiny stopáže film držel v jeho neopakovatelné náladě, aby potom dal naplno průchod svému čirému bláznovství. Vznikl okouzlující film zalidněný nádhernými, především dětskými figurami. Okamžiky, kdy se Jake seznamuje s osazenstvem trochu jiného dětského domova, patří k neopakovatelným, jak jednotlivé děti postupně odhalují svoje zvláštní schopnosti. Potěší také různé filmové odkazy - v zahradě zvláštně sestříhané keře třeba právě na Střihorukého Edwarda. Od začátku je zajímavá plánovaná hra s žánry: chvilku se jedná o fantasy, chvilku sklouzne do hororového ladění, chvilku je to teenagerská romance. A pak přijde nečekaný twist - najednou začne úplně jiný film. Možná slabší, zkarikovanější, infantilnější, ale rozhodně ne méně zábavný. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Ach jo, Tim Burton už definitivně ztratil svoje vnitřní kouzlo... Nuda, bez těch obvykle skvěle vypointovaných nápadů, bez nějakýho překvapení, atmosféry, bez čehokoliv magickýho, emotivního, co by mě posadilo na zadek... Snad se mu časem vrátí.. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Už dlouho před tím, než jsem film vůbec zhlédl, jsem věděl, že tohle bude pecka film. Tyhle fantasy filmy jsou přesně pro mě dělané. A potvrdilo se to. Příběh je naprosto skvělý, herecké obsazení nemohlo být lepší a hudba skvěle doplňuje atmosféru filmu. Všiml jsem si, že netvoři zde měli podobu jako Slender Man, kterého hráči počítačových her určitě znají, ale nevadilo mi to. Film jsem si vychutnal od začátku do konce a v budoucnu se na něj určitě ještě několikrát podívám. ()

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama