Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 3

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Recenze (825)

evita_ 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný filmík, v rámci oddychu dokonalý. Pekne spracované prostredie kde sa odohrával dej, myslím, že film mal nápad a v podstate tam nebolo nič čo by mi vadilo. A musím uznať, že Eva Green tam bola neskutočne krásna. ()

phoebinka 

všechny recenze uživatele

Tesila jsem se na to a i druha tretina filmu me bavila moc, ale zaver byl prumerny az podprumerny. Asi jsem uplne nepochopila pravidla casovych smycek, a tak to pro me nemelo to prave kouzlo. ()

Claymore 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem zavítal do kina, jelikož mě knižní předloha uchvátila. Tak velké zklamání jsem již dlouho nezažil... Film je nemastný neslaný, topí se v klasických klišé, jako je souboj lásky a povinnosti, záporáci působí spíše legračně než nebezpečně, konec vypadá, jako by byl splácaný narychlo a celkově ve snímku nenacházím ani jeden zajímavý moment, což bych u Tima Burtona nečekal. Navíc fakt, že film nedokázala zachránit ani Eva Green jej zařazuje do skupiny podprůměrných. ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

Tři a 1/2 * - i přes některé ohrané prvky a postupy tohohle teen-fantasy žánru se film díky osobitým hercům, suchému humoru a burtonovskému šmrncu vyšvihl, získal charisma a odlišil se: a to se v téhle tematické škatuli počítá. ()

yloveiou 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus to bylo poměrně nechutné...hlavně ty oči. Ale dávám dobré hodnocení,protože ten film sedí na Tima Burtona a až na tu malou výtku to nebylo špatné. Přežily to i moje děti. ()

Actias 

všechny recenze uživatele

I když knižní předloha neměla tak silnou atmosféru, jak byste očekávali, přesto vás něco nutilo dočíst ji do konce. A stejně tak je tomu u filmu. Originální námět, který by mohl být rozveden nápaditěji. Burton si v něm ale našel podivnosti jemu vlastní (ostatně o těch to přeci je) a funguje to - možná až na to, že fantasy tohoto typu vyznívá přeci jen příliš dětsky. Nic ale nelze upřít skvělým dětským hereckým výkonům. Kéž by tak někdo dokázal pracovat s dětskými herci i u nás. ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Film působí dojmem že má tak 360 minut. Jako až příliš často jsem se u Burtona nudil. V příběhu a jeho fungování světa a času jsem se ztratil. Az na Greenovou jsou postavy značně nesympaticke. Příšery byly fajn a kdejaké děcko mozna pustilo do textilu. Ale jinak? Hlavní záporak o ničem a ano hrál ho Samuel Jackson. A jeho porážka? WTkurvaFuck??? ()

Avokaddo 

všechny recenze uživatele

Podle mě to nefunguje jako celek. SPOILER: Schopnost hlavního hrdiny mu byla v podstatě na nic. Ano, dokáže vidět netvory, ale ty stvořil až střelený vědec, záporák, Ho taky mimochodem zkazili. Celý film by nepůsobil tak zle, kdyby na "temné straně síly" dodrželi alespoň nějakou vážnost. Zpátky ke zmíněné nelogické schopnosti. Ve filmu říkali, že se "podivnosti" opakuji v rodě, ale ne u každé generace, proto měl Jake stejnou schopnost jako jeho děda, ale jeho táta to neměl. Tzn. že tuto rádoby schopnost měli už jejich předci. K čemu jim ale byla, když ty netvory vytvořil až ten vědec? Proto ho všichni poslouchali, páč to byli jeho kumpány z dob, kdy byl člověkem. Jednoduše, Jakovi předci měli schopnost, kterou mohli uplatnit až za několik generací. Další chybou v matrixu je to, že některé podivíny charakterizují dvě schopnosti a jiné jedna. Nevysvětlili to. I úplný závěr filmu, kdy se hlavní protagonista potká se svou milovanou, která je minimálně o 60 let starší než on, odbyli tím, že se prostě na tu potopenou loď za ní nějakým zázrakem dostal po tom, co nastoupil v roce 1942 k námořnictvu. Ta loď ale byla potopena v roce 1915 říkali. Snad to byla jen chyba dabingu a rozčiluji se zde zbytečně. Na závěr se vrátím k té lodi. Okey... vzduchem vytlačili vodu z ní a ta žhavá holka rozjela kotly, takže byla jak jet... co ale autoři pominuli byl samotný důvod, proč se ta loď potopila. Musela mít někde díru či něco podobného. Lodě se většinou jen tak nepotopí. Proč tedy ta loď byla schopna plavby jen po tom, co ji vyzvedli z mořského dna a zapálili kotly? Za mě hrůza, ale šlo to udělat hůř, a proto alespoň ty dvě hvězdičky. ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem uz nevidela tak pekny kousek. Ani chvili jsem se nenudila. Stale se neco delo. Uzasne! Jako vzdy pane Burtone. ()

Rumplcimprca odpad!

všechny recenze uživatele

Film naprosto o ničem. Příběh nestojí za nic. Nelogičnosti, vezení se na imbecilní vlně superschopných živočichů a vizuálně na Burtona skromné a nenápadité. Green nehraje, jen se vyskytuje (asi ji to taky tak bavilo). Tragický je jako vždy Prdeláč Máslový-polní (Assa Butterfield). ()

Harekrshna 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu ty prázdné hlavy, které tomuto výjimečnému filmu jsou schopny dát 1 hvězdu. Tohle už není o názoru, ale o vkusu, který tady spoustu lidí neumí ocenit. Film má vynikající příběh a i mně, jako odpůrci slaďáren, se líbil vztah mezi hlavními hrdiny. Film má skvělou atmosferu, kdy nevíte, co "divného" vyskočí z rohu. Zrůdy vypadají mysticky a děsivě, kdyby Burton na děsivosti přidal, byl by z toho tuctový horor. Ale tímto vystihl přesně tu pravou mez. Příběh se odehrává v Británii, což je daleko lepší, už z hlediska atmosfery, než USA, jako většina Burtonových filmů. Skvělé výkony Evy Green a Samuela L. Jacksona příběhu přidávají. Navíc udělat v dnešní pokroucené době social warriors z černocha padoucha, to chce odvahu. Chyběl tomu snad jen Johny Depp, ale tím by se pozornost strhla z hlavních hrdinů. Je to jeden z mála filmů, u kterých se těším a věřím v další díl/y. ()

Anděl 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem si s kamarádem v Praze řekl ,,nezajdem do kina? Třeba něco dávaj.'' Tak jsme šli na tohle. Ani jeden jsme moc nevěděli co to vlastně je - o to příjemnější překvapení to bylo. Příběh byl originální (což je v tomhle žánru rarita, i když to zní možná jako paradox), schopnosti dětí byly skutečně podivné, mírně měl místy film děsivý nádech a bylo to řízlé pohádkovostí - Je to takové Burtonovské. A hele, on to dokonce sám Tim Burton režíroval! Rejžovi se opět podařilo dát do toho kus sebe, svojí atmosféry, a to že je to od něj, člověk pozná i bez toho aniž by si to přečetl:) Fandil jsem kladným postavám a milostné scény mi tu nepřišli nijak hloupé. Podařilo se mi bát se tu, byl jsem zvědavý co přijde, jak bude poraženo zlo, prostě vše co tu bylo také fungovalo. A klidně se na to podívám znovu. Cestování časem bych tu skutečně nečekal, ale i to se mi tu líbilo. Vynikající byla kompozice. Bombardování za poslechu hudby a s plynovými maskami na obličejích jako rutinní záležitost, jezení bulev a popřání k dobré chuti, včely v ústech a přitom to všechno bylo takové reálné. Povedené! ()

Raichu.Cz 

všechny recenze uživatele

No atmosféra velice pasuje, grafika nevypadá špatně a herecký výkony skvělé. Prostě horror vhodné pro mladé. Za mě 80% ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: "Ty děti musí být stejně šílené jako jejich ředitelka, nicméně stvůry budou mít z potravy radost." Příběh o chlapci, který se ocitne v prazvláštním domově, který vede Eva Green a všichni z jejích svěřenců mají speciální schopnosti. Dokážou ovládnout čas i živly, přesto jim hrozí smrtelné nebezpečí od Samuela L. Jacksona, který pojídá oči těchto výjimečných. 128minutový snímek nabídne Evu Greenovou s dýmkou, které to jednoduše sekne i neokoukané nadějné dětské herce. Dočkáme se monster, cestování časem, oživlých mrtvých, temné atmosféry a velké spousty lidí kolem, kteří o světě podivných na ponurém ostrově nic netuší. Film občas působí moc upovídaně, občas zbytečně zamotaně a komplikovaně, celkový dojem zůstává ale kladný. - 70%. ()

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama