Reklama

Reklama

Démonova levárna

(festivalový název)
  • USA The Demon's Rook

Obsahy(1)

Mladý chlapec jménem Roscoe najde portál do jiného světa, kde se bude učit magii od staršího démona známého jako Dimwos. Dimwos vychová chlapce v muže a zjevuje mu mnohá tajemství. (Nivenx)

Recenze (13)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

The Demon's Rook je sám o sobě 3,14čovina s naprosto triviálním dějem a k tomu ještě se zbytečně přepálenou stopáží. I přesto je z filmu cítit elán a nadšení pro věc. Což je vidět na množství krve, celkem vydařených gore efektech a vymazlenejch maskách. Dějově je to sice naprostá katastrofa ale celkem dobře se na to kouká. Proto volím zlatej střed. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Masky za čistých pět :) Zbytek neumětelství, tvůrčí zmar a místy nepochopitelná snaha o artovost, na což doplácí zábavnost snímku. Jinými slovy čistý odpad! Masakry obětí jsou zábavné, jen bohužel, když v jednom filmu točíte snad pětkrát totéž (z ničeho nic se na scéně objeví skupinka lidí), začíná to nudit. Film subjektivně trvá minimálně 150 minut. Doma bych to nedal. Otrlák 2015. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě jen epizodická předváděčka podomácku dělaných ale profi vypadajících masek a gore efektů složená do celovečerní stopáže a protkaná klasickými neduhy amatérských produkcí (ach ty samoúčelné hezky vypadající kamerové kompozice s pavučinkami). Jenže již od prvních scén si Demon’s Rook diváky podmaní svou vyšinutou atmosférou a rozklíženým vyprávěním. Ve výsledku se film jeví jako zcela bizarní a nesoudný projekt neo-hippie manželské dvojice James Sizemore a Ashleigh Jo Sizemore, jenž uchvátí nejen pozadím svého vzniku, ale i svou blouznivě komplexní a evidentně zcela vážně míněnou mytologií. 7/10 ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Lahůdková záležitost po stránce gore efektů, zbytek už docela drhne. Cenním fakt, že je Démonová levárna dílem dvou manželů amatérů nadšenců. Díky crowdfundingu vytvořili svébytný příběh o chlapci, který jako malý zbloudí do temného podsvětí a je vychováván jakýmsi démonem, co mu předá veškeré vědomosti a okultní schopnosti. Po několika letech se při cestě zpět trochu situace zvrtne a na svět spolu s hippiesácky odrostlým chlapcem přijdou i síly zla. Začíná ta správná zombie survival podívaná! Nápady tu jsou pěkné (líbily se mi hodně scény z podsvětí) a topení se v béčkových vodách je vtipný autorský záměr. Ale příběh a zpracování jednoduše nedrží pohromadě a přišlo mi, že se koukám na víc jak 2 hodinový film. Zasmál jsem se, ale nebylo tu zkrátka nic, co by mě totálně odrovnalo. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Hipíci chodí do pekla (i zpět) zásadně bosi (a žijí v souladu s přírodou). Což je pro někoho kdo taky chodí bos (a není hipík) docela fajn podívaná. I foot fetishisti si v tomhle filmu určitě přijdou na svý. Atmosféra snímku je nádherně osmdesátkově béčková včetně vizuálu, levných gore efektů ze starý školy (silikon FTW!), kamery, barevných světel osvětlujících scénu apod., ale jak kdy jak co. Ve filmu jsem zachytil dost popkulturních odkazů včetně narážky na lívance v pekle (Hellboy). Démonova levárna je záměrně stupidně béčkově vtipná, se spoustou až WTF momentů a občasným neotřelým situačním humorem, ale ve filmu se prakticky nic neděje. Jedna nudná vyvražďovačka za druhou jak přes kopírák, kterou nečekanej závěr nezachrání. Jako útok na bránici béčkomilnejch diváků dobrý. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama