Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom pekný film. Aj keď to nie je klasický životopis. O Sweetwaterovi sa tu toho veľa nedozvieme. Viac sa to venuje zákulisiu NBA a boju, ktorý bolo potrebné vybojovať, aby sa dostal prvý černoch do NBA. A paradoxne ním ani nebol Sweetwater. Pre človeka, ktorý NBA v živote nevidel, to je celkom poučný film o histórii tejto ligy. Ale len jedna z mnohých kapitol, ktorá mohla byť poddaná aj strhujúcejšie. Pôsobí to ako taký nenáročný TV film.  6/10. ()

Isag1 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že sa z toho vyliahne milý a sympatický film na pohodový večer s filmový efektami a farbami (color grading) 90tých rokov. Nemám čo vytknúť tomuto filmu a myslím si, že režisér odviedol dobrú prácu aj zo scenárom v ktorom nám povedal informáciu o tom, že Sweetwater bol prvým černochom v basketballovom priemysle. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

v jádru klasický položivotopis popisující cestu Nata "Sweetwatera" Cliftona jakožto prvního černého hráče do NBA. Film se zaměřuje pouze na období, kdy už byl Clifton poměrně známým hráčem a objížděl se svými spoluhráči různé štace jako součást exibičního týmu Trotters. Tam se dostal do hledáčku majitele New York Knicks, který si nakonec jeho příchod prosadil i přes všeobecné pobouření. Martin Guigui tady jede na jistotu a jeho film jede podle obvyklé šablony. Divák nepolíbený historií NBA se tak sice něco málo dozví, ale technická stránka i herecké výkony jsou spíš televizní a v rámci žánru sportovních biografií jde nanejvýš o průměr...60% ()

Reklama

Reklama