Reklama

Reklama

Visitors

(festivalový název)
Trailer 1
USA, 2013, 87 min

Režie:

Godfrey Reggio

Scénář:

Godfrey Reggio

Kamera:

Trish Govoni

Hudba:

Philip Glass
(další profese)

Obsahy(1)

Čtvrtý a zatím poslední celovečerní film natočil Godfrey Reggio pro něj nezvykle na digitální, černobílý formát. Meditativní sérii 74 konsternujících detailních záběrů tváří jedinců prokládá fascinujícími panoramatickými obrazy režisérovy rodné Lousiany zdevastované hurikánem Katrina. (MFDF Ji.hlava)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (6)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Představte si, že u pokladny do kina dostanete speciální lístek, který vás opravňuje sednout si na židli před velké plátno směrem k divákům. Za zády vám běží film a vy sledujete se sluchátky na uších, do nichž vám proudí nádherná Glassova hudba, reakce návštěvníků v nezhasnutém sále. Připadáte si neviditelní, protože jejich pohledy nenáleží vám, nýbrž čemusi nad vaší hlavou. Zvědavost vám nedá, takže očima občas utečete za sebe na plátno, kam se promítají krásné zpomalené záběry přírody, městských domů či zábavního parku. Nebo víte co? Pusťte si trailer, abyste věděli o čem píšu a nemusíte si vůbec nic představovat .. ()

thommas 

všechny recenze uživatele

Oproti svým předchůdcům banálnější, povrchnější a mírně iritující snaha znovu sdělit třicet let starou myšlenku. Pětasedmdesát pomalých černobílých záběrů v unifikovaném reklamním stylu. Gorila; lidé, emoce, kultura, zábava, technologie, zkáza a nový řád věků v plytké mozaice černobílé krásy, která jako by netušila, na co ještě upozornit a jakou nejpovrchnější vizuální metaforu k tomu zrovna zvolit (Země v barvě) - žádný myšlenkový oblouk se nekoná, jen vizuální orgie bez uspokojivého orgasmu. ()

Reklama

macek166 

všechny recenze uživatele

Přes polovinu "dokumentu" sledujeme zpomalené černobílé tváře různých lidí, dělajících různé grimasy. Zbytek jsou méně záživné timelapsi nebo opět zpomalené obrazy přírody. Oproti ostatním Reggiovým nebo Frickeho filmům chybí zásadní pointa, spád, uchvácení diváka, neukazuje svět ve své plné šíři, ale snad ho naopak tlumí, Chybí zde také tolik důležité protiklady. Každopádně je tu jako vždy výborný Philip Glass, takže když už ne pro oči, tak je film aspoň pastvou pro uši. Celkově na mě Visitors působili spíš jako umělecký film, ne dokument (kterým jeho jiná díla jistě jsou). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Hudbu k snímku obstaral Philip Glass, který s režisérem spolupracoval i na jeho předchozích projektech. Hudbu pak nahrál Bruckner Orchester Linz v Linci. (Rugero)
  • Přípravy na film trvaly 7 let. (Rugero)
  • Philip Glass se osobně účastnil natáčení některých scén. Podle jeho slov to bylo důležité pro skládání hudby k filmu. (Rugero)

Reklama

Reklama