Reklama

Reklama

The Flying Man

Krátkometrážní / Fantasy / Mysteriózní / Akční
Kanada, 2013, 9 min

Obsahy(1)

Ve městě se objeví tajemný létající muž, který bere spravedlnost do vlastních rukou a zabíjí zločince. Má ale na něco takového právo? Krátký film Marcuse Alquerese, který vytvořil filmové triky pro několik hollywoodských filmů. (TwoFace)

Recenze (19)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po slibně se rozjíždějícím začátku – kdy nám tvůrci ukáží létající „cosi“, pardon superhrdinu, který se nesere se zločinci tohoto města – který nechce zatěžovat policii a soudy – který tak vykoná rozsudek sám. Leč bohužel až příliš brzy všechno utnou a my se musíme dívat na dvojici ukecaných ocasů, kteří ale vůbec nikoho nezajímají, protože my chceme vidět více (S)… ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Výraznější pointou by se možná ztratil autorův záměr o "objektivitu", takhle nechal na divákovi nejen rozhodnutí, jak moc je takováto "spravedlnost" korektní či ne, ale také nastínil vysvětlení, jak hlavní hrdina možná vybírá své oběti. Méně je někdy více a v tomto případě to rozhodně platí, celý film má i díky minimu scén s létajícím hrdinou tajuplnou a napjatou atmosféru, kterou výrazně podporuje skvěle vybraná hudba. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je bezohledný a násilný. Federální vláda možná zakročí." Tak to mě pobavilo. Superhrdina hází zmetky pod vlak, šetří tím státní kasu a možná proti němu někdo zakročí. Třeba agenti FBI, kteří se taky naučili létat. Ale to je jedno, protože tady se řeší morální dilema, jestli jedinec může nahradit zákonné prostředky. Za mě může, protože je to levnější. Tedy pokud svědomitě likviduje pouze ksindly a nenechá se uplácet jako orgáni činní s trestním řízení. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Originalita tohoto kraťasu se nachází v odlišném pohledu na superhrdinu. Zatímco ve všech filmech je hrdina hlavní postavou a novináři dělají jen humbuk okolo, zde je nabízen pohled obyčejného občana a Flying man je obestřen velkým tajemstvím. Tento postup dává prostor k zamyšlení, ke kterému snímek svědomitě spěje. Otázka tedy zní, zda je vraždění zločinců bez soudu opravdu správné? ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Kratas, ktory by vpohode mohol byt aj dlhsi. Dokonca si viem predstavit aj celovecerak. Marcus Alqueres, specialista na filmove triky (napr. 300, Source Code, Rise of the Planet of the Apes), natocil tento kratas v podstate zadarmo, s pomocou priatelov, aby ho mohol odprezentovat na Comic-Cone. Ukazka ako sa da natocit vela za malo penazi - vid. cela scena v nemocnici bola natocena za 150 USD - staci si len pozicat nemocnicnu postel, preniest ju domov a natocit vsetko tam. :) Kto neveri, nech kukne sem. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama