Reklama

Reklama

VOD (1)

Jason Bateman uvádí svůj režijní debut - podvratnou komedii Sprosťárny. Bateman představuje Guye Trilbyho, čtyřicátníka, který objeví skulinku v pravidlech národní soutěže v hláskování a rozhodne se soutěž vyhrát. Rozhodčí, rozzuření rodiče, ani přemotivovaní osmáci nemají šanci, protože Guy nemilosrdně ničí jejich sny o vítězství a slávě. Když se reportérka (Kathryn Hahn) pokusí zjistit jeho opravdové motivy, Guy vytvoří nečekané spojenectví s jiným soutěžícím: nešikovným desetiletým Chaitanyou (Rohan Chand), kterého Guyův přístup vůbec nevyvádí z míry. Kritici nešetří chválou a považují Sprosťárny za „nejlegračnější, nejchytřejší a nejzábavnější komedii za dlouhá léta!" (Pete Hammond, Movieline) (Bontonfilm)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (119)

Perverz 

všechny recenze uživatele

Tak to mi ho vyndej. Batemanův humor mám rád. A tohle mě pobavilo moc, navíc, když to srovnám s nedávno viděným Blended se Sandlerem, tak tohle je o dost výše, psal jsem že se Sandler strefuje i do malých děcek, to jsem ale neviděl ještě tohle. Tohle je jiné hřiště, jiná liga, úplně jiná hra. Bateman si nebere servítky, vymýšlí velmi dobré hlášky a umí je i podat. Prostředí hláskovací soutěže, která se díky dospělákovi, který tam je za svým účelem.., dostane i do televize, a my to vidíme občas i z pohledu jakoby jsme na to v telce čuměli, je parádní a nabízí mnoho podnětů pro vtípky, Jason je využil opravdu skvěle. Naučíte se pár nových slovíček, a možná se i super pobavíte, jako já. Nekoretní, fuckující, a odjebávající humor, který si nebere servítky. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Soutežit se dá v lecčems. Třeba v hláskování. Právě tento "contest" nám Jason Bateman ve svém nesmírně vyspělém režijním debutu představuje. Pro naše končiny těžko myslitelná věc má své kořeny v USA, kde se v roce 1925 konala první oficiální soutěž. Tzv. Spelling B(ee) si dnes užívá mezinárodního věhlasu a popularity. Soutěže se konají napříč kontinenty - přes USA, Kanadu, Blízký východ, některé asijské státy až po Austrálii. Jednotlivé národní šampionáty bývají často velmi prestižní záležitostí a není divu, že je účastník na soutěž připravován dlouhé měsíce. O to vtipněji vyznívají Sprosťárny, které skrze geniální postavu Guye Trilbyho tento specifický model systematicky nabourávají. P.S. Velmi dlouhou dobu jsem ve filmu neviděl tak nesympatickou a záměrně asociální a škodící postavu, se kterou bych se ihned ztotožnil a celou dobu ji fandil. Bateman je vskutku dobrý herec. ()

Reklama

bagetka007 

všechny recenze uživatele

Příběh o geniálním čtyřicátníkovi, kteří se pomocí mezer v pravidlech účastní spelling bee soutěže. Fakt, že všem jeho spolužákům je max. 12 let se snad nikomu (kromě něj samotného) nelíbí, a tak dělají vše proto, aby jej ze soutěže vypálkovali. On se zase nezdráhá ničeho, aby zlikvidoval své soupeře. Nicméně o hladinu níž se na tento film lze dívat jako jako na příběh o přátelství a hledání rodiny. Asi tak. Některé chvíle JSOU hodně vtipné, někdy si ale říkáte, že to je až moc. Co se týče celkového vyznění filmu, tak dávám průměrné tři hvězdičky. Film neurazil, ale ani nikterak neuchvátil. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Batemanův režijní debut je vskutku zvláštní podívaná, která rozhodně není čistokrevnou komedií, jako spíš odlehčeným dramatem. Prim samozřejmě hraje právě Batemanova postava, kolem které se vše točí, po většinu času je zahalena do tajemného hávu, v podstatě ale vlastně jako celý film, kdy je až ke konci objastněna většina činů a myšlenek Guye Trilbyho, nepředvídatelného a neprokouknutelného podivína, jehož konání mi při závěrečné pointě nicméně přišlo velice sympatické a osobně mě i docela zasáhlo, neboť ono podané vysvětlení hodilo celý film i do naprosto jiného světla, které mi upřímně sedlo. Bad Words, kdy jinak český název Sprosťárny je zcela nesmyslný a zavádějící, je i hodně o emocích, které zde také poměrně slušně fungují, celá zápletka je pak sice až příliš jednoduchoučká, ovšem především díky oné nejednoznačnosti vůbec nenudí a má i slušný spád, z hereckého hlediska lze pak hodnotit snad právě také jen samotného Batemana, který prakticky nezmizí z plátna, a působí zde jako docela fajnový sympaťák, ikdyž čistě po stránce herecké i tady dokazuje, že díru do světa nejspíš nikdy neudělá. Takže, Bad Words není určitě filmem pro masy, jde spíš o takovou malou, poklidnější podívanou, která sice neoslní, ale ve finále dokáže docela silně zasáhnout. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Nikdy asi nepochopím súťaže v hláskovaní, pretože je to asi tá najzákladnejšia vec akú musia školáci ovládať. Či sú americké deti až také hlúpe, alebo je to pre nich až taká ťažká vec? Preto som nemal nejakú chuť do tohto filmu ísť, veď čo originálne sa tu dá vynamýšlať? Ten príbeh teda nič moc, ale pár vtipných momentov sa tu nájde. Večerný výlet Guya s Chaitanyou stál za pobavenie, sex s novinárkou tiež, ale ostatné je len povinná vata. Vyhláskovať slovo asteroid asi nieje problém, ale keby dostali slovo (ževraj najdlhšie priezvisko na svete) Papandeovolorokomondulonikolokopulovský, to by som si teda pozrel :) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Scénář byl přítomen v Blacklistu (seznam nejlepších nerealizovaných scénářů) roku 2011. (Hal_Moore)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Torontu 2013. (Terva)
  • Film je věnován producentovi Jarredu Rodriguezovi, který zemřel v roce 2013 ve věku 26 let. (Terva)

Reklama

Reklama