Reklama

Reklama

Jason Bateman uvádí svůj režijní debut - podvratnou komedii Sprosťárny. Bateman představuje Guye Trilbyho, čtyřicátníka, který objeví skulinku v pravidlech národní soutěže v hláskování a rozhodne se soutěž vyhrát. Rozhodčí, rozzuření rodiče, ani přemotivovaní osmáci nemají šanci, protože Guy nemilosrdně ničí jejich sny o vítězství a slávě. Když se reportérka (Kathryn Hahn) pokusí zjistit jeho opravdové motivy, Guy vytvoří nečekané spojenectví s jiným soutěžícím: nešikovným desetiletým Chaitanyou (Rohan Chand), kterého Guyův přístup vůbec nevyvádí z míry. Kritici nešetří chválou a považují Sprosťárny za „nejlegračnější, nejchytřejší a nejzábavnější komedii za dlouhá léta!" (Pete Hammond, Movieline) (Bontonfilm)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (118)

Olík 

všechny recenze uživatele

Vtipné, hravé, inteligentní, nekorektní, nad věcí.......bé zet es pé o er u, ale........... Já vím, že by to bylo téměř jako ukrást beznohému jeho kompenzační pomůcku, vždyť vlastně jde o takové Batemanovo prvorozené dítě (nemluvě o tom, že mám tohodle rodáka z "velkého jablka" čím dál tím více v oblibě), ale já bych osobně radši vidět spelovat někoho, kdo ve svých předchozí rolích neprezentuje takovou klidnou sílu, někoho komu bych spíše uvěřil jeho fuckování.....kdybych měl narychlo někoho vypálit, tak mne napadá například Elijah Wood - něco ve stylu Ryana z Wilfreda. S Betemanem nebo bez, stejnak jde o zatraceně kvalitní a zároveň nedostatkové zboží a především krok správným směrem pro Jasona Batemana - režiséra. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Takhle chytrou, vtipnou, nepředvídatelnou, ale i dojemnou záležitost jsem neviděl už ani nepamatuju a daný mix se povedl namíchat s neuvěřitelnou lehkostí a grácií. Bateman je chvíli k sežrání, jindy zase na přesdržku, ale vždycky vás zaujme, ať už se právě nachází v jakékoliv poloze. Z jeho role jako by prýštil elán a nadšení do práce, kterou na pomyslném plátně odvádí. K tomu mu výborně sekunduje Rohan Chand a pro mě je tak extrémně obtížné v tomto skvostu najít nedostatky. Tím největším tak zůstává pitomý český název, který se snímkem téměř nekoresponduje. K plnému prožitku jednoznačně doporučuji zdatnějším angličtinářům původní znění s titulky, protože u dabingu se obávám, že zanikne kouzlo některých dvojsmyslů. 100 % Oblíbená část- Guyova oplátka urážky jedné z matek v restauraci ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Jason Bateman nech radšej zostane pri hraní, a režírovanie nech radšej prenechá iným. Nehovorím, že to bolo zlé, no od neho by som čakal niečo oveľa zaujímavejšie a menej primitívnejšie. Alebo keď už, tak aspoň s dávkou skvelého dôvtipu a irónie. Áno, občas sa to pohlo aj týmto smerom, no väčšinou sa to tiahlo stále v tej istej línii. Navyše dej veľmi predvídateľný, takže kto očakával iný koniec, tak musel byť trochu sklamaný - rovnako ako aj ja. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"A kde budem šťať a srať?..." Komédia , ktorú Bateman nielen odohral , ale i zrežíroval má solídny scenár, hoci je založená na tak , pre nás nepochopiteľnej súťaži akou je hláskovanie slov. Treba si ale uvedomiť, že v angličtine sa slová inak píšu a inak vyslovujú, preto to nie je tak ľahké, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Navyše súťažné slová podľa toho aj vyzerajú. Niekedy je ťažké ich vôbec správne vysloviť, nie to ešte odhláskovať. Komédia je fajn, úroveň humoru kolísavá, ale občas sa dá dobre zasmiať a hlavne v závere zistíte, že nie je úplne blbá. Bateman nešľapol vedľa, len to chcelo humoru pridať ešte viac. 60%. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli je to jen čistá komedie jak je zde uvedeno spíš je tam na rozdíl od jiných zde uvedených filmů co jsou zde pod komedie/drama trochu toho dramatu alespoň myšleno vážně a to v podobě vypořádání ze svojí minulostí a hlavně dětstvím v podání Jasona Batemana,ale jinak je tam samozřejmě i několik vtipných částí ,ale jak říkám spíš to ve mně zanechalo dojem dramatu.Takže celkově 60% a tři hvězdy. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Scénář byl přítomen v Blacklistu (seznam nejlepších nerealizovaných scénářů) roku 2011. (Hal_Moore)
  • Film je věnován producentovi Jarredu Rodriguezovi, který zemřel v roce 2013 ve věku 26 let. (Terva)
  • Ve filmu jsou v soutěži použita například slova "Floccinaucinihilipilification", což lze přeložit jako "bezcenný zvyk" nebo "bezcenná činnost", nebo "slubberdegullion", které znamená "bezcenný člověk", "opilý" nebo "alkoholik". (Terva)

Reklama

Reklama