Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Císař Palpatine alias Darth Sidius se snaží přimět Ezru, aby otevřel portál ke svým rodičům, čímž by otevřel všechny a vydal minulost, přítomnost i budoucnost Impériu. Plány se mění, Thrawn odstřeluje město a finální zúčtování je tu! (GejmronCZ)

Recenze (10)

MasterD 

všechny recenze uživatele

Závěr, který se časově nacházel až za šestou epizodou, měl pořádně grády. Jsem moc rád, že Ashoka přežila, i když její neúčast v původní trilogii moc smysl nedává (třeba se z Jedi Temple potom, co ji Ezra zachránil, skutečně dostala až takto do budoucnosti). Velice oceňuji Filoniho um a souhlasím, že je mnohem lepší režisérem než Jar Jar Abrams a ten další, kdo dělají na nové Star Wars trilogii. Co mě ovšem zarazilo byl způsob, jakým se vypořádali s Thrawnem. Space whales jako deus ex machina, u toho jsem si spíš říkal 'what the fuck'. Není to taková plothole jako rozprásknout celou Snokeovu flotilu jednou vesmírnou lodí jako v Epizodě 8, ovšem dát Ezraovi tak obrovskou sílu, no nevím. Příliš uvěřitelné mně to nepřišlo. Každopádně finále hodnotím velice pozitivně. ()

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za celej dvojdíl. Tohle bylo fantastický. Naprosto nádherně vybudovaný, zpracovaný a zakončený. Aspoň už vím, proč je tam, kde je v Ahsoce. Mimochodem Ahsoka tu je taky ačkoliv jen na pár sekund bezeslova. Vypadá ale skvěle jako vždy. A taky už vím, proč se Sabina rozhodla tak, jak se rozhodla v navazujícím seriálu. Nevím jestli to je někde zpracováno, ale teď už jen vidět jak Sabina objeví svou sílu a rozhodne se stát Jediem s mečem od Ezry. Konec mě opravdu dojal a jistě nejsem sám. BTW čekali jste Purrgily? Já teda rozhodně ne. ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Finále by bylo fajn, kdyby Filoni něco neslíbil a pak nedodržel (či to spíše okecal tak, že Lothal neosvobodila Aliance, takže to není jejich vítězství). Také jsem čekal smrt aspoň jednoho člena týmu. O vztahu Kanana a Hery jsme věděli, ale jak nám řekly poslední epizody, lásku Hera Kananovi nechtěla přiznat, takže potomek nedává úplně smysl, i když to není až tak velký problém. ()

Dr_Virus12 

všechny recenze uživatele

běž do hajzlu BLACKHANDE...(jak tady, tak i na Edně, už mě sereš). Tohle byl nejlepší konec jaký jsme si vůbec mohli přát... dokonce potvrdili i roky starou teorii, že REX bojoval na planetě Endor.. už jen toto je dost velká věc. Ezra přežil, Ashoka taky, lidi, co víc si přát? a nijak jejich přítomnost nenarušuje kanon. Za mě to bylo velmi skvělé zakončení celých čtyř sérií, já jsem spokojen :) ()

Cardo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší díl Rebels pokračuje, ale nutno říci, že jsem trochu zmaten: Když Ezra a Trawn odletěli hyperprostorem bůhvíkam, tak je divný, že zatím je nikdo nenašel, když OBA DVA PŘEŽILI a nejspíš skončili na planetě, páč na tom můstku bylo vyražený sklo a Ezra by tam ten vzduch určitě příliš dlouho neudržel. A ještě mi tam nějak nesedí ten Jacen Syndulla, u toho si neustále kladu otázku: Kdy?                                                                                                                                                                            Ale vem to ďas, je to dokonalý. ()

Zajímavosti (1)

  • V epizodě se nepřímo (jako hlas v rádiu) objeví Gilad Pellaeon, věrný stoupenec Thrawna, který je v Expandovaném univerzu jednou z hlavních postav série Thrawnovy trilogie od Timothyho Zahna (který v ní stvořil i Thrawna), jednoho ze zakladatelů Imperiálního zůstatku a významné postavy dalších sérií, například duologie „Ruka Thrawnova“, kde vyjedná pro Zůstatek mír s Novou republikou, či Nového řádu Jedi, kde tomuto zůstatku de facto vládne. V této epizodě je nicméně (zatím) pouze kapitánem hvězdného destruktoru. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama