Reklama

Reklama

Noc hrůzy 2

  • USA Fright Night 2 (více)

Obsahy(1)

Američan Charley studuje v Rumunsku historii umění. Brzy zjistí, že jeho nová sexy profesorka Gerri je ve skutečnosti stovky let stará upírka. A co víc - Gerri se chystá zabít Charleyho bývalou přítelkyni během obětního rituálu. Ve dne je Gerri Dandridgeová sexy profesorkou, v noci se z ní stává skutečný upír s neukojitelnou žízní po lidské krvi. Skupinka středoškoláků, která přijíždí do Rumunska studovat historii umění, se ocitá ve spárech Gerriiných tužeb a teroru. Charley musí společně se "zlým" Edem zastavit Gerriiny plány - ta se chystá za úplňku koupat v panenské krvi. Krev, na niž má Gerri spadeno, ne náhodou patří bývalé Charleyho přítelkyni Amy. Za pomoci Petera Vincenta z upírské reality show se Charley pouští do nebezpečné akce, na jejímž konci snad Amy uchrání od krutosti, ze které ani smrt není vysvobozením. (HBO Europe)

(více)

Recenze (47)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k místnímu hodnocení jsem zklamán nebyl. Tedy - Dracula byl žena! Samozřejmě nebyl a je to hovadské. Na druhou stranu udělat z Alžběty upíra není nic nového a vzhledem k její zálíbě v krvi jde o vcelku logický krok. Největší hvězdou je samozřejmě krásná Jaime Murrayová, které kouká upírství z očí. Film sice v základu kopíruje hlavní dějovou linii svého předchůdce, ale hraběnčiny lázně nemají chybu. A vůbec už první koupací scéna je vizuálně jedna z nejhezčích. Krví se nešetří, dojde i na střeva ven, čelisti plné dravčích zubů se rozevírají doširoka a upíří zornice černají jak nejhlubší temnota. K tomu pár prsatek, slušný vizuál - tedy kromě stroboskopických scén....ovšem skenování prostor upírkou byla zajímavá novinka. A hudba rovněž obstojná. ,,Neudržim tempo!" ,,Tak přidej!" ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mi tenhle kus zcela unikal a nebýt jednoho nejmenovaného serveru, do dneška ani nevím, že existuje... A nic bych nepřišel... Levný, hloupý, bez jakékoliv atmosféry, v Rumunských kulisách se odehrávající příběh o Alžbětě Bathoryové, která je vlastě Drákulou, nemá se skvělou předlohou z osmdesátých let prakticky nic společného a jenom uboze parazituje na kultovní značce Fright Night, stejně jako o dva roky starší a stejně nepovedený kus s Colinem Farrellem... Naprostá ztráta času... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý zářez s titulem Fright Night se sice nese jako volné pokračování remaku originálního filmu, ale spíš bych to viděl jako nepovedený žert parazitovat na dané látce. Sice tu lze nalézt jistou podobnost s původní myšlenkou (no spíš jmény důležitých postav a některé situace), ale jinak si to scénárista Matt Venne dost předělal k obrazu svému a ještě nechal zcela popuštěné uzdy své až přehnané fantazii, kterou režisér Eduardo Rodriguez přenesl na „filmové plátno“. Ani se moc nedivím pobuřujícím ohlasům fandů originálního filmu, ale zas na druhou stranu jsem tu narazil i na několik světlejších okamžiků, kvůli kterým tento film rozhodně mezi odpad nezařadím. Samotný film nám však nabídne tolik nudných pasáží, že kdybych neměl na rukou zrovna ostříhané nehty, asi bych si je z opravdu dlouhé chvíle všechny ohryzal. Protože povedených pasáží tu bylo vážně poskromnu. A o bídných hereckých výkonech, se raději rozepisovat nebudu už vůbec. Většina rozpočtu zřejmě padla na angažování známé herečky Jaime Murray, která jako jediná snese přísnější měřítko a její výkon byl v rámci možností (k charakteristice její postavy a nepříliš valné kvalitě scénáře) přijatelný. Navíc byla opět až dráždivě svůdná, což jistě ocení především mužská část diváků, která nebyla ochuzena ani o trošku té nahoty (od jiných hereček). Je však až s podivem, že scény z její svatyně (vana, krvavý bazének) fungovaly přesně tak, jak by měly. Horší už to však bylo s některými digitálními efekty. Kdo je viděl, jistě ví, o čem píši. 30% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Mať takú profesorku, akou bola Murray ( nie to že je upírka ) hned by tie nudné Dejiny umenia neboli nudné. Lacný video film, ktorý ale veľkú časť rozpočtu vrazil do efektov, červenej farby, striptérok a ešte raz do efektov. Lebo či chceme či nie, finále bolo skvelé. A ešte keď točia neustále o Čachticiach, Orave, Bátoričke a všade je krv. Hlavne, e sa to nechcelo hrať na niečo iné, ako to bolo. 2 z 5 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pro mě o pár procent lepší než jednička. Co mě ale nasralo byl ten dementní příběh, teda spíše historie, která se snaží překopat Stokera. Nemám nic proti inovaci ale když je takhle debilní tak to prostě bolí. Drákula byla BAthoryová, super sranec a plivnutí do tváře které jsem zažil naposled u Twilight ságy. Nicméně další sranec jsou postavy tam kde aspoň Yelchyn to ustál tak tady je nesympatický hovado a charismatickej Tennant je nahrazen chlápkem který je hodně nudný. Navíc postavy se jmenujou stejně a při tom nejsou ani kapánek podobní. Celkem mě překvapily efekty které nebyly nejhorší a sem tam ušla nějaká ta scéna. Je to sice podprůměr ale ne tak hrozný jak jsem čekal. ()

Galerie (9)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama