Reklama

Reklama

Noc hrůzy 2

  • USA Fright Night 2 (více)

Obsahy(1)

Američan Charley studuje v Rumunsku historii umění. Brzy zjistí, že jeho nová sexy profesorka Gerri je ve skutečnosti stovky let stará upírka. A co víc - Gerri se chystá zabít Charleyho bývalou přítelkyni během obětního rituálu. Ve dne je Gerri Dandridgeová sexy profesorkou, v noci se z ní stává skutečný upír s neukojitelnou žízní po lidské krvi. Skupinka středoškoláků, která přijíždí do Rumunska studovat historii umění, se ocitá ve spárech Gerriiných tužeb a teroru. Charley musí společně se "zlým" Edem zastavit Gerriiny plány - ta se chystá za úplňku koupat v panenské krvi. Krev, na niž má Gerri spadeno, ne náhodou patří bývalé Charleyho přítelkyni Amy. Za pomoci Petera Vincenta z upírské reality show se Charley pouští do nebezpečné akce, na jejímž konci snad Amy uchrání od krutosti, ze které ani smrt není vysvobozením. (HBO Europe)

(více)

Recenze (47)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je to sice jen levné video béčko, ale znásilňovací kvocient (vůči osmdesátkové originální Fright Night) je mnohem nižší než u jedničky s Colinem Farrellem. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Charley a Ed sú kamoši, ktorí pricestujú študovať do Rumunska. Ich pozornosť tu onedlho upúta atraktívna, no podozrivá profesorka, ktorá je v skutočnosti nemilosrdnou upírkou. Keď sa však ukáže, že má zálusk na Charleyho expriateľku, rozhodnú sa ju zastaviť, s čím im má pomôcť svojský expert na nadprirodzeno; Peter Vincent. Pokračovanie príjemného remaku z r. 2011 v skutočnosti nie je pokračovaním, ale ďalším rebootom, ktorý si berie staré známe "Fright Night" postavy a zasadzuje ich do nového príbehu, s novými hercami. Zo štvorice F.N. filmov je táto novinka síce najslabšia a najmenej nápaditá, aj tak však ide o zábavné a pozerateľné béčko. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér a scenárista Tom Holland natočil v roku 1985 snímok "Hrôzostrašná noc" (Fright Night). Bola to perfektná, zábavná vamp horrorová jazda. Zamiloval som si tento titul. V roku 1988 bolo vyprodukované jeho voľné pokračovanie. Už to nebola taká pecka ako prvá časť, ale aj tak sa mi to hodne páčilo. Remake pôvodného filmu bol natočený v roku 2011. Pozrel som si ho a bol som spokojný. Bolo to vcelku fajn. Preto som sa rozhodol, že si pustím aj prerábku druhej časti, ktorá sa objavila v 2013. Tá ma však úplne sklamala. Bola to strata času. Lacný nezmysel, nonsens, nuda, hlúposť. * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k místnímu hodnocení jsem zklamán nebyl. Tedy - Dracula byl žena! Samozřejmě nebyl a je to hovadské. Na druhou stranu udělat z Alžběty upíra není nic nového a vzhledem k její zálíbě v krvi jde o vcelku logický krok. Největší hvězdou je samozřejmě krásná Jaime Murrayová, které kouká upírství z očí. Film sice v základu kopíruje hlavní dějovou linii svého předchůdce, ale hraběnčiny lázně nemají chybu. A vůbec už první koupací scéna je vizuálně jedna z nejhezčích. Krví se nešetří, dojde i na střeva ven, čelisti plné dravčích zubů se rozevírají doširoka a upíří zornice černají jak nejhlubší temnota. K tomu pár prsatek, slušný vizuál - tedy kromě stroboskopických scén....ovšem skenování prostor upírkou byla zajímavá novinka. A hudba rovněž obstojná. ,,Neudržim tempo!" ,,Tak přidej!" ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mi tenhle kus zcela unikal a nebýt jednoho nejmenovaného serveru, do dneška ani nevím, že existuje... A nic bych nepřišel... Levný, hloupý, bez jakékoliv atmosféry, v Rumunských kulisách se odehrávající příběh o Alžbětě Bathoryové, která je vlastě Drákulou, nemá se skvělou předlohou z osmdesátých let prakticky nic společného a jenom uboze parazituje na kultovní značce Fright Night, stejně jako o dva roky starší a stejně nepovedený kus s Colinem Farrellem... Naprostá ztráta času... ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Ultra levný film, který s předchozím dílem nemá společného vůbec nic. Na filmu není až na celkem vydařený konec vůbec nic co by stálo za zmínku. Děj je předvídatelný, nudný a jen kopíruje šablonu předchozích filmů. Ty dvě hvězdy dávám za Jaime Murray a jak už jsem říkal solidní konec. Znovu už se na to patrně nepodívám nikdy, protože víc jak polovinu filmu jsem protrpěl nudou. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pro mě o pár procent lepší než jednička. Co mě ale nasralo byl ten dementní příběh, teda spíše historie, která se snaží překopat Stokera. Nemám nic proti inovaci ale když je takhle debilní tak to prostě bolí. Drákula byla BAthoryová, super sranec a plivnutí do tváře které jsem zažil naposled u Twilight ságy. Nicméně další sranec jsou postavy tam kde aspoň Yelchyn to ustál tak tady je nesympatický hovado a charismatickej Tennant je nahrazen chlápkem který je hodně nudný. Navíc postavy se jmenujou stejně a při tom nejsou ani kapánek podobní. Celkem mě překvapily efekty které nebyly nejhorší a sem tam ušla nějaká ta scéna. Je to sice podprůměr ale ne tak hrozný jak jsem čekal. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nedotčen starými předchůdci můžu objektivně hodnotit a nepindat sračky o remaeku.Jednička s Farrellem byla zklamání, co se do děje i děsivosti týče a dvojka je zase překvapení, že to není taková sračka.Typický céčko z rumunska co si půjčilo slavné jméno, aby se o něm vůbec někdo dozvěděl.Na filmu je prima, že si svojí sračkovitost uvědomuje sám a vůbec na nic si nesnaží hrát, jako by říkal ahoj kluci a holky, dostali jsme asi milion dolarů, uděláme si pěkný prázky v hnusnym státě, vojedem pár kurviček, vyfetujem trochu toho kokainu a přitom si s radostí a nadšením užijem svůj největší životní úspěch a to roli v podřadné píčovině.Atmosféra dýchla, krve jak debilů tady (hodně) , seksy Jaime a dokonce, dokonce i jedna automobilová bouračka...juch.40% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý zářez s titulem Fright Night se sice nese jako volné pokračování remaku originálního filmu, ale spíš bych to viděl jako nepovedený žert parazitovat na dané látce. Sice tu lze nalézt jistou podobnost s původní myšlenkou (no spíš jmény důležitých postav a některé situace), ale jinak si to scénárista Matt Venne dost předělal k obrazu svému a ještě nechal zcela popuštěné uzdy své až přehnané fantazii, kterou režisér Eduardo Rodriguez přenesl na „filmové plátno“. Ani se moc nedivím pobuřujícím ohlasům fandů originálního filmu, ale zas na druhou stranu jsem tu narazil i na několik světlejších okamžiků, kvůli kterým tento film rozhodně mezi odpad nezařadím. Samotný film nám však nabídne tolik nudných pasáží, že kdybych neměl na rukou zrovna ostříhané nehty, asi bych si je z opravdu dlouhé chvíle všechny ohryzal. Protože povedených pasáží tu bylo vážně poskromnu. A o bídných hereckých výkonech, se raději rozepisovat nebudu už vůbec. Většina rozpočtu zřejmě padla na angažování známé herečky Jaime Murray, která jako jediná snese přísnější měřítko a její výkon byl v rámci možností (k charakteristice její postavy a nepříliš valné kvalitě scénáře) přijatelný. Navíc byla opět až dráždivě svůdná, což jistě ocení především mužská část diváků, která nebyla ochuzena ani o trošku té nahoty (od jiných hereček). Je však až s podivem, že scény z její svatyně (vana, krvavý bazének) fungovaly přesně tak, jak by měly. Horší už to však bylo s některými digitálními efekty. Kdo je viděl, jistě ví, o čem píši. 30% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Dracula vlastne nebol muž, ale žena - Alžbeta Báthoryová alias transylvánska grófka Draculová, najsilnejšia upírka všetkých čias... nemohúcnosť a demencia amerických scenáristov už naozaj nepoznajú medze, inak je ale Fright Night 2 tuctovým video sequelom, majúcim pre takéto typické, nižším rozpočtom disponujúce pokračovanie očakávateľné zápory a neduhy. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z největších upírských hovadin vůbec, snažící se přitáhnout diváka na docela osvědčenou značku Fright Night. S tou ovšem nemá vůbec nic společného. Američané oprášili ubohou hraběnku Bathoryovou, naroubovali jí na Draculu, sjednali několik Rumunů, kteří by neuspěli ani jako ochotníci a neštěstí bylo na světě. Tenhle film nemá vůbec nic, kromě umělých nasazovacích zubů. Strašný! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rumunský výlet naprieč upírimi (po)chúťkami vyšiel snáď ešte lepšie, ako predchodca z roku 2011. Začínajúc, ako tuctový teen horor, končiac atypicky temným až depresívnym, násilným finále. Povedzme si, množstvo béčok skončilo očakávane katastroficky, tento skončil neočakávane skvele. P.S. ,,Pán Jakubisko, keby ste boli natočili príbeh o Bátoričke aspoň takto krvavo a zábavne, dalo by sa na ten váš ´´magnum opus´´ ( škoda, že len umelecký ) prepadák aj pozerať,,. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Takto sprzniť značku Fright Night!!! Išla by som na **, nebyť toho bohapustého filmového znásilnenia. Jaime ma svojou účasťou prudko sklamala a ostatní prítomní sú nemožní a nesympatickí neherci. Absolútne bez šmrncu, humoru, atmosféry.... A to som bola zvedavá, či niekto dostane odvahu natočiť dvojku. Mala som ale na mysli remake, nie trapný pokus o iný príbeh. Také plytvanie. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nehorázná dlouhá nuda, sice se tam paradoxně neustále něco děje, jenže se to strašně vleče a nebaví to prostě. Hlavní upírka je kočka, ale to je jaksi na horor málo. Krve je tam sice dost, ale ten děj je žalostný. Na to, že to má být komedie střižená hororem, jenže kam se poděl vtip a humor? Pro mě je to podprůměrný horor možná s jedním vtípkem. Druhou polovinu už jsem musel mnohem častěji přeskakovat, jinak bych to nedokoukal. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Mať takú profesorku, akou bola Murray ( nie to že je upírka ) hned by tie nudné Dejiny umenia neboli nudné. Lacný video film, ktorý ale veľkú časť rozpočtu vrazil do efektov, červenej farby, striptérok a ešte raz do efektov. Lebo či chceme či nie, finále bolo skvelé. A ešte keď točia neustále o Čachticiach, Orave, Bátoričke a všade je krv. Hlavne, e sa to nechcelo hrať na niečo iné, ako to bolo. 2 z 5 ()

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama