Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadšenec pro elektroniku a počítače Martin se vsadí s kamarády, že se nabourá do ministerského serveru a stáhne zadání maturitních otázek. A protože často není zcela v realitě, vsadí se evidentně dřív, než domyslí, jak to chce udělat. A tak krátící se čas před maturitou sledujeme partičku maturantů chystající se pokořit otázky, jejich učitele bojující s byrokracií i povedeného ministra školství a suitu kolem něj. Představy maturantů dokresluje jejich fantazie, která leckdy nepřekoná absurditu skutečných okolností. Nejsou totiž jediní, kdo se snaží server nabourat. Chvílemi přestává být úplně jasné, kdo je tady lump a kdo udělá vlastně docela záslužný skutek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (74)

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Skutečná maturita patří k nejpřeceňovanějším milníkům lidského života. Ta filmová vypadá jako výtvor velmi traumatizovaného studenta. Houška býval pedagog, takže školství má na svém kontě další zdegenerovanou mysl. Jeho upocená snaha o hlášky jde až na dřeň snesitelnosti. Směšná konspirace na Ministerstvu školství a studentské hackování tomu pak nasazují korunu. ()

Maila87 odpad!

všechny recenze uživatele

Žánrově bych to spíš zařadil jako tragédii. Naštěstí pan "producent" a "režisér" nedostal žádnou podporu na tento film. Jen lituji paní Mirku Spáčilovou, že tento film musela pro hodnocení vidět a navrhuji na vyznamenání prezidenta, protože se vážně musela obětovat a nechápu, že se nepozvracela, nebo nebyla poté hospitalována do bohnic. Jeden z mála filmů u kterých divák by ocenil jejich kratší stopáž. I trailer, který jsem viděl bohužel až po shlédnutí filmu je moc dlouhý! ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak tahle Maturita by maturitu jenom těžko skládala......možná tak výuční list na uklizečku v rumunském pornokině. Chápu, že asi nemělo jít o seriózně myšlený počin, ale čeho je moc až se ucho utrhne. Zřejmě film o mladých a pro mladé, satirická nadsázka, mejdanový úlet, ale pan pedagogorežiséroscénarista Hlouška dávno není žádným akné trpícím ušákem s kšiltovkou na veselo a tak bych hádal, že by už měl mít dávno rozum...........a nebo ne?!?!?!?!? ()

dainio odpad!

všechny recenze uživatele

Škoda filmové pásky. Hrozný patvar plný blbosti, trapna, imbecility, fekálů a odpadků. Vlastně ve filmu není nic ale opravdu vůbec nic, co by stálo za aspoň nějaké miniaturní pozitivum. Možná tak kamera - byla ji ale škoda, mohla se využít lépe. Navíc, "Warner Bros Magnusfilm" zase ukázal, že jsou mimozemskými vyslanci, jenž mají za úkol zničit českou kinematografii. Silný shit. ()

LadyPupu odpad!

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí 23 minut si připadám jako po lobotomii, pomalu nevím, jak poskládat písmenka za sebe. Nechci být vulgární, tak jen že tady je opravdu všechno špatně. Tímto varuji všechny s IQ od 50 výš, aby se tomuto filmu vyhnuli. Osobně smrtelně vážně uvažuji o tom, že Babovřeskům i Kameňákům zvednu hodnocení aspoň o dvě hvězdy. Bez legrace. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Maturitu napsal autor námětu a scenárista filmu Gympl (2007). Původně se mělo jednat o pokračování zmíněného filmu, ale autor se nedohodl s Tomášem Vorlem. (ČSFD)
  • Velká část herců v hlavních rolích sama opravdu v roce uvedeni filmu maturovala. I velkou část štábu tvořili velmi mladí filmaři. (ČSFD)
  • Řada herců ve filmu jsou současně muzikanti nebo zpěváci a krom hereckých rolí si zazpívali i ve skladbách soundtracku filmu. (ČSFD)

Související novinky

Juniorfest 2013 se blíží

Juniorfest 2013 se blíží

28.10.2013

Termín VI. ročníku mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST 2013 se neúprosně blíží. Horšovský Týn, Plzeň a Dobřany se stanou od 9. do 13. listopadu 2013 dějištěm tohoto stále… (více)

Reklama

Reklama