Reklama

Reklama

Jak vyváznout živý s Bearem Gryllsem

(pořad)
  • USA Get Out Alive with Bear Grylls
Ukázka z filmu 3
Reality-TV
USA, 2013, 60 min

Obsahy(1)

Nová série Jak vyváznout živý s Bearem Gryllsem je jedinečná a extrémní dobrodružná reality soutěž, kterou uvádí světově známý dobrodruh a odborník na přežití Bear Grylls. V každém dílu vyzve dvoučlenné týmy ke zkoušce přežití v divočině, která je mnohem extrémnější, než se jim kdy jen zdálo. Pořad je plný drsných, obtížných a nemilosrdných výprav, které jsou pro týmy inspirací a učí je základům přežití, jež jim někdy v budoucnu mohou zachránit život. Zvládnou je však soutěžící vůbec přežít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Ukázka z filmu 3

Recenze (11)

Sharlis 

všechny recenze uživatele

Prvé 3 diely ma ešte ako-tak bavili. So survivalom to opäť nemá nič spoločné, je to reality show. Náučna hodnota nulová. Scenárovo takmer identická so Survivorom. Potom to naberá stereotyp klasickej americkej reality show. Uchádzači sa medzi sebou pohádajú, za kamerou ohovárajú a podobné veci. Úplná sračka, medzi prestrihami sú Bearove reklamy na Wallmart, kde nás nabáda, že zrazu Walmart je práve ten správny obchod, kde si nakúpim na survival (Donedávna to bol ešte Gerber, ale asi z Wallmartu ponúkli lepší šek). Po tomto z Beara strácam akýkoľvek rešpekt, stáva sa z neho televízny herec. ()

Figuska 

všechny recenze uživatele

Je to slabší survival reality show, protože účastníci jsou zelenáči, co snad nebyli nikdy ani na táboře... i Bear se chytal už párkrát za hlavu a docela si je vychutnává, když jim dává jíst různou havěť. Je to ale prostě Bear Grylls a Nový Zéland, tak je to fajn podívaná. BG si ze svého koníčku udělal opravdové impérium. Jinak Naked and Afraid je momentálně lepší survival show. ()

Reklama

NovotassCZ 

všechny recenze uživatele

Je dobré zase po chvíli vidět reality show zaměřenou na přežití, kde se opravdu účastníci snaží přežívat. Jakýsi hybrid mezi Survivorem a Man vs. Wild docela překvapil. Možná jsem čekal trochu větší zátěž na soutěžící, ale stejně je skvělé vidět to co Survivoru dnes chybí - přežívání. Hodnotím jako fanoušek jak Survivora tak MvW. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Zajímavá kombinace The Amazing Race a Survivora, ze kterých se tento pořad snaží brát to nejlepší a sesmolit to do úplně nového konceptu soutěžního reality-dokumentu. Bear Grylls zde nesehrává padesátou variaci na Man vs. Wild, ale představuje se v nevídané roli moderátora a především soudce, který jako jediný bude rozhodovat o osudu týmů v soutěži, respektive v přežívání o půl milionu. Problém spočívá pouze v tom, že výše zmíněné reality-show mají ohromné štáby, několikaměsíční postprodukci a neskutečné prachy investované do jednotlivých řad, tento pořad nemá ani jedno, proto soutěžní páry, které mají zcela totožné "příběhy" jako např. soutěžící z The Amazing Race, nedokážou diváka získat na svojí stranu, ale spíše je jen pozoruje jako součást jakéhosi experimentu. Samotné vyřazování, alfa-omega celého Survivora, pak není stejně zábavné, ačkoliv se snaží odehrávat v podobných kulisách, protože zde díky rozhodčímu Bearovi nepanuje mezi týmy téměř žádná konkurence, neboť se samy navzájem nemají možnost eliminovat. Jinak ale nemám vůbec nic proti, je to velmi zábavný pokus (který evidentně nevyšel, když není pokračování) o něco nového a ačkoliv se divák z "přežívání" nedoví téměř nic, přesto si na tom každý něco najde. 70% ()

longercz 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi moc líbí, už jenom třeba námětem a taky musím vyzdvihnout to, že se Bear Grylls drží svého stylu, ve kterém udělal Man vs. Wild, i přes nějaké ty negativní reakce na jeho adresu. Mrzí mě na tom jenom to co je společné pro všechny americké reality show, a to že aby jste se do něčeho takového dostali musíte mít za sebou nějaký nejlépe srdceryvný příběh. Buď vaše máma zrovna prožívá opravdu těžké časy, zotavujete se z autonehody, jste bývalý feťák nebo se jenom snažíte dokázat, že nejste jenom stereotypní ajťák. A samozřejmě se také očekává, a myslím, že je to v podstatě i podmínka vaší účasti, že budete tento příběh divákům opakovat do otrávení. Navíc se nesmí zapomenout na to, že jde o Američany, a tak neustálé připomínání pána boha je dalším každodenním chlebem. Tohle platí naprosto stejně i třeba pro Survivor, a když nad tím tak přemýšlím, další Americké reality show vlastně neznám a tak se zdržím u komentování pouze těchto dvou. Tady u tohoto pořadu ale prohlašuju, že všechno tohle bylo na únosné míře a hlavně ke konci jsem si jednotlivé účastníky začal opravdu oblibovat. A tak nechci aby to vypadalo, že si nějak moc stěžuji. I když bych tomu měl co vytknout, jako střih a neustálé předhazování, toho co nás v pořadu ještě čeká, což z duše nenávidím, jinak je tohle výborný pořad a neříkejte mi, že by něco podobného nešlo uspořádat někde u nás, popřípadě v blízké cizině, vždyť Tatry nebo Alpy jsou doslova za rohem. Ne, my radši budeme jako národ sledovat KOKOTINY jako naprosto a zcela očividně vyždímané Superstar a další pořady tohoto typu, jejíž názvy neznám, ale poznáte je lehce podle toho, že se v nich objevují ty stále stejné ksichty, jako Habera, Mareš a tak dále. Česká televizní tvorba je jednoduše tak špatná, že i ve vlastenci jako jsem já, vyvolává stud za vlastní národ. Škoda. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama