Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nae-gyeong (Song Kang-ho), nejzručnější čtenář tváří v období korejského království Joseon, žil, i přes fakt svého vznešeného původu, v ústraní, daleko od lidských neduhů a problémů, poklidným životem cestovatele, vědce a pozorovatele. Za léta studijní praxe v rozpoznávání lidských charakterů jen dle pohledu do jejich tváří, si vydobyl pověst vůbec nejzdatnějšího čtenáře tváří. Díky jedinému pohledu dokázal odhadnout nejenom konkrétní lidské neduhy, trápení, či mentální rozpoložení daného jedince, ale také jeho zlozvyky, blízkou budoucnost, či fakt, zda-li daný jedinec mluví pravdu nebo lže. Nae-gyeong, i přes nepříznivé zázemí zničené rodiny, jejíž jméno kdysi znamenalo o mnoho víc než jména mnohých vznešených rodin současnosti, vždy tajně doufal, že se jednoho dne dokáže propracovat k oficiální funkci u královského dvora.
Jednoho pozdního odpoledne jej osloví žena Yeon-hong (Kim Hye-soo). Ta, doufajíc, že jej přiměje ke spolupráci, předkládá mu svůj návrh společného podniku ve městě Hanyang. Nae-gyeong se po zvážení všech pro a proti vydává s bratrem Paeng-hun (Cho Jung-seok), sdílejícím vidinu značného zisku, na cestu do města, kde záhy začíná provozovat vlastní fyziognomický podnik. Slova Yeon-hong se po krátké době stávají skutečností a značně talentovaný Nae-gyeong rozšiřuje svoji pověst od jednoho domu k druhému. A zisk z toho má i Yeon-hong, která stačí sotva obsluhovat příval stále nových hostů. Po úspěšném vyřešení spletité vraždy se o jeho talentu záhy dozvídá i Kim Jong-seo (Baek Yoon-sik), druhý nejmocnější muž v zemi. Ten jej povolává do královského paláce a své vlastní podřízené pověřuje využíváním Nae-gyeongových schopností. Situace v paláci se ale záhy mění, když současný panovník, král Munjong (Kim Tae-woo), umírá. V ten okamžik začíná nemilosrdný mocenský boj o výstavní postavení v dějinách říše Joseon. Velké naděje na trůn si dělá mladý ambiciózní princ Sooyang (Lee Jung-jae). Ten spřádá stěžejní plán na sesazení mladého krále (Chae Sang-woo) z trůnu a podvolit si třeba i násilím celou zemi. Nae-gyeong, věrný mladému králi, se ocitá vprostřed jednoho z největších mocenských bojů Joseonské říše. (Conspi)

(více)

Recenze (5)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerná historická dráma. Má dosť dobrý príbeh o veľmi schopnom čitateľovi z tváre, ktorý len na základe pohľadu vie o človeku povedať takmer všetko dôležité, ale aj tak žije pokojným životom v ústraní so svojim švagrom a synom. Všetko sa zmení, keď ho navštívi vplyvná žena, ktorá mu ponúkne spoluprácu v hlavnom meste, s čím aj súhlasí a vďaka svojim schopnostiam si tu rýchlo získava vplyv a novým známych, medzi ktorými je aj jeden z najvýznamenších mužov. Lenže všetko sa pokazí, keď práve ten začne túžiť po moci. Spracovanie je ale iba priemerné, ešte spočiatku som mal z toho dosť dobré pocity, všetky zásadné postavy pôsobia dostatočne zaujímavo, tématika čítania z tváre ponúka hlavne v tomto období slušný potenciál, ktorý sa aj pomerne darí využívať, nájde sa tu niekoľko zaujímavých scén, kde hlavný hrdina spoznáva klady, ale aj zápory svojho nového života a navyše sa to nesie v takej slušnej odľahčenej atmosfére. Ale po tej prvej tretine to už na dlhý čas upadne, dej sa začne uberať nie práve najideálnejším smerom, pričom mi to už ani neprišlo dostatočne zaujímavé, väčšina postáv ma už prakticky prestala zaujímať, odľahčenosť sa vytratí, tempo sa spomalí a dokonca o samotné čítanie z tváre tu už úplne prestane ísť. Až záverečná fáza je opäť lepšia a prišlo mi to až prekvapivo dramatické, ale na väčšiu spokojnosť už je trochu neskoro. Takže po stránke žánrov je to hlavne samotná historická dráma, k tomu trochu humoru v prvej fáze a pár akčných sekvencií, ale iba takých štandardných, takže pre potreby filmu to účel splní, ale tým to aj končí. S hereckým obsadením som veľmi spokojný, ale čiastočným sklamaním sú ich postavy. Môj veľký obľúbenec Song Kang-Ho je stále dobrý, ale toto je asi jeho najslabšia postava, Lee Jung-Jae v úlohe budúceho panovníka je na tom podobne, tiež mi neprišiel tak výrazný, ako v iných svojich úlohách, k tomu Kim Hye-Soo, ktorá má ale viac priestoru len v prvej tretine a ešte plno známych tvárí vo vedľajších úlohách. A čo sa týka réžie a technickej stránky, v prvom rade chválim vizuálnu stránku, interiéry, kostýmy, kamera, to všetko je výborné, ale sklamal ma prístup k postavám a ani ma to nedokázalo plnohodnotne vtiahnuť. Na tento film som bol dosť zvedavý a nakoniec som skôr sklamaný, keďže hlavne tá stredná fáza by potrebovala výrazne upraviť, ale zase ani zlé to určite nebolo. Face reader je aj tak stále nadpriemerný film s mnohými kladmi a ešte mu časom šancu dám, keďže mám pocit, že potom to už bude lepšie. 61% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taky mismas znarov. Prva tretina je dost komedialne ladena. Dobove komedie mam rad, takze keby bol takyto cely film, tak je to pecka. Lenze potom sa to prepne do nekonecnych politických machinacii o tom ako jeden zloduch tuzi ovladnut tron a nas sympaticky hrdina sa ocitne uprostred toho boja. Dej nielenze zvazne, ale k osudu niektorych postav zacne byt nekompromisný. Nielenze sa mi tento prechod nepacil, ale podla mna tieto styly spolu ani nesli dokopy. Zaverecna pointa, ktora sa pokusi dat celej tej nekompromisnej casti nejaky zmysel, uz isla uplne mimo mna pretoze som stratil uplne zaujem o postavy a ich osud. Ale kvôli tej zabavnej prvej tretine to za jedno pozretie stalo. 5/10. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že jsem si tenhle film vyhlídla kvůli Lee Jong Sukovi, který si v posledním roce získal mojí pozornost. Na titulky jsem čekala dlouho a můžu s čistým srdcem říct, že jsem nebyla zklamaná. Sice jsem nedostala to, co jsem očekávala, ale s postupem času jsem byla stále víc a víc zvědavá, jak tohle vlastně dopadne. Stopáž téměř dvou a půl hodiny je možná až příliš dlouhá a zkrácení o nějakých dvacet minut by tomu přidalo větší švih. Proto jsem také zvědavá, jak si poradí se seriálem, který by měl začít vycházet někdy tento rok. ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Zvláštna pomyly plynúca historická dráma s beštiálnym záverom.Miestami to pripomínalo , ale len z diaľky Akira Kurosawu. Výborný námet,ale našlo sa pár hluchých miest i tak nadpriemerný film. ()

Reklama

Reklama