Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král Jeongjo vládne po svém dědečkovi. Jeho otec byl zabit, když byl Jeongjo ještě malý, a i jeho život je neustále v ohrožení. Je pouze několik lidí, kterým může věřit, mezi ně patří například jeho eunuch Sang Chaek. Ale příliš mnoho lidí usiluje o moc a vládu. Králova matka má v plánu zabít královnu Jeongsun, mladou vdovu po předešlém králi, aby ochránila svého syna Jeongjoa. Naopak královna plánuje zabít krále a velké plány se spřádají i mimo královský palác. (andiek05)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

andiek05 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se hodně těšila kvůli Hyun Binovi. Ani jsem nečetla, o čem to je, prostě jsem do toho šla. Začátek nebyl úplně podle mých představ, protože byl pro mě trošičku zmatený, ale jak děj pokračoval, bylo to stále více a více zajímavější. Film mě hodně zaujal a dokonce i pak, když jsem se dozvěděla, že král Jeongjo byla skutečná osoba. Palác bylo kruté místo, kde se nedalo nikomu věřit, protože úplně každý se lehce mohl změnit ve zrádce a to v obou směrech, a to dokazuje i tento film. Hyun Bin opět nezklamal :-) ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Jasný plný počet, nepotřebuju souboje za každou cenu. Naopak, mnohem víc mě zajímá psychologie postav a korejské dějiny. Toho se mi tu dostalo měrou vrchovatou. Navíc to bylo všechno podržené skvostnou prací kamery a zvlášť scény v dešti byly úchvatné. Myslím, že Hyun Bin si pro svůj po vojnový comeback nemohl vybrat líp. To sakra dlouhé čekání stálo za to. Jenom je možná trošku škoda, že ti, co nevědí vůbec nic o tom, kdo byl a jaký byl princ Sado, nemusí některé narážky úplně pochopit. Ale i tak myslím, že milovníci historických eposů, kteří nehledají jenom krev, si budou rochňat blahem. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První místo za nejnudnější a nejzbytečnější blockbuster roku vyhrává ?? !!( Domyslete si) Obrovské zklamání. Takhle to dopadá, když doposud nezkušený režisér ( Ty tři romantické seriály nepočítám) chce natočit Epickou šermovačku. No ovšem neuspěl. Vizuál se sice nedá kritizovat, natočeno je to slušně, kamera je perfektní, ale ve všem ostatním film pro mne selhává. Absolutně nezajímavý příběh, tahle historie mě vůbec nezaujala a popravdě by se to dalo i překousnout, kdyby nám alespoň režisér naservíroval průběžně akční scény, ale ono né.. Hodinu a 40 minut!!( což je téměř celý jeden film!!) Musíte počkat, než se odehraje jediný byť kvalitní, krvavý a dynamicky natočený 20 minutový souboj, ale to je ke 135 minutové stopáži žalostně málo. Škrábání na prdeli je zábavnější, než tenhle nudný patos. Největší zklamání z Koree za poslední léta, ale kdo má rád nudné historické dramata bez akce a záleží Vám jen na příběhu, tak s větší pravděpodobností budete spokojeni. 45% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá historická dráma. Má pomerne dobrý príbeh o mladom kráľovi, ktorý len nedávno začal vládnuť, ale uvedomuje si mimoriadnu náročnosť svojej situácie, keďže okolo neho sú len samé intrigy a vplyvní ľudia, ktorí sa ho snažia odstrániť a aj preto sa snaží držať skôr v ústraní, pričom verí jedine svojmu vernému poradcovi. No jeho odporcovia sa len tak nevzdajú a tak musí kráľ čeliť mnohým problémom. Spracovanie nie je zlé, ale ani ničím výnimočné. Určite musím pochváliť, že aj napriek výrazne nadpriemernej dĺžke sa na to dá po celý čas bez problémov pozerať, za čo môže hlavne to kvalitné prevedenie a dostatok zaujímavých postáv, ale nanešťastie si ma to ani nedokázalo získať až tak moc, ako by som chcel. Môžu za to hlavne tie intrigy, ktoré mi neprišli až tak zaujímavé, ako vo väčšine podobných filmoch a tiež vzťahy medzi niektorými postavami sa dali podať aj trochu lepšie, necítil som z toho tú potrebnú osudovosť. Ale aj tak ma to celkom bavilo, film ani na okamih neupadne do podpriemeru a navyše v záverečnej polhodine to slušne vygraduje a táto fáza sa mi už dosť páčila. Akcie tu moc nie je, ale aspoň tá je vydarená. Nachádza sa prakticky len v tej záverečnej fáze, ale je výborne natočená, kamera a strih sú bezchybné, pričom mi sadla aj celková štylizácia, nesklame ani choreografia celej akcie, pôsobí pomerne drsne a hlavne na to likvidovanie protivníkov lukom je tu radosť pozerať. Herecké obsadenie je na tom dosť dobre, Hyun-Bin v hlavnej úlohe, Jung Jae-Young ako jeho poradca, výborné ženské zloženie a ešte viacero zaujímavých vedľajších postáv, obzvlášť veliteľ na strane kráľa. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, poteší hlavne skvelá vizuálna stránka, či už po stránke kamery a štylizácie, ale aj kostými a prostredia, no ani zvyšné zložky nesklamú. A sadla mi aj hudba. Takže Fatal encountner určite nie je zlý film, pozerá sa na to dobre a obzvlášť na to finále, ale predsa len mi ten dej väčšinu času neprišiel až tak zaujímavý, ako v tých lepších filmoch tohto typu a tak nemôžem hodnotiť lepšie. 66% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Palác je kluzké místo, plné intrik a nebezpečí, kde se krev po schodech občas valí proudem, říká staré summerské přísloví a film Králův hněv to jen potvrzuje. Hyeon Bin konečně všem ukázal, že není pouze sladkým čumáčkem pro romantické role, ale je hotový herec, který zvládne mnohem více, než co se mu obvykle nabízí v seriálech. V roli krále obklopeného zrádci, které musí s filozofickým klidem přečkat a zlikvidovat je dokonalý. Ještě více překvapuje Han Ji-min v roli ďábelsky zlé královny v masce neosobního zla. V příběhu jsou samozřejmě důležité i vedlejší charaktery, které posouvají děj dále, vyřizováním své agendy přitopí pod kotlem stísněné, vražedné atmosféry. Užijete si kromě intrik a výborných hereckých výkonů solidní OST, ale hlavně dokonalé akční scény, estetiku kamery alá čínské eposy. Kdo miluje filmy jako Prokletí zlatého květu, nebo Černý Štír bude spokojen i zde, tleskám bravo, zatím nej. film letošní sezóny v Koreji pro mě. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Filmový snímek je podložen skutečnými historicky doložitelnými reáliemi, vztahujícími se k dvaadvacátému panovníkovi korejské říše Čoson (1392 - 1910), králi Jeongjo (1752 - 1800). Ten byl svými poddanými přezdíván Smolným králem, neboť po shlédnutí otcovi veřejné popravy, korunního prince Sado, nařízené jeho vlastním dědem, v době, kdy mu bylo pouhých deset let, stal se jen během prvního roku své pozdější vlády terčem sedmi smrtelných pokusů o vraždu. Filmový snímek se orientuje na jeden z těchto podlých útoků panovačných politicky motivovaných frakcí královského dvora, který se odehrál v roce 1777, v prvním roce jeho oficiálního nástupu na královský trůn. (Conspi)

Reklama

Reklama