Reklama

Reklama

Neděle odpoledne

(festivalový název)
  • Portugalsko Domingo à Tarde

Obsahy(1)

Existenciální drama z nemocničního prostředí zachycuje milostné pouto mladého lékaře z lisabonského onkologic­kého institutu k jeho smrtelně nemocné pacientce. Snímek celovečerně debutujícího režiséra a scenáristy Antónia de Macedy vznikl jako další novovlnné portugalské filmy v produkci Antónia da Cunha Tellese a byl vybrán do hlavní soutěže na filmový festival v Benátkách. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (3)

Traffic 

všechny recenze uživatele

Co když je voda otrávená, protože ji pijeme my? Rakovina jako nemoc společnosti, která je sama toxická a sebedestruktivní. Mrazivě chladný, nemilosrdný film se špetkami výborného černého humoru a děsivou vsuvkou s Antikristem. To nejlepší z nových vln napříč Evropou. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Drama o doktorovi-workoholikovi, jehož pacienti většinou končí všichni stejně, a 2 rozdílných ženách. Překvapil mě místy vcelku cynický humor, kterého bych snesl i více, stejně tak použití barevných filtrů (ty jsem příliš nechápal), emočně zapůsobil nevyhnutelný konec. Jinak film stojí zejména na hereckých výkonech. Zvláštní byly i snímky v kině, resp. jejich jazyk (mluveno nářečím či pozpátku, což mi hned evokovalo Městečko Twin Peaks?). Celkově jsou to slabší 4*. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama