Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amy se ztratila v den pátého výročí svatby s Nickem. Vše naznačuje, že nezmizela dobrovolně. Zoufalý manžel organizuje rozsáhlé pátrací akce a snaží se dělat vše možné pro to, aby se jeho žena našla. Pokud možno živá. Paralelně s tím probíhá policejní vyšetřování, které kromě Amy hledá i člověka, jenž má její zmizení na svědomí. Všechny stopy, nalezené důkazy a svědectví Amyiných blízkých ale ukazují právě na Nicka. Kdo to vlastně je? Trpící oběť zločinu, nebo cynická zrůda, která vodí policii i veřejnost za nos, aby ze sebe sňala podezření? Kdo má pravdu? Jak ji poznat? A co se vlastně stalo s Amy? Na znepokojivé otázky se vrší další a odpovědi zoufale chybějí. Trpí tím především Nick, který se z miláčka médií proměnil ve veřejného nepřítele číslo jedna. Dobře ví, že když se Amy nebo strůjce jejího únosu nenajdou, ponese si cejch až do konce života, který možná stráví za mřížemi. Pokud ovšem nemá Amy skutečně na svědomí. (CinemArt)

(více)

Recenze (2 177)

Ekdahl 

všechny recenze uživatele

Druholigová záležitost. Fincher je druholigový režisér, marná sláva. Jeho filmovýmu jazyku chybí jemnost, je obhroublý, příliš doslovný, bez rafinovanosti, nic pro filmovýho fajnšmekra, i když dav možná osloven bude, a ještě si bude myslet, že má co dočinění s filmovým uměním... Houby. Existují mnohem lepší zpracování manipulace, po psychologický stránce je to slabý. Vleče se to (přetáčel jsem), dějová logika pokulhává. Že by tam byla třeba zajímavá kamera, no tak to vůbec. Dejme tomu Reznorova hudba, no... Jediný plus vidím ve výkonu Afflecka, jemuž jsem toho jeho pitomu z vidlákova věřil, neboť on sám je zcela bez charismatu, matný, nezajímavý, jeho pohled je tupý. No a pak je tam pěkně ukázáno, co dovedou vhodně zvolené šminky, ale to je tak všechno. ()

Ferguson 

všechny recenze uživatele

To se musela paní Flynn hodně zapotit, než toto napsala. Zajímalo by mě, kolikrát to přepisovala, aby to alespoň v základních obrysech dávalo logiku. Neuvěřitelný konstrukt. A ten konec....!?!? Filmově je to ale zpracované velice slušně (asketicky), což přidává uvěřitelnosti jinak neuvěřitelného příběhu. ()

doMchek 

všechny recenze uživatele

Pekný sociálny stalking, analogujúci fungovanie americkej spoločnosti a súdov, kde tvárenie sa (herectvo, afektácia) je nadradené vnútornej skutočnosti. Koniec zaujímavý tým, že naznačuje rozpoltenosť hlavného hrdinu, ktorý, i keď prekukol pretvárku („objavil ameriku“), je tou kolektívnou hrou pretvárky zmätený natoľko, že nevie, kde je sever. Ale na tom ani nezáleží, pretože film nemá ašpiráciu ukázať cestu von z bludného kruhu tohto detinského amerického klišé, ktoré najnovšie ziape aj éééúúú. Uh-huh, to je ten odkaz. ()

CrashHP 

všechny recenze uživatele

David Fincher bol vždy zárukou skvelého filmu a keď k takejto režisérskej osobnosti prihodíte scenár formátu "Gone girl" nemôže z toho vzniknúť nič iné ako jeden z filmov roka. Knihu som si prečítal, ale to, ako tento príbeh dokázal vykresliť Fincher je veľkolepým zážitkom pre každého filmového fanúšika. Prvýkrát som sa dočkal toho, že som Benovi Affleckovi fandil. Ale to, ako "Úžasnú Amy" zahrala Rosemund Pike, sa len tak často nevidí. Vôbec si neviem predstaviť niekoho iného v jej úlohe. Úžasný psychologický thriller pri ktorom nič nie je na prvý pohľad tak, ako sa zdá. Povedzme si úprimne: Nezaslúžila si Rosamund Pike za toto veľdielo v jej podaní Oscara? ()

Lamoi 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct. Pro mne tohle postrádá klasickou "Fincherovinu" v podobě konce nebo zvratu, který vám pomalu rozevře čelist. Viděla jsem relativně krátce po sobě Gone Girl a The Captive (2014), a atmosféra a celková zvrácenost druhého zmíněného filmu mne vlastně "dostala" víc... A to že jsem Fincherova obrovská fanynka, a v mých TOP10 najdete víc než 2 jeho filmy! Pro mne možná i díky nesympatické hlavní představitelce a scénáři, který pro mne v poslední čtvrtině filmu trošku ztratí počáteční dramatičnost a tajemnost. Nicméně, pořád nadprůměrný film který stojí za to vidět, nicméně nečekejte druhé Se7en nebo Figh Club. Za mne 75%. ()

Panel250 

všechny recenze uživatele

Davam ctyri kousky. Pekna detektivka, vyborne zahrana, reziserky skoro precizni. Co me zklamalo je to, ze je v zaveru pribehu logicka dira jak emental... A to celkovy dojem strasne kazi. Jestli se nekdo snazi o precizni film, mel by si dat praci i k zaveru a neodflaknout to. Schvalne, dojde vam o cem mluvim? ;-) ()

Danielyk 

všechny recenze uživatele

pri tomto filme si kladiem otázku.. robí si autor posmech z americkej justície a z vyšetrovacích postupov, či je len proti trestu smrti? lebo ak nie tak v tom filme je viac chýb než v Béčkovom horore: ku denníku sa dostali ilegálnou cestou kedže nemali povolenie, čiže pri súde byť použitý nemohol byť, kde má tú jazvu z toho úderu ked toľko krvácala? či sa jej to stihlo zahojiť? doktor nepozná modriny zo znásilnenia, či bola tak dobrá že sa dokázala sama znásilniť? kedy hladovela, kde má modriny na zápästiach (z toho väznenia), vravel že sú všade kamery.. takže z tých záznamov mohli pekne vyčítať kedy tam prišla a čo tam robila.. na to sa tiež akosi zabudlo... v nemocnici ju neumyli z jeho krvi? doktori nezistili že neprekonala potrat? je to tak všetko premyslené až je to primitívne, naivné a hlúpe. ()

archetta 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem rozuzlení odhadla už z traileru, takže žádné překvapení se nekonalo. Fincherův styl je sice znát, ale odvařená jsem z toho nebyla. ()

Garbadh 

všechny recenze uživatele

Tezko se mi tento film komentuje. Jednoduse receno me hrozne nastval...nedokazal jsem se odprostit od deje a asi jsem se do nej az moc vzil. No a mozna proto mi ten film prijde hloupy...je tam moc otazniku. Stoji za to ho videt, ale znova si ho nezapnu. ()

Lvísrdce odpad!

všechny recenze uživatele

Začátek dobrý, zajímavé, napínavé, nechává diváka v nejistotě. Pár překvapení. Ale pak se to vymklo. Celé je to důsledně točeno jako psycho bez ohledu na okolní realitu. I duševně méněcenný vyšetřovatel by velmi snadno odhalil do očí bijící nesrovnalosti. A že by FBI uzavřela vyšetřování jen tak, pod dojmem srdceryvných televizních vystoupení, tomu také nelze věřit. Završuje to konec, který je buď poznánka na další díl nebo projev naprostého scénaristického zoufalství. ()

Rajca 

všechny recenze uživatele

David Fincher proste toto vie. Vybrať si netypický námet, obsadiť ho skvelými hercami a potom uz len rozohrať napínavú hru na mačku a myš, ktorých role sa v priebehu deja menia, tak ako vaše sympatie k nim. Rosamunde, ktorú zvyčajne môžeme vidieť v diametrálne odlišnej polohe sa v tomto prípade podarilo vytvoriť precedentný nový typ mrchy non-plus-ultra ako kedysi Sharon v Základnom inštinkte. Ideálny film na piatkový večer. ()

IndominusRex 

všechny recenze uživatele

Nebýt nudnějších pasáží, které první polovinu filmu dost shazují, bylo by to možná na plné hodnocení. Takhle je to pouze nadprůměrný thriller se skvělou ústřední dvojicí (nechápu, jak někdo může být znechucený výběrem Bena Afflecka na post Batmana, ale to si povíme jindy). Největší silou na mě působil závěr, který je velice citlivě vygradován do absurdního manželského dramatu, jenž ve mně vzbuzoval silné napětí, a já si jen přál, ať to skončí podle mých představ. Tady nastupuje mírné protahování, ale nakonec odpovědi přijdou a vy můžete být spokojení, tak jako já, že to skončilo, jak jste chtěli - absurdně, ale krásně. ()

onevoice 

všechny recenze uživatele

Neviem čo na tom všetci vidíte.Mal som problém to vôbec dopozerať. Absolútne nezážívné, nudné. Dvojku dávam len kvôli Affleckovi, ktorý tento film ako tak drží nad vodou. ()

Související novinky

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

02.02.2024

Režisér Tim Burton se v současnosti plně věnuje postprodukčním pracím na svém nejnovějším snímku Beetlejuice Beetlejuice, jenž by měl vzít světová kina útokem letos v září, nicméně ani toto pracovní… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

24.02.2021

Tak se zdá, že starý dobrý David Fincher se přece jen vrací. Režisér pecek jako Sociální síť či Zodiac totiž nejenže chystá nový film, zároveň se ale bude jednat o temný thriller z pera scenáristy… (více)

Reklama

Reklama