Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amy se ztratila v den pátého výročí svatby s Nickem. Vše naznačuje, že nezmizela dobrovolně. Zoufalý manžel organizuje rozsáhlé pátrací akce a snaží se dělat vše možné pro to, aby se jeho žena našla. Pokud možno živá. Paralelně s tím probíhá policejní vyšetřování, které kromě Amy hledá i člověka, jenž má její zmizení na svědomí. Všechny stopy, nalezené důkazy a svědectví Amyiných blízkých ale ukazují právě na Nicka. Kdo to vlastně je? Trpící oběť zločinu, nebo cynická zrůda, která vodí policii i veřejnost za nos, aby ze sebe sňala podezření? Kdo má pravdu? Jak ji poznat? A co se vlastně stalo s Amy? Na znepokojivé otázky se vrší další a odpovědi zoufale chybějí. Trpí tím především Nick, který se z miláčka médií proměnil ve veřejného nepřítele číslo jedna. Dobře ví, že když se Amy nebo strůjce jejího únosu nenajdou, ponese si cejch až do konce života, který možná stráví za mřížemi. Pokud ovšem nemá Amy skutečně na svědomí. (CinemArt)

(více)

Recenze (2 176)

drStanek 

všechny recenze uživatele

Ach jo. To jsem se zase na něco těšil. Dost mě zklamalo, že hlavním triller-prvkem v tomhle filmu vlastně není Amyino zmizení, ale manželstní Amy s Nickem samo o sobě (je to takové dvou a půl hodinové drama o manželské krizi). Napětí z pátrání a neznáma máte asi tak první třetinu filmu. Potom se víceméně všechno vysvětlí a zbylou hodinu a půl se už jenom koukáte, jak se naši dva sympatičtí partneři předhánějí v přetvářce, aby se vyhli kriminálu. A vůbec nechápu, proč to v kině dávají v HD s Dolby Atmos. Vzhledem k tomu, že ve filmu není žádnej efekt a asi tak 2 "akční" scény, považuju to za naprostou zbytečnost a od kina bych nejradši chtěl, aby mi vrátili 40 korun vynucenýho příplatku, za nic. ()

Dark seer 

všechny recenze uživatele

Normálně bych do cinemacity na takový film asi nešel, ale když už jsme v té Olympii tolik utratili, tak proč neutratit více, že jo.. Podle hodnocení usoudíte, že toho nelituji. Je to ale psycho, při některých scénách člověku lezou oči z důlku! ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Jednoduše: 1) Knihu jsem nečetl. 2.) I tak jsem nad míru spokojen, prostě Fincher jak ho známe. Více otázek než odpovědí, nechápavé kroucení hlavou i mrazivé chvíle, co člověka dostanou. Podáno tak reálně, až by mohli jakýkoliv manželský pár jen čekat, kde se to stane jim, rozpad manželství a následná procházka né peklem, ale něčím horším... To už ať se každý podívá sám :) Jestli něco doporučit, tak tohle a všem! Není důvod se bát 140minut, ještě se rádi podíváte na závěrečné titulky. Rosamund Pike zahrané na jedničku! 9/10 A kdyby mi někdo chtěl říct, jaký je konec v knize, budu velmi rád :) ()

Ergon 

všechny recenze uživatele

Co se v první polovině jevilo jako trochu lepší kriminálka, nabralo na obrátkách ve chvíli, kdy na scénu přichází Amy (R.Pike) a rozjíždí svoji šílenou hru. A ač se příběh jeví jako absurdní, je podán lidským, uvěřitelným způsobem, při jehož sledování jsem měl pocit, jako by se to mohlo stát komukoliv z nás. Po druhém zvratu jsem už jen nevěřícně hleděl na plátno a kladl si otázku: "a to jako vážně?" Kritika médií pak působila odlehčujícím, až směšným dojmem. Jsem 100 % spokojen, že jsem měl konečně tu čest Zmizelou zhlédnout a jedno vím určitě, že to nebylo naposled. Děkuji paní Flynnové a panu Fincherovi za tak skvělý počin! ()

FreeDooM44 

všechny recenze uživatele

Parádní film, který určitě stojí za to okomentovat... Už od prvního prostřihu záběrů jsem poznal podpis mistra pana režiséra a v napětí očekával co se bude dít. Film pomalinku a nenápadně začal nabírat na otáčkách. Nechápu jak se Fincherovi podařilo to, že pokaždý, když mě film začal jenom trošinku nudit, nebo maličko odpoutal mou pozornost, došlo v ději k naprostému zvratu a začal se ubírat někam jinam... Parádní záležitost... Škoda toho konce, kdy se to trošku zvrtlo a film se začal ubírat někam mimo realitu... Doufal sem v trochu jiný a lepší final s nějakou zajímavou poentou a překvapením co nás posadí ze židle. ()

forkys 

všechny recenze uživatele

Chytlavý, hezky pomotaný příběh. Velké nedostatky jsem ovšem viděl ve scénáři policejního vyšetřování. Každý kdo má za sebou alespoň základy psychologie, vám řekne, že není možné po prožití traumatické situace sednout si k výslechu a vše s chladnou hlavou bez přeřeknutí odvyprávět, ať chceme nebo ne.. mozek v tu chvíli funguje jinak a jak už jsem řekl, každý se základními vědomostmi z psychologie by poznal, že jedná s psychopatem.. No prostě mi u vyšetřování chyběl psycholog, který měl vyprofilovávat domnělou oběť a údájného vraha, nejspíš by to totiž vypadalo úplně jinak.. možná, že už né tak zajímavě.. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z filmů. který se dostane velmi rychle do top 100 a já nechápu proč. Ne, že by nápad, jak se zbavit nepohodlného manžela nebyl zajímavý. I způsob vyprávění prostřednictvím deníku mi nepřijde špatný, ale celé je to dost překombinované, jindy zas až příliš naivní. K tomu hysterie vyvolaná médii, cáklí rodiče s jejich "Najdi Amy" komunitou, vztah bratra a sestry - na jeden film toho bylo až moc. No a závěr - tomu by uvěřilo snad jen malý dítě - ale ty mají přístup do 15-ti zakázán. Rosamunde Pike nicméně manželku "milující mrchu" zahrála náramně. ()

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Těžko tomuto filmu přisoudit jen jedno hodnocení, protože jsem během těch víc jak dvou hodin v kině několikrát změnil názor na to, jestli se mi líbí nebo ne. Tak to zkusím trochu rozdělit, po časových úsecích: ***** do půlky filmu, *** první twist, ** policejní vyšetřování, **** právník a rozhovor pro TV, ****druhý twist, *** zakončení. Zmizelá je dlouhá, ale není to její problém. Neznám knižní předlohu, ale kdybych si dělal poznámky kdy sem se bavil a kdy nudil (nebo jen kroutil hlavou a říkal si: Cože?), vzniklo by z toho docela pěkné EKG - prostě nahoru a dolů. Dobře pro film, že křivka nakonec zůstala nahoře, a to docela dost. ()

Dymatize 

všechny recenze uživatele

Gone Girl je jednoznačně největší překvapení letošního roku. Pořádnej psychologickej film, jakej jsem ještě neviděl. Ukázka, jak velký škody může psychopat udělat, pokud roztočí svou hru, a že je natolik šarmantní, okouzlující a vždy trefí správný nátlakový bod, tudíž je extrémně těžké ho opustit, i když udělá to co udělá. Rosamund Pike naprosto vynikající a uvěřitelná. ()

Withree 

všechny recenze uživatele

Je veliká škoda, že teze na toto téma již byla zpracována, byť samozřejmě ve velmi odlišné podobě, minulý rok. A snad i Before Midnight mělo lepší scénář. Fincherovsky vypiplané, Trent s Reznorem už Social Network asi nepřekonají, úžasná Pike i Battfleck se docela poved, NPH už trošku méně, ten mi tam připadal jako pěst na oko. Ale u vysvětlovací, desetiminutové scény jsem se tlemil, jak už dlouho ne. ()

RAY~ 

všechny recenze uživatele

Musim říct, že první půlka mě fakt bavila. Byl v tom cejtit klasickej fincherovskej rukopis. Bohužel čím víc se film blížil ke konci, tím míň mě bavilo se na něj koukat. Bylo to hrozně přehnaný, nedomyšlený (nebo nedovysvětlený) překombinovaný a s ujetě hloupejma postavama. Věřim, že v knížce to takhle blbě nepůsobí, ale mně přišlo, že kdyby ta typka zabila 30 lidí, včetně prezidenta, tak to nikomu nepřijde divný. Chlapovi se ztratí žena a dva dny na to ho za to skoro pověsí, ale ženská prokazetelně lže, vraždí, hraje podivný (špinavý) hry a nikdo se nad tim pořádně nepozastaví. Já prostě nemam rád filmy založený na eventuální demenci všech zůčasněnejch a to tenhle bohužel je. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Noooo, přiznám se, že v první třetině jsem regulérně usnul, taková nuda to byla. Já čekal thriller a vona to byla taková domácí manželská selanka ... když se ukázalo co jak je, trochu mě to zaujalo, ale jak už jsem byl rozespalej .... jasně, dokoukal jsem, ale ty ódy, co se tady pějou, rozhodně nesdílím ... ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Průměrná kriminálka od začátku do konce. Komu nevadí pomalé roztahané tempo s mnoha hluchými místy, tomu se to bude líbit. Já ten typ nejsem i přes to musím uznat že to nebylo špatné. ()

West 

všechny recenze uživatele

Zmizelá je nadpozemské mysteriozní drama s prvky thrilleru, které David Fincher vybrousil na diamant. Obrazová stránka je naprosto delikátní a fantastická. Dvě a půl hodiny vás film nenechá v klidu , při kterém si přijdete jak na trní.. A to byl samozřejmě účel..Příběh si s s vámi hraje jak s loutkami a na začátku se stanete sami detektivem, a přemýšlíte co se asi mohlo stát a kdo je za to zodpovědný (jako hra na kočku a myš). Ben Affleck hraje skvěle , ale Rosamund Pike je z celého filmu naprosto skvostná a to musí uznat každý. Knihu jsem bohužel ještě nečetl , ale Gillian Flynn mě tímto natolik zaujala ,že mám teď velký zájem to změnit. Nemá cenu tady psát o filmu , aniž bych vlastně něco nevyzradil , ale naprosto mě dostal. Nádherná hypnotická hudba navyšuje tomuto snímku nejvyšší úroveň , který považuji za moderní dílo 21.století. Nejen že je film velice originální, a nedrží se banálních klišé, ale je až Nadčasový a zvedá laťku tak vysoko , že pochybuji že v dohledné době uvidím něco podobného.. 95% (Ach ty ženy..) ()

0L0V0 

všechny recenze uživatele

Som nadšený! Po dlhej dobe zase vidieť úchvatné dielo. Takto sa s nami režisér už dlho nezahral. David Fincher si pripísal ďalší skvelý režisérsky debut. Chytre zostrihaná, natočená, napísaná dráma s vynikajúcou Rosamund Pike a Ben Affleckom. Bez náznaku nudy dej pomalším tempom graduje. Stále je sa na čo pozerať. Zamrzel ma žiaľ koniec. I napriek tomu doznenie filmu postupom času je silnejšie a niet pochýb, že u mňa sa toto radí medzi, 5 najlepších filmov tohto leta! Doporučujem každému, kto ma rád drámy typu s7ven, Hra, Prekliaty ostrov alebo Hon. Nedoporučujem ľudom, ktorý sa chcú baviť pri filme. Film má pomalšie tempo, veľa dialógov, ale skvelo zopísaných s ešte lepšou výstavbou. Výborné! 98%! ()

VanMagnifico 

všechny recenze uživatele

Šílený, zvrácený, bezmocný...Divnější pocit už jsem měl pouze z Fincherovo filmu Sedm...Oba byly strhující a vynikající, ale ani jeden už nechci nikdy vidět... ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Fincher už natočil lepší filmy (Sedm, Fight club) i horší filmy (Zodiac).. Klidně půjdu proti 11 tisícům uživatelů a dám "jen" tři hvězdy. Podle ohlasů jsem čekal super krimi, ale krimi to bylo snad jen první třetina filmu. Jediná zajímavá scéna byla, když plátno opouštěl bukva Niel Patrick Harris. Celkově mě to připadalo dost přitažené za vlasy. Chování postav i celé společnosti bych si vysvětloval větou - stupidní američani. Nedokážu si představit, že by takhle fungoval vztah, manželství, vyšetřování i konec. Všichni včetně rodičů, policajtky, milenky, FBI i právníka jsou jen do počtu, aby nás šokovaly tři dějové zvraty. Přitom motivace postav k těmto zvratům - přinejmenším absurdní.... Nedávné Zmizení je podstatně lepším dílem. ()

Související novinky

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

02.02.2024

Režisér Tim Burton se v současnosti plně věnuje postprodukčním pracím na svém nejnovějším snímku Beetlejuice Beetlejuice, jenž by měl vzít světová kina útokem letos v září, nicméně ani toto pracovní… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

24.02.2021

Tak se zdá, že starý dobrý David Fincher se přece jen vrací. Režisér pecek jako Sociální síť či Zodiac totiž nejenže chystá nový film, zároveň se ale bude jednat o temný thriller z pera scenáristy… (více)

Reklama

Reklama