Reklama

Reklama

Oltre il guado

  • angličtina Across the River

Obsahy(1)

Marco Contrada pracuje ako etológ na taliansko-slovinských hraniciach. Za pomoci moderných prístrojov zaznamenáva voľný pohyb a správanie divokej zveri. Jedného dňa narazí na staršiu schátralú budovu, kde sa rozhodne prespávať. Po niekoľkých nociach si uvedomí, že jeho technika zaznamenáva omnoho viac, ako sa môže zdať. Opustený dom totiž skrýva svoje hrôzostrašné tajomstvo. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (80)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Talianska horrorová filmová tvorba zažila najväčší rozmach a zaznamenala najväčšie úspechy v sedemdesiatych a osemdesiatych rokoch minulého storočia. Pod režisérskou taktovkou takých výrazných majstrov ako boli napríklad Dario Argento, Lucio Fulci, Lamberto Bava, Joe D´Amato a mnohí ďalší vznikli kultové diela. Priznám sa, že i ja patrím medzi obdivovateľov starej talianskej horrorovej školy. Potešil som sa, keď sa mi do rúk dostal snímok "Oltre il guado". Bol som zvedavý v akej forme je súčastná talianska horrorová produkcia. Po zhliandutí tohto titulu však musím smutne konštatovať, že zlatá éra talianskeho horroru je nenávratne preč. ** ()

juta 

všechny recenze uživatele

Velmi, ale velmi špatný film, který jen pozoruje počínání etologa, který sleduje zvěř a prozkoumává opuštěnou vesnici a to je vše. Žádný příběh, žádná atmosféra, žádný strach. Hororem se to rozhodně nazývat nedá. Kamera a střihy působí to velmi amatérsky. Nudilo mě to a ke konci už hodně rozčilovalo, protože co se tam dělo, tak bylo od začátku do konce úplně stejné. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po delší době příjemné překvapení! Čarokrásná příroda, příchod dešťů, opuštěná vypálená vesnice v lesích a cosi podivného ve tmě. Zneklidňující atmosféru vytváří nehostinné prostředí spolu s temným hudebním doprovodem (Stefano Sciascia). Hlavní hrdina se pokouší zjistit, jaký predátor loví tamější zvěř. Vlci? Medvěd? Když dorazí do opuštěné vybydlené vesnice, rozhodne se přijít záhadě na kloub. Příchod dešťů a rozvodněné potoky ho odříznou od civilizace a on se stává nedobrovolným vězněm na místě, kde je něco daleko děsivějšího, než hladový zvířecí predátor... Osobně bych do polorozpadlých domů nevlezl v noci ani za milion. Místy příjemně strašidelné (napínavější více do doby, než začíná být v děsivé věci jasno), závěr očekávaný a vítaný. Celkovým pojetím a pochmurnou náladou mi snímek připomněl severskou kinematografii. Pro někoho možná zdlouhavé, pro mne velmi dobré. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď náhodou pôjdete robiť lesný prieskum divej zvery, dobre si zistite, či náhodou v danej oblasti nestraší. Hlavne keď narazíte na podozrivú polorozpadnutú zrúcaninu :). Koniec srandy. Nebavilo ma to. Ani trochu. Hrozne statické, tiché a nudné. 2/3 filmu sa skladá len z prechádzky po lese a po dome, kontrolovania záberov kamery, výmeny bateriek, nachádzania ohlodaných kostí a pod... Nehovorím, je tu jedna-dve atmosferické scénky, ktoré zaváňajú hororovým priemerom, ale to je žalostne málo. V poslednej tretine sa príbeh začne trocha rozpletať, nastúpia dve vlasatice, atmosféra trocha zhustne ale aj tak sa z toho moc nevyťaží. Tiež je čudné, že milý etológ nemal ani jeden pokus o útek. Nič moc, riadne nadhodnotené. 40/100 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SATELITNÍ POKRYTÍ VYNIKAJÍCÍ. LIŠKA DORAZILA K ROZPADLÉMU DOMU, DALEKO V LESE. 45 STUPŇŮ VÝCHODNÍ DÉLKY. MRTVÝ DIVOČÁK, VÁHA 110 AŽ 130 KG. RÁNA VELKÝMI DRÁPY…" /// Starej zálesák si to šuká po lese, sbírá chlupy, kontroluje fotopasti a lišku vybaví mikrokamerou hlavně proto, aby se mohl bát. Robota ho velmi baví, páč je tam sám (a má klid). Nebo si to aspoň myslí. Ovšem ten predátor, kterej kolem brousí, má dost podivný chování… Hodně vo zvuku, vo světle z baterky a záběrech mimo reál (jo, jako z tý kamery!). V podstatě se nic neděje, ale bejt na místě toho týpka, asi si taky stříknu do plátna. Ano, TOHLE je komorní snímek! Hodně se naznačuje a neustálej vydatnej déšť mně uklidňuje a zavírá voči. Takže zajímavý, ale že bych z toho nemohl usnout… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Často si to šukám po lese... 2.) Su liška a po lese šuká nějakej zálesák... /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Zvíře, které ve filmu představuje lišku, je ve skutečnosti pes jménem Ciko. (BlackHood)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama