Reklama

Reklama

Malý princ

  • Francie Le Petit Prince (více)
Trailer 2

Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem. (A-Company CZ)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Patrick_VI.

Patrick_VI. (hodnocení, recenze)

Film ušel, 4* má ode mne spíš za hudbu. Soundrtack si můžu pouštět k práci ve smyčce donekonečna ...

Knížka je lepší. Pro ty, co mají fantazii rozhodně. Ale opravdu úchvatná je "prastará" česká úprava od Františka Pavlíčka s Ladislavem Mrkvičkou.a Slávkou Hozovou. Zhasnout a zavřít oči a poslouchat a poslouchat ...

Když mi to poprvé pustila na kazetě má budoucí žena, myslel jsem, že to mám na rozloučenu, že mi odejde, jako Malý princ. Držel jsem se jí jako klíště, slzy jako hrachy. A ještě větší, když to skončilo a neodešla ... moje Růže :-)

buliban

buliban (hodnocení, recenze)

po tomhle se musí Exupery obracet v hrobě!!!....takhle zničit jednu z nejhezčích knížek, co kdy byla napsána :-/

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Souhlas, já tuhle knihu přečetl 3x a 3x jsem z ní měl úplně jiný pocit. Vždy mi dala něco jiného. Nejsem vášnivý čtenář, takže jsem od Exuperyho nic jiného nečetl. 

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Pilda17

Je fakt, že v mládí mi dala něco jako krásný příběh a čím jsem starší tak vnímám další a další věci. Například dokonalou paralelu s Biblí (hlavně Novým zákonem a jeho učením), přestože některé paralely nejsou zrovna biblické.

Někdy si říkám, že každý člověk by měl občas číst povinně Exuperyho a svět by byl lepším místem. Proč to vnímají jinak děti je asi ten, že je to pro ně částečn vrozené, dospělí se musí umět vrátit do mládí a pro puberťáka to je jen "socialistickej" blábol. :)

na příspěvěk reagoval Pilda17

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Prince pochopis jinak v mladi, jinak v puberte, jinak ve strednim veku a tak dale. Je to dokonala kniha, ktera ti v kazdem veku neco nabidne.

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

No nevím, je jen pár lidí, kterým se Malý princ nelíbil. Je to klasika, která má co dát. Ale tak dneska společnost není už natolik filozoficky smýšlející, aby jí to bralo. A bohužel Malý princ není knihou pro děti, kteří by to pochopili, ale knihou pro dospělé, kteří to pochopit odmítají. :)

Ale tak je fakt, že dneska lidi odmítají i jiné klasiky, jako Shakespeara, Tolkiena, atd.

 

Doporučoval bych tu knihu přečíst, není to tak dlouhé, pár stránek a možná ti to nepřijde tak natahované jako 100minutový film.

na příspěvěk reagoval Pilda17

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Možná protože neznáš předlohu, která je snad povinnou klasikou na školách? :)

 (hodnocení, recenze)

Vám to nepřišlo nudné?? Pořád se jen vyprávělo a vyprávělo, až mne to vážně nudilo a to hlavně v první půlce filmu. 40 %.

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Jaktože mezi hercema není Gervais? Ten jeho výkon s boháčem tam byl nezapomenutelnej. :)

Jinak tohle je opravdu dobrej příběh, škoda že Malý Princ není povinnou četbou na středních školách...

Webster87

Webster87 (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Mark Osborne totiž očividně pochopil podstatu poselství v knize. Když se zbytečně budete zabývat formou příběhu knihy a filmu, tak vám unikne podstata obojího. Poselství je obsaženo jak v knize, tak i ve filmu. Obojí poukazuje geniálně prostým způsobem na podstatu pravdy. O filmu a o knize se může debatovat a filosofovat třeba i celý život a přes to vám jeho podstata poselství může být neviditelná. Exupéry by se jistě radoval, kdyby lidé pochopili na co že to vlastně poukazuje a šťasten by byl, kdyby lidé žili to na co poukazuje. Každý tím může začít ihned. Poselství řečené v knize i filmu je možné plně pochopit jen skutečným žitím pravdy. O pravdě se tady nedá nic říct a proto kniha a film o ni taky nic neřeknou. Poukazují na ni. Více udělat nemohou. Recenze na Malého Prince nemají žádný význam. Jelikož každý recenzent je člověk s myslí naplněnou mnoha vědomostí a tudíž není schopen "vidět" poselství. Vidí postavy, děj, příběh, srovnání s knihou a zabývá se tím v domnění jak moc je to důležité a přitom již bylo řečeno "...to podstatné je očím neviditelné" Mohl klidně říci "to podstatné je pro mysl nedostižné". Je to totéž. Každý pán recenzent totiž má v hlavě komentátora, který celou průpravu na filmovém plátně použil jako další plátno. Mysl komentuje a komentuje film prostřednictvím paměti - všech znalostí - a tak ve výsledku nevidí ani samotný film a už vůbec ne poselství. Pokud se pan recenzent jmenuje třeba Ignác Horák, pak by svou recenzi na Malého Prince měl nazvat "Malý Princ podle Ignáce Horáka: Recenze". Bylo by to totiž aspoň uvedeno na pravou míru. Aspoň by už z nadpisu bylo patrné, že ten člověk pochopil alespoň trošku z poselství filmu. Není špatně to nepochopit. Moc špatně je nepochopit to a předstírat opak.

Webster87

Webster87 (hodnocení, recenze)

Vyňato z mého doporučení na FB:

Když se budete dívat na příběh, pak vám unikne jeho podstata. Podstata poselství původní knihy je ve filmu řečena způsobem Marka Osborna. Kdo četl knihu a viděl film, tak si určitě všiml, že pár postav z knihy chybí. Naproti tomu v knize chybí nový příběhový prvek a metaforické vyprávění obrazem. Kniha sice ilustrovaná je, ale kde kniha potřebuje slova, tam si film vystačí s obrazem a zvukem.
Je to dílo poukazující na krásu existence. Je to dílo poukazující na to co chce každá žijící bytost. Film umně připomíná kým jsme. Poselství řečené v knize a ve filmu je potřeba mít na paměti každý okamžik. Jen pokud se toto poselství rozhodneme žít, pak pochopíme skutečný význam toho na co film a kniha poukazuje. Může z toho být jen intelektuální shltnutí filmu, nebo malé pochopení, které předchází těm větším pochopením. Ta pohádka poukazuje na pravdu a zároveň o ní nic neříká. Jen na ni poukazuje, protože pravdu ti nemůže žádným způsobem sdělit. To na co pohádka poukazuje si každý může prožít po svém. Říkám může, protože to je skutečně jen možnost, něco samozřejmého a přes to to každý člověk zapomene. To zapomenutí je právě to, co ze samozřejmosti vytvořilo pouhou možnost. To samo-zřejmé jsme v sobě potlačili. Svícen jsme zahalili černým závojem. Zahalili jsme vědomí clonou myšlenek. Clonou tvořenou naší pozorností obrácenou od nás samých. Celé je to vlastně ohromný vtip. Protože mezi prožíváním utrpení a prožíváním lásky je rozdíl pouhého zapomenutí/znovu-rozpomenutí se. Je to jen rozdíl směru pozornosti. Proto je kniha i film geniální. Úžasně symbolicky vyjadřuje prostou podstatu. Neklade žádné otázky a nezodpovídá žádné odpovědi a v tom je ta čistota poselství, na které film i kniha poukazují. Není to zabaleno do žádné ideologie. Je to prosté poukázání na skutečnost.
Doporučuji všem :)

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Toto asi nie je veľmi vhodný film pre deti. A možno ani nie najpresnejšia adaptácia Exuperyho, ale je to krásny film, nabitý výnimočnými emóciami a slovenský dabing bol tiež vydarený.Krása!

na příspěvěk reagoval Dannyk

Shaman1135

Shaman1135 (hodnocení, recenze)

No, film za mnou a mám trochu zmiešané dojmy. Áno, Malý princ, takže nedalo sa čakať šaškovanie a tony humoru, ale aj tak som v polovici filmu rozmýšľal, či som si nepomylil sálu. Ale pokiaľ človek presvedčí sám sebe, že nejde o animak, ale dávku filozofie v animovanej podobe, tak si film naozaj užije. Pozitívum určite soundtrack. Mínusom posledná pol hodina, za ktorú by Exupery asi niekoho nakopal.

Handle

Handle (hodnocení, recenze)

Pokud už jste někdo viděl s cz dabingem, jak moc je prosím (ne)povedený? 

na příspěvěk reagoval Chadzi

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Stallone , Kobain

Jop... bible je dobrá tak na rozmačkávání pavouků... :)

 

Všechno je to totéž... jenže každý si to hold vysvětluje po svém. 

přitom se ten původní přepis vešel na 12 kamenných plátů... :D

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Malý princ stejně jako Bible jsou knihy, které nemohu chybět v žádné kvalitní domácí knihovničce. Malý princ patří mezi 100 nejdůležitějších knih 20. století.

na příspěvěk reagoval A.C.C.B, Prometheus69

silentname

silentname (hodnocení, recenze)

už sa neviem dočkať až budem môcť k tomuto niečo povedať. Po dopozeraní som ostal skutočne príjemne fascinovaný. 

Misericordia

Misericordia (hodnocení, recenze)

dnes som tento film vzhliadol v Prahe vo Francúzskom inštitúte, vo Francúzsku je v kinách už mesiac, no nemôžem ho ohodnotiť ani komentovať

Kaluž

Kaluž (hodnocení, recenze)

„Co je důležité, je očím neviditelné.“ Pokud byste letos v kině měli vidět jediný film, pak tenhle. Myslím, že pan Antoine tam někde nahoře ve hvězdách skáče radostí.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Myslím že ne... rozhodně to není jako ta knížka. Protože zde je vypravěč v hlavní roli. 

Tenhle film se do téhle doby rychlých animovaných střihů prostě nehodí. 

Krásné splnění Děckého snu... a trochu POZDĚ:

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Pokysek

Nic proti... ale kžnížka pojednává o fantastické cestě malého Mimozemšťana...

Tohle je spíš jen fantazie malé holky... JE TO JEN MALÍ SOUKROMÍ MATRIX...  o knižní předloze tu duDÍŠ nemůže být ani řeč. Asi tak... Dost mě sklamal už tento nápad... přitom že klasika nemá zatím žádnou dobrou filmovou podobu, tak proč ta inovace? To už raději jeho seriálovou i když dost infantilní podobu na Déčku... ale je to pro děti. Dá se to překousnout. bohužel v tomto případě ne:

na příspěvěk reagoval Webster87

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Divné.... přijde mi to jako Cesta do Terapitie v kreslené podobě... což zrovna není dobrý příklad.

Pokysek

Pokysek (hodnocení, recenze)

Na tento film se těším už od jeho ohlášení..... konečně jsem se dočkal Malého Prince a má nejoblíbenější kniha bude mít konečně i nějakou filmovou podobu a bude lákat další lidi a nebo ne... to uvidíme později. Nicméně myslím, že chytře zvolené....  někomu konečně došlo, že vzhledem k počtu prodejů téhle knihy na světě a jedné z největších skupin fandů ve světě knih si na sebe film vydělá určitě. Každý bude chtít vidět jak se tento pokus s jeho oblíbenou knihou vydařil či nikoliv. Studio nechce nechat nic náhodě, když vidím jména, které budou nést hlasy postav a především i hudbu pro film. Držím pěsti ať to dopadne co nejlépe i když je jasné, že proti knize to bude velmi marné..... ale v tomhle případě nemá smysl srovnávat s knihou, protože je to nesrovnatelné. 

na příspěvěk reagoval Prometheus69

A.C.C.B

A.C.C.B (hodnocení, recenze)

Handle

asi ti chýba troška empatie, ja často mám kritický pohľad na názory iných, ale takmer vždy ich chápem, a málokedy vyjadrujem, že "nechápu ti lidi, ktorí...". K pointe, svoj názor prečo si myslím to čo ty nechápeš som už dúfam jasne vysvetlil v tejto samotnej diskusii

Handle

Handle (hodnocení, recenze)

Upřímně, nevěřím tomu, že by se to mohlo vyrovnat knížce, to podle mě není u Malého prince možné. Ale nechápu lidi, který ke každé připravované adaptaci či remaku hned automaticky všude píšou "to bude sračka", "to bude ostuda", "debilní remake" apod. Já jsem naopak rád už jen za to, že se Malý princ dostane do povědomí, já samotný jsem se už párkrát dostal ke knížce jen kvůli filmu... A navíc jsem zvědavý, jak k Malému princi režisér přistoupí, stále věřím minimálně v příjemnou oddychovku, nějakej ten přesah by to navíc také mělo mít.

na příspěvěk reagoval A.C.C.B

antonionifan

antonionifan (hodnocení, recenze)

Kobain

Z traileru je vidět, že Malý princ tam bude na druhé koleji, takže název je spíš jen marketingový tah. Tak bych tu zbytečně, být vámi, neřešil nějaké prznění milované knihy. Však to bude animák podle šablony s roztomilou holčičkou a poselstvím, že z těch dnešních rozmazlenců vyrostou úžasné slečny.. A třeba těch pár minut, co tam Malý princ dostane, přiměje děti sáhnout po knize, kterou by jinak v dnešní době nečetly.

Ozzy2

Ozzy2 (hodnocení, recenze)

Tohle nemůže fungovat, kouzlo této knihy nelze na plátno přenést a už vůbec ne v animáku.Natočili to, protože děti vůbec nečtou a tu knížku už dnešní děti vůbec neznají.

A.C.C.B

A.C.C.B (hodnocení, recenze)

GigaPudding

ty si začala s tým, že Zem je placatá, veď ja veril v evolúciu už v takom veku, keď ostatné deti sa mi smiali, lebo podľa nich sme vznikli z Adama a Evy, ako im to učitelia vraveli

A.C.C.B

A.C.C.B (hodnocení, recenze)

GigaPudding

nevieš náhodu aký je rozpočet, osobne si myslím že táto rozprávka sotva dosiahne tak pár milionov nad rozpočet, ale rozhodne zisk neprevýši dvojnásobok rozpočtu. To v prípade, ak je svet dostatočne tak skazený ako si myslím. Stavím sa s tebou, a odmenou bude dobrý pocit.

na příspěvěk reagoval GigaPudding

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama