Reklama

Reklama

Malý princ

  • Francie Le Petit Prince (více)
Trailer 8

Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (490)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Trošku mě mrzí druhá polovina, ve který se vytratil duch knížky a rázem to šlo dolejc, ale ta první část byla moc hezká a měla v soubě alespon něco moudra z knížky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nádherná kreslená pohádka. Dlouho jsem nad ní pokukoval, ale po shlédnutí mohu konstatovat, že tak nádhernou pohádku jsem opravdu dlouho neviděl. A ano, kde kdo by mohl konstatovat, že se není čemu divit, když se jmenuje Malý princ. Já ale oceňuji fakt, že tvůrci tu příběh francouzského šlechtice povýšili a dodali mu druhou příběhovou linku, která tu hlavní knižní nádherně doplňuje. Dokonce jsem měl tendenci směřovat to i k páté hvězdičce, jenže trošičku mě zklamala druhá polovina příběhu, která ubrala na filozofických otázkách a hlavně na tom, čím se Malý princ tak proslavil a přepnula ten jinak nádherně snový děj do takového toho klasického kresleného kýče. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $81,2miliónaTržby USA Tržby Celosvetovo $64,914,469Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ také milé osviežujúce prekvapenie na poli animovanej tvorby, kde sa skĺbila počítačová animácia s kreslenou a dokonca aj bábkovou tvorbou, projekt ktorý má silný príbeh využívajúci nápaditosť, vizuálnu krásu, dokáže predať veľkoleposť a aj emócie /videl v kine: 90%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatně udělané, hlavně hudba se mi líbila, ale nějak jsem to nechápal. Nikdy se mi nelíbila ani kniha Malý princ a tímto filmem jsem si jen potvrdil, že tenhle příběh prostě není pro mne. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ASI SI MYSLÍTE, ŽE JE TO KLOBOUK, ALE NENÍ…“ /// Test, jestli ještě dokážu cejtit tu dětskou (lidskou) radost z objevování a jestli moje fantasie není mrtvá. Navíc jsem si vyzkoušel, co všechno mně ještě dokáže udělat radost. A nezapomeňte, že to nejdůležitější není vidět! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knížku, kterou v roce 1943 napsal Antoine de Saint-Exupéry, číst nebudu. 2.) Když se podívám na hvězdy, vidím jeho smích. 3.) Thx za titule „UniCorn“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Exupéry tam je a kdo říká, že ne, ten ho nechce hledat. Malý princ tu na mě čekal celou dobu, jen v jiné formě. Předloha se dá přečíst za odpoledne třikrát tam a zpátky a pokaždé mi předá něco jiného, jinou náladu, jiný životní směr a náboj. Film tohle všechno bere jako svou součást, vedlejším postavám připisuje výraznější zásluhy a myšlenky, které máme tak rádi, zkouší rozbalit do snáze pochopitelného a dětem přístupného zážitku. Plakal jsem, smál jsem se, ale nežasl. Proto nakonec jen za čtyři hvězdy v nebeské dáli s tím, že nedovysvětlené, s jakkoli statečným a dobrým úmyslem, je někdy víc než poučení naservírované na stříbrném podnose. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Povedzme 90%. Mnohí kritizujú finále, ale mne sa "sequel Malého princa" páčil, bolo to zaujímavé a v podstate príjemne provokatívne a drzé. Tento film je rozkošný, dojemný, vtipný i milý a má tendenciu zasiahnuť vás pri srdci (líška, ruža). Veľmi sa mi páčil. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dost velké zklamání po tom všeobecném nadšení. Neskutečně uměle natažené, konec vyloženě proti Exupérymu zprimitivní a začne hledat záporáky ve světě, kde nemají co dělat. Pedovztah v ústředí působí neskutečně nastrčeně. Veškerá síla pramení výlučně z předlohy, což trochu vnáší otazník do smyslu téhle adaptace, která je pro děti moc depresivní a pro mě moc ničící Malého prince. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, jak jsem filmu nevěřil a jak mě film nakonec pohltil. A je to zcela určitě tím nově vymyšleným příběhem, jenž umně zaobaluje ten notoricky známý příběh, který jsem se pokoušel číst k maturitě a vůbec mě nebavil. Dokonce i animace, která se za žádných okolností nemůže rovnat čemukoliv z dílny Dreamworks a jiných amerických produkčních společností s animovanou divizí, mě poměrně bavila svou cudností a vhodným zasazením mezi kouzelným příběhem a stop-motion animací původního Malého prince, jež jsem taktéž uvítal. Občas se pár hluchých míst objevilo, ale celkově vše správně. PS : soundtrack naprosto fenomenální a asi si ho dám někdy sólo. Velmi silných 8/10. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Má to hloubku, není to zkrátka jenom další animovaný příběh s nudným příběhem, kde víte kam se to bude ubírat, ne, tady prostě pouze někdy tušíte a občas vás to dokáže i překvapit a je vcelku jedno jestli znáte knihu, nebo jste se o ní jen kdysi učili ve škole. Zkrátka Malý princ ve své knižní podobě měl své kouzlo a určité kouzlo má i toto filmové zpracování. Navíc to ve mě dokázalo vyvolat docela slušnou odezvu co se emocí týká a tedy můžu říct, že jsem příběh prožíval a i když to bylo místy dosti smutné i tak se mi to všechno vlastně hodně líbilo. Navíc se autorům podle mého velmi dobře povedlo vykreslit ten kontrast mezi barevným světem těch kteří žijí a šedým a fádním světem těch co jen přežívají. Když k tomu přidám velmi povedenou hudbu, zajímavé charaktery a parádní plyšovou lišku, tak se dostávám k velmi povedenému zážitku. Na druhou stránku si však do jisté míry uvědomuji, že animace nebyla úplně špičková, což jsem viděl například na autech, ale musím dodat, že kombinaci 2 druhů animace v klasickém příběhu a v tom o Malém princi jsem považoval za velmi povedenou a originální. Když si to sečtu jsem mile překvapen a výsledný dojem je za mě opravdu velmi dobrý. 8,6/10 ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Malý princ mi vždycky připadal dost přeceňovaný, ale tohle se povedlo. Kultivovaný způsob, jak knížku přiblížit nejmenším divákům (než si to přečtou sami a vyhodnotí jako notně přeceňované dílo). ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Citujem z predslovu slovenského vydania Exupéryho románu Citadela, vydanie 2001: "Jeho diela Južná pošta, Nočný let, Zem ľudí, Vojnový pilot, List rukojemníkovi, Dať zmysel životu tvoria celistvý a vzácne vyrovnaný celok. Jeho filozofická rozprávka Malý princ (sprevádzaná autorovými pôvabnými kresbami) už desaťročia odoláva všetkým snahám o interpretácie a prežila nedotknutá všetky pokusy o jej komerčné zneužitie".... No, tak to platilo až dovtedy, kým sa tvorcovia nerozhodli natočiť tento film. A priblížiť tak literárnu klasiku pútavou a dynamickou formou dnešnému mladému divákovi. A ja sa pýtam, prečo by sa kur*a malo stále vychádzať dnešnému mladému divákovi v ústrety a podsúvať mu klasiku v modernom atraktívnom háve, aby si k nej našiel cestu. Čo takto keby si radšej tá generácia zdegenerovaných kktov, ktorá nám tu vyrastá, našla cestu pekne k tomuto literárnemu dielu sama, nijako si to neuľahčovala a pokúsila sa ho pochopiť také, aké je! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zbytečně okecávané, příliš dlouhé, a na animák vlastně i docela divné. Pro koho ten film je, když ho děti nepochopí, a dospělí jej každý den prožívají znovu a znovu a skoro nic jim nedá? Radši jsem si měl opět přečíst knihu, jako vzpomínka to ale fungovalo. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Spíš než plnohodnotná adaptace téhle kultovní alegorické pohádky pocta Exupéryho tvorbě – a kupodivu to ani není ke škodě. Za mě bravurní oslava dětské fantazie a lidské imaginace. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prvá hodinka snímky strieda emotívny dej dievčatka s dobrodružstvami malého princa rozprávané starým chrenom. Dokážete ich jednoducho rozlíšiť vďaka štýlu animácie. Zatiaľ čo súčasné scény sú skôr vo vysokom rozlíšení a kvalitnou animáciou súčasnosti, princove dobrodružstvá majú jednoduchú kúzelnú animáciu s jemne archaickým vyznením. Tá dualita sa na plátne neskutočne krásne vyníma a je to formálne vynikajúci nápad pre ľahké odlíšenie i rozmaznávanie vašich zmyslov. Finálna tretina tieto dve línie začne prepájať v dramatickom oblúku. Bez podľahnutia a vyzradenia istej pointy možno naznačiť, že fantastická rovina príbehov naberie vyššie obrátky a mladé dievča začne riešiť hlbšie otázky. Objavia sa tu nové postavy, dostaneme odpovede na isté hypotézy. The Little Prince je nečakane citlivý film. Rieši štyri postavy, ich životy, vývoj a interakcie. Celý film obsahuje viaceré sugestívne pasáže. Hans Zimmer a Richard Harvey pripravili kvalitný soundtrack plný melódií a nápadu, kedy sa odriekané slovíčka prelínajú do melódie. Otázne je, koľko ľudí dnes pozná ešte Malého princa. Ak sú to najmä dnešní rodičia a ich ratolesti sa s ním nestretli, bude to pre rodinu náročné sledovanie. Malý princ nie je pre malé deti, skôr pre staršie detváky, ktoré pochopia abstraktné momenty, dve súčasné línie a nadstavbu, čo si tvorcovia starostlivo pripravili. Za srdce chytí a azda osloví skôr dospelých, čo je možno len dobre. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Slavný fantastický příběh zvěčněný moderní sociálně-filmovou optikou, která umožňuje lepší prokreslení hlavních hrdinů, přístupnější vtipné vyprávění a především jednodušší adaptaci dnešní i budoucí mládeže na Exupéryho nadčasové myšlenky. Moc se mi líbila různorodá stylizace výpravy - retrospektivní scény zaměřené přímo na pasáže z knihy vypadají přesně tak, jak jsem si je při čtení představoval. Jedinou výtku směřuji k nevyvážené stopáži, kdy film hlavně v prostřední části nemá tolik co nabídnout a trochu zbytečně zdržuje nástup originálního a povedeného vyvrcholení... ()

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama