Reklama

Reklama

Malý princ

  • Francie Le Petit Prince (více)
Trailer 3

Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (490)

Daqvid77 

všechny recenze uživatele

Krásné mě se to moc líbilo. Myslím že malý pric může žít hrdě dál. Knížku snad četl téměř každý. ale je jasné že film nkdy nemůže dostatečně překonat knihu. Film se také kinhy tolik nedrží. Ale dá se pochopit že Malého prince vidí každý jinak a výklad je poté tak jiný. Mě se Osbornovo pojetí líbí. 5* ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Ťažko uveriť, že sa niečo také ako Malý princ dá previesť na filmové plátno. A ono to šlo dokonca veľmi dobre. ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Knihomola ve mě mrzí, že Osbornův Malý Princ zdaleka plně nevyužívá ohromného interpretačního potenciálu předlohy. Z těžce alegorické knihy si bere jen specifické myšlenky a motivy, zároveň je ilustruje v paralelním (lehce alegorickém) příběhu hlavní hrdinky, a následně pak rekombinuje a utvrzuje v "domyšleném" třetím aktu. To na mě občas působilo trochu těžkopádně, a ke konci se ústřední idea opakuje (nejspíš kvůli mladším divákům) na můj vkus až příliš často. Pro filmovou adaptaci daného materiálu se ale obávám, že to s o moc lépe nešlo. *** I tak mi ale jako několikanásobnému čtenáři předlohy film přišel většinu času velmi zdařilý, a v nejlepších momentech ohromně působivý. Obávám se ale že děti, jejichž mysl příběh paradoxně tak oslavuje, budou zmatené a znuděné, protože po většinu stopáže nejde prostě "vypnout mozek", a části kde ano nejsou nejzdařilejší. Filmoví znalci naopak myslím ocení i velice nápaditou animaci "knižních" částí (kterých bych si ale byl přál o něco víc), osobitý hudební doprovod, vizuální leitmotivy, a velmi dobré hlasové obsazení. *** Bohužel si tedy myslím, že ač je Malý Princ velmi slušnou adaptací předlohy a celkově kvalitním rodinným filmem, nejvíc osloví právě lidi které oslovit nepotřebuje... 80% ()

embecka 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem, prečo niektorí užívatelia tu čakajú veselý smiešny film - nejdete na Disneyovku ani na Pixarovku, to si treba s ohľadom na literárne dielo uvedomiť. Pre mňa je to jeden z filmových zážitkov roka 2015... Som obrovský fanúšik knihy a do kina som išla s malými obavami, nakoľko mi môžu tvorcovia pokaziť dojem. Nestalo sa. Videla som vizuálne impozantné dielo, ktoré ma emocionálne niekoľkokrát rozbilo a poskladalo. Skladám dole imaginárny klobúk a ostávam očarená na ešte veľmi dlhé obdobie. Do pozornosti dávam ohromne príjemný soundtrack. ()

JohnyD 

všechny recenze uživatele

Škoda toho 20 min. konca inak by som šieľ na plnú paľbu. Musím si to dať ešte raz v originále aj keď Slovenský dabing nebol zlý. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Na zaciatku si vravim: "Co uz toto ma s Malym princom?" Po par minutach bolo vsetko jasne. Lepsiu adaptaciu si ani len neviem predstavit. Emocie so mnou celkom lomcovali, proste nadhera. Je to vsak pre deti? Nemyslim. ()

betyn 

všechny recenze uživatele

Vynikající první polovina, která perfektně vyvažuje klasický příběh s dobou 21. století a moderní animace s velmi vkusným zpracováním pohádky o Malém princi. Do obou těchto rovin přenáší cit a křehkost tolik obdivovanou na předloze. A to (samozřejmě) i zásluhou perfektní hudby Hanse Zimmera. Polovina druhá už tak skvělá není. Je trochu vynucená, protože předloha není klasickou pohádkou boje dobra a zla. I přestože tam asi musí být, alespoň dětem obratně ukazuje, že charaktery z předlohy 72 let staré přebývají dodnes. ()

Klara 

všechny recenze uživatele

Malý princ není film pro nejmenší děti. To říkám rovnou. Když jsem byla ve druhé třídě, nechápala jsem, proč má Princ tak rád růži, co za vztah má s liškou. Nikdy se mi ten příběh nelíbil. Ovšem teď, když jsem viděla nejnovější film Malý princ, ať už byl jakkoli netradiční (příběh Malého prince byl vyprávěný malé holčičce již zestárlým Letcem, který se kdysi v poušti s Malým Princem setkal), jsem byla nucena změnit svůj názor. Vše se naprosto obrátilo, znovu jsem si přečetla útlounkou knížečku a zjistila, jak kouzelný tento příběh je. Ať si knížku přečtete jednou či desetkrát, vždy najdete něco, co vás v příběhu překvapí - nějakou novou skutečnost, nové moudro. Film je výborně udělaný, navíc dotvořený slzy vyvolávajícím soundtrackem od světoznámého Hanse Zimmera, a chytne každého, kdo příběh alespoň trochu zná. Jistě, někomu se třeba film nebude líbit z důvodu, že se ,,zmodernizoval'' tento příběh čtený generacemi a že už to není ten pravý a originální příběh. Mně toto zpracování okouzlilo a ráda se na film dívám i po čtvrté či po šesté. Stejně jako u knihy, i zde najdete různá moudra, která lze zjistit až po několikátém sledování. Chápu ovšem, že malé děti budou z filmu zmatené. Na tento film je třeba si počkat. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Přidám se bohužel do kategorie kritiků. Ano, technicky provedeno moc dobře. Ale co pak? Vykradený název, Vykradené obrázky. A proč tedy nebyl více dodržen i příběh? Naopak divné střihy. Příběh nový nic extra. NIc nového. Prince by si užili lidi více. A komu se líbil tento princ? Dětem? Dospělým? Kdo ví. Těžko nacházím cílovku. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Já už jsem si tak nějak zvyknul za ty roky, že nadprůměrný animovaný film musí kromě perfektní animace a příběhu, obsahovat taky nejaký ty vtipy, a gagy, aby to byla dokonalá konzistence. A v Princovi není snad ani jeden vtipný závan. Ja vím že tam asi ani být nemá. Je to vážné a smutné, ale nevim jestli pro animovaný film je vynechání vtipu to správné rozhodnutí. ()

Suchinnen 

všechny recenze uživatele

Je to jistojistě jedna z nekonečného množství možností, jak chápat a cítit geniální předlohu. Aspoň pro mě velmi milá... ()

Vrata88 

všechny recenze uživatele

Malý princ ve skutečnosti není film o známén blonďatém chlapečkovi, který se setká s autorem stejnojmenné knihy na poušti ale o holčičce, která prožívá letní prázdniny ve společnosti stárnoucího a osamělého a postupně, stejně jako Malý princ začínává poznávat svět dospělých. Tím se tvůrci vypořádali s největším problémem, který hrozí každé filmové adaptaci knižního díla. Vždy je tam riziko, že se lidem nebude líbit právě to filmařovo vyobrazení vymyšleného světa zapsaného na několikastech stránkách papíru. Malého prince, jak ho záme z knihy, se tak dočkáme pouze v první hodině filmu a poté už sledujeme pouze dobrodružství malé holčičky plné absurdity a symbolismů, které by vás měli donutit si film pustit vícekrát. Teprve poté objevíte tu pravou hodnotu tohoto filmového díla, které své knižní předloze určitě nedělá ostudu. ()

popelka595 

všechny recenze uživatele

To bylo tak krásný.. Málokdy se mi po skončení filmu stane, že sedím v tý jejich fajnový sedačce jak omračená a nejradši bych z kina ani neodcházela, abych si ten moment okouzlení uchovala co nejdéle.. Od zfilmovaného malého prince jsem čekala hodně, protože to je přece jen moje oblíbená knížka, a tak mě moc těší, že s čistým svědomím můžu říct, že výsledek předčil všechna má očekávání.. Překvapilo mě, kolik v kině bylo děti, protože bohužel pro děti podle mě Exuperyho Malý princ není. To mi ostatně potvrdila i jedna asi 14leta holka, která po skončení okřikovala svýho mladšího bratra, kterej s radostí skákal ze schodů, slovy :" Chováš se jako, kdyby ti bylo pět." Asi se málo dívala, nebo už zapomněla, jaký to je být dítětem. ()

Platom 

všechny recenze uživatele

Možná se V hlavě od Pixaru nechalo inspirovat mnohem starší předlohou Malého prince, jelikož zde vidím mnoho společných prvků. Nicméně toto nevšední dobrodružství, kde jsme svědky dvou vzájemně prolínajících se příběhů z nichž ten jeden zná snad každý, kdo se kdy naučil číst, je podáno s daleko větší nonšalancí, citlivostí a originalitou. Film v člověku probudí snad ještě více pocitů, než se to podařilo knize od Exupéryho. Animace je výborná, hudba vkusně doplňuje celkový dojem ze snímku a já jsem si chrochtal blahem. "Člověk se vydává v nebezpečí, že bude trochu plakat, když se nechal ochočit" Prostě 5* ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Velká pocta literární klasice, citlivě uchopená, dojemná a nesmírně krásná. Audiovizuální lahůdka, propojení moderní animace s krásnou loutkovou inspirovanou původními Exupéryho ilustracemi. Nebýt pokulhávající poslední třetiny, která nastavuje původní děj a mohl bych říct, že ho vlastně i dost znásilňuje pro potřeby gradace a nějaké té akce, nebál bych se hodnotit plným počtem. Protože do té doby je to naprostá špička. Jen na to prosím nevoďte děti, dost náročná je literární verze, filmová není o moc lehčí. ()

Richie24 

všechny recenze uživatele

Srovnávat tento snímek s knižní předlohou Saint-Exupéryho, jako to mnozí zde v komentářích činí, považuju za naprosté nepochopení toho, oč se Mark Osborne a jeho spolutvůrci pokusili. Totiž o převedení přenádherného příběhu s hlubokým poselstvím do hypermoderní každodennosti dnešního (civilizačně minimálně euroatlantického) světa. Jedině tak ho totiž může většina jeho obyvatel v dnešní době pochopit. A to se, dle mého skromného názoru, povedlo na výbornou. Srdcem přidělených 5 *****. ()

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama