Reklama

Reklama

Malý princ

  • Francie Le Petit Prince (více)
Trailer 3

Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (490)

Móó 

všechny recenze uživatele

Po zdlouhavém začátku, kde nebylo po Malém princi ani památky, jsem se trochu bála, ale potom začala slibná podívaná. Z první poloviny jsem tedy byla poměrně nadšená. Druhá půlka se (pro mě bohužel) od knihy trochu odklání. Možná by film mohl být o malinko kratší, nicméně je dle mého názoru převyprávěním knihy srozumitelným pro děti, protože knihu považuji za vhodnou spíše pro dospělé. Hlavní poselství tu zůstalo. 70 % ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

První hodina je velmi milým, byť poněkud schematickým příběhem sblížení dítěte s bláznivým dědou. Závěrečná pulhodina je ale neuvěřitelná, variace na Brasil v princovských kulisách. Silný film, nejenom pro děti. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tento Malý princ v sobě skrývá dva příběhy. Příběh samotného Malého prince a příběh starého pilota, který se věčně rýpe ve svém starém rozpadlém letadle. Zároveň sebou nese otázku, zda je tím pilotem skutečný Exupéry. Neobvyklé ztvárnění této slavné knížky zaujme děti i dospělé. [11929. hodnocení, 463. komentář, 81%, 847. nejoblíbenější film] ()

JoSte 

všechny recenze uživatele

Úvod slibný, pak film postupně ztrácí tempo a je míň a míň zajímavý, až se úplně ztratí v jinotajích a vyšumí do ztracena. ()

ZorkaJ 

všechny recenze uživatele

Fantastické zpracování Malého prince, které chytí za srdíčko, při kterém opět zatoužíte být mladí a nejednou prožít ono překrásné dobrodružství. ()

Ivua 

všechny recenze uživatele

Tu sú slová buď úplne zbytočné alebo by som ich musela napísať strašne veľa. Tak krásne smutné a dojímavé zároveň, plné hlbokých myšlienok, ktoré sú tak detsky jednoduché, aj keď v sebe nesú celú komplikovanosť života. :) ()

Spaster 

všechny recenze uživatele

Když jsem vzala Malého Prince do ruky poprvé, byla jsem dost malá. Knížku mi ukázala mamka. Prvních pár vět mi přečetla ona, zbytek už jsem četla sama. Střídavě jsem se smála a plakala celou knížku. Od té doby jsem tuhle knížečku vzala opakovaně do rukou snad milionkrát. Byla jsem starší a starší, s každým přečtením jsem objevovala něco nového. O tom, jak je tahle knížka kouzelná, asi všichni víme. Nikdy jsem nevěřila tomu, že by někdo byl schopen tenhle poklad zfilmovat takovým způsobem, aby knihu neurazil. Nikdy jsem nevěřila, že by někdo dokázal tenhle jedinečný a překrásný příběh rozvést tak něžně, tak vkusně a hezky... Ale skutečně se to povedlo. A já se smála a plakala celý film. Stejně, jako u knížky. Nádherná animace, nádherná hudba, a hlavně úžasný příběh, který má v sobě spoustu myšlenek, co je třeba předat. A jen tak mimochodem, kino bylo plné rodičů s malými dětmi. Tím myslím děti ve věku 3 - 5 let. Tito rodiče nejspíš Malého Prince nečetli, nepochopili, nebo své děti považují za velice vyspělé na svůj věk. Ano, dětičky celý film své doprovázející dospělé bombardovaly otázkami typu "co se to v tom filmu vlastně děje", protože absolutně nechápaly o co jde. Ach ach. ()

danek22 

všechny recenze uživatele

Nejlidštější film, který jsem, kdy viděl. A vzhledem k tomu, že je animovaný, tak je to ode mě veliká pochvala. ()

Inferio 

všechny recenze uživatele

Tohle může fungovat možná k přitáhnutí mladších k diváků k předloze. Pro ty, co knížku četli, je to v podstatě je jen roztáhnutá předloha s omáčkou normálního moderního animáku okolo. Opravdu škoda, že se to pojetím tak vzdálilo - původní Malý princ nebyl jenom pro děti, tohle už je. ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Pekna animacia a vpohode zasadenie do sucasnosti (je to totiz nie cisto len sfilmovanie knihy), hlavne ta prva cast, ten zaver uz menej. Preto davam nakoniec len 3, nejak extra ma to totiz nechytilo, respektive len miestami. Nakoniec, presne ako aj kniha. [#44/2015] ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Asi mě zmátl název filmu i anotace k němu, protože jsem si naivně myslela, že to bude adaptace Malého prince a ne... tohle... ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Malý Princ, avšak nie pre malých... a možno ani nie pre Veľkých ! Saint-Exupéry bol isto skvost svojej doby, posolstvo tohto diela je viac než jasné. Všetci sme raz boli deťmi, avšak tento film mi nezobrazil ani atraktívny svet dospelých pre tých menších, a naopak, ani nepresvedčil o tom, že byť dieťaťom v tomto diele je úžasné. Fanatická matka, sympatický, ale jemne pošahaný dedo, a okolitý svet dospelých s podstatne viac depresívným "feelingom" než bolo pre mňa únosné. Síce zaujímavá grafika, kde sa skĺbila anímácia s tzv. bábko tvorbou, ale nedá mi nespomenúť, ako veľmi ma nadchol príbeh a grafika Troch bratov v HP, kde som bol absolútne ponorený do nádhernej (aj keď temnej) atmosféry príbehu. Príjemná, melancholická hudba s francúzskym spevom, je asi tým NAJ čo ma na filme zaujalo. A musím priznať, že pri takomto námete je to ozaj málo. Niesom sklamaný, nečakal som od Malého princa príliš, ale ku koncu, keď som mal od tvorcov pocit mierneho tlačenia na "dojímavú" pílu som si uvedomil, že mi bol vlastne príbeh odohrávajúci sa pred mojími očami počas celých (nie prehnaných) 106 minút ukradnutý... 3***, za dobrý pocit, keď som uhádol hlasy stvárňujúce postavy bez toho, aby som vopred vedel kto ich dabuje + spomínaná príjemná hudba. 62,028% ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Bola to veľká odvaha pokúsiť sa preniesť na plátno tento najmenší z najväčších príbehov. Svojím spôsobom sa to podarilo práve vďaka tomu, že ide o príbeh v príbehu. Nebolo by nijakým činom možné urobiť animovanú rozprávku len z knihy. Bolo treba vytvoriť nové originálne dielko, ktoré na Malého princa iba odkáže a priblíži nám jeho myšlienkový svet. Ak sa tu ešte nájde niekto, kto knihu nečítal, prosím, nech tak urobí teraz a film odloží do ďalekej budúcnosti. ()

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama