Reklama

Reklama

Malý princ

  • Francie Le Petit Prince (více)
Trailer 8

Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (490)

elimS 

všechny recenze uživatele

85% - komentář 20ti slovy: Pěkná pohádka a krásná animace, spíš pro starší, s mnoha "moudry" a "ponaučením". Člověk se tady smát nebude, ale usmívat ano. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Chlouba francouzské literární tvorby mě ve filmovém provedení nijak zvlášť nechytla. Přes zajímavý příběh po špičkový vizuál to prakticky nemělo chybu. Jen mě to celé nechalo chladných a bez emocí. A s koncem příběhu jako by se zavřela voda a celé to vyšumělo někam do prázdna. ()

DD 

všechny recenze uživatele

Jak mě animáky vůbec nebaví, tak letos jsem byl nadšený ze Zootropolis, ale i Princ je hodně fajn. Originální, kouzelný. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Určite originálna rozprávka. Scenár je super a animácia tiež. Princ a jeho svet je super a necháva vám priestor na fantáziu. Toto oceňujem. Priemerný animák. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Malý princ bol nádherný. Spojiť nespojiteľné sa podarilo a nebyť toho, že sa originálny malý princ v druhej polovici stratil, by to bolo za päť. 4,4* ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Ako veľký fanúšik knihy vyjadrujem maximálnu spokojnosť s týmto spracovaním. Nevedel som si predstaviť, ako je možné pútavo spracovať tak náročnú (ne)detskú knižku akou je Malý princ, ale výsledné dielo ma potešilo. Bolo to také......citlivé. Pasáže z knihy boli starostlivo vybraté a to spolu s pôvodnými autorovými kresbami. Prekrásne volená hudba (scéna na bicykli má podmaz, ktorý Vám totálne vlezie pod kožu v spojitosti s tým na čo sa v tej chvíli dívate) dokonale vyobrazovala zámer jednotlivých scén a sympatickosť malej hrdinky (hrdinov) bola dokonalá. Polevou na tejto dojímavej torte bol fakt, že moje deti sedeli 100 minút ako prikované. Oba palce nahor Mark Osborne. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neměl malého prince rád.. nepřišel jsem na chuť tomu malému chlapci.. ani kniha ani kreslená adaptace mě nezaujala.. 15% za dědu co rád malé holčičky..sorac ale občas to působilo opravdu komickopedofilnim směrem.. Shlednuto pouze kvůli přítelkyni která to zbožňuje :) ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Fakt tu někomu záleží na tom jestli tomu filmu dám 4 nebo 5 hvězdiček? Ne... Pro mě osobně je to silnej příběh. Je hrozně skvělý v dospělosti a při řešení těch všech dospělejch věcí vzpomenout, jaký to bylo, když jsem byl malej kluk. Mohl mi patřit svět a ta nezlomná radost vlastně z čehokoliv, co bylo nějak pro mě dobrý. Tu radost v sobě nezabíjet v dnešním světě, kde se honíme za penězma a nějakým úspěchem. Vzpomínky mě dojmou. Stejně jako u Toy Story 3 a jeho konce, tak stejně u Malýho prince... Vzpomínky na dětství a díky těmhle příběhům v sobě pořád držím to malý dítě, který má sny a fantazii a umí mít radost jen z myšlenky a maličkosti, která může znamenat hodně... Každej vidí v příběhu něco... Ale co vidím já, to je to nejdůležitější... A to nejdůležitější není vidět... 85% (trochu slabší druhá polovina, kompenzovaná závěrem) ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Pěkně udělané, některé momenty jsou moc pěkně udělané, ale zvláště ta novodobá doba je taková trochu divná. ()

departed 

všechny recenze uživatele

Nádherná stylizace, krásná animace, kouzelný příběh vyprávěný s citem a bez zbytečného přeslazeného patosu, který v sobě většina pohádek bohužel má, uší lahodící feel-good hudba, životní moudra, metafory... Vlastně mne nenapadá nic, co by Little Prince dělal špatně nebo co by mu chybělo. Tohle je typ pohádky, který dojme, probudí, rozesměje, možná i rozpláče a to všechno ve správném poměru. ()

Bobris 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že žádná kniha ani film neponesou větší poselství než Le Petit Prince. Film s obrovským srdcem. ()

Kucino 

všechny recenze uživatele

Bál som sa, že obohatený dej oproti knižke mi bude prekážať, ale nestalo sa tak. Najkrajšia rozprávka tohoto roku. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Jak příběh, tak animace je významně lepší tam, kde je to Malý princ. Ta omáčka kolem je dost úděsná. ()

Berry0153 

všechny recenze uživatele

Možná jsem podle zdejších komentujících jedna z mála, ale na mne kniha působila také nesmírně smutně stejně jako film. Ale já mám melancholii ráda, ukazuje člověku na čem skutečně záleží. Malý princ je má úplně nejvíc nejoblíbenější knížka a tak jsem se na film nesmírně těšila. Splnil mé očekávání. Podle mě je to hezká adaptace, leč knížce se samozřejmě nevyrovná. Také mě mrzelo, že nebyla zmíněná má neojblíbenější fráze: "Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal. Jsi zodpovědný za svou růži...“" Určitě by byl konec poté ještě emotivnější. No a ještě bych ráda dodala, že se mi nesmírně líbila ta papírová animace, škoda že netvořila celý film. 75% ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh, který by se nikdy neměl zapomenout. Úžasná animace, skvělé vyobrazení moderního stereotypu a nevšední fantazie, která by měla být v srdci každého malého dítěte. ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

Není radno si pohrávat se „slovem božím“, nemusí to vždy dopadnout úplně dobře... Pro koho ten animák vlastně je? Děti úplně neporozumí, dospělému zážitek z prvního čtení Malého prince nerozšíří, nevylepší, nepřebije, nanejvýš jen tak letmo a docela nudně připomene (a pokud ho nečetl, tak dopadne jako to dítě)... Musím přiznat, že jsem děj tlačil v mysli dopředu, nechtělo se mi koukat, nechtělo... “Nová“ linka už pak byla postupem času JEN otravná... Nejvíce jsem si tak spíš už jen z nouze užil Jeffa Bridgese a jeho žmoulavý přitáhnutý bručák... ()

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama