Reklama

Reklama

Malý princ

  • Francie Le Petit Prince (více)
Trailer 1

Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (490)

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto s odstupem času, takže zklamání nepřišlo, je to pro děti, je to animované - což není můj šálek kávy - ale podle mě je to stejně úchvatný film jako předloha, kterou jsem mnohokrátčetla. Nezdá se mi, že by myšlenky byly nesourodé a nepochopitelné, je zde vystižené vše nejdůležitější, konec je sice natahovaný, ale na mou duši, to je prostě konec čistě pro dětskou mysl a potrefené dospělé kachny. ()

Revivup 

všechny recenze uživatele

Au... jedna hvězda za hudbu, druhá za "loutkové" animace, jinak se jedná o naprosté překroucení předlohy. Fakt jsem si původně myslel, že to bude povedená adaptace... ()

otilrak 

všechny recenze uživatele

Film, který každého musí donutit se zamyslet. Každý, kdo čas od času Malého Prince přečte a vždy si z něj odnese něco jiného, musel být spokojen. Nádherně zpracovaný příběh s úžasnou pohádkovou animací. Nečekejte zvraty ani překvapení, o těch tento film a jeho příběh vážně není. Stačí si sednout, pustit příběh a už se s ním jenom vézt. Možná i lehce nad utíkajícím časem se zamyslet. Nebuďme pořád tak dospělí, buďme alespoň občas dětmi. ()

Meeryan 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem nikdy nikdy nikdy nečetla knihu Malý princ... Doporučuji těm, kteří neradi čtou tento animák. Film je o holčičce, která má nalinkovaný život už od dětství, s tímle se setkávám i v reálněm životě, vážně se to nevyplácí, ztrácíme pak svoji představivost, pohodu, zvídavost a hravost - to jsou některé vlastnosti, které by měli mít i dospělí lidé... škoda, že je někteří - většina dospělé lidské populace ztrácíme... 80% ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Přesto všechno špatné na Malém princi (v poslední třetině ukročení z hlavy francouzského snílka a dobrodruha do rádobymoralizujícího Hollywoodu, místy nekonzistence v toku vyprávění, o 5-10 minut delší stopáž), ptám se vás, mohu dát méně než 90 % filmu, který mne rozplakal? Nemohu, Pláču s věkem čím dál méně a chci si občas zabulet, abych se ubezpečil, že ze mě není kus dřeva. ()

riza-do 

všechny recenze uživatele

Očekávání od filmového Malého prince bylo asi dosti jiné, rozhodně pak u mě. Kniha si prostě takovouhle moderní adaptaci rozhodně nezasloužila. Ale jako kladnou věc beru fakt, že tento nešťastný film neubere od čtenářů úžasné knihy. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

U animáků celkem často usnu. Je to pro mě takový signál, zda se to trefilo do mého vkusu. Tady u tohoto filmu jsem neusnul. A bylo tam spoustu maloprincovských mouder. ()

PeterJon 

všechny recenze uživatele

Pekné myšlienky, ako ostať nevinným dieťaťom a nestratiť sa v plánovaní a starostiach. "The problem is not in growing up, but in forgetting". Kresby sú autentické, presne ako si ich pamätám. Ale je tam dlhá 30min, zbytočná americká pasáž s naháňačkami a vybuchujúcimi scénami, ktorá to celé sundáva dolu. 3,5* ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

"Všichni dospělí byli dětmi, ale málokdo si na to pamatuje." Zvláštní, hodně zvláštní, ale symbolické, stejně jako ta skvělá Exupéryho kniha. Nejedná se o prosté zfilmování původního příběhu, spíše o zobrazení a podtržení jeho ústřední myšlenky, což se povedlo skvěle. Hodně v tom vidím obraz dnešní společnosti. Pro děti to není, ale to ostatně ani ta kniha. Zajímavý nápad, zajímavé provedení, i ta slzička mi ukápla, vedlo to k zamyšlení, takže za mě to svůj účel splnilo. Malý princ, který zapomněl a malá holčička, které změnil život. Kéž by takových lidí bylo více. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, co suším tak dlouho na disku. Film, který posouvá jednu z nejméně uchopitelných knih k branám uchopení... ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jednoznačný příběh někdo pojal tak nejednoznačně. Z Exuperyho předlohy zbylo žalostně málo, převládl příběh o novodobé štvanici opuštěného dítěte... ale v kategorii animovaného filmu jeden z nejhezčích. Jen měl mít jiný název, aby divák mně podobný, netěšil se mylně na původního Malého prince. ()

yaqwsx 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že se může filmová adaptace takto pěkně povést. Jako celek to není dokonalé, ale film je plný momentů, kdy mé srdce plesalo radostí a nevědělo co ještě udělat, aby vyjádřilo svou radost. Po dlouhé době film, který si myslím stálo za to vidět. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl. Co jsem to ale srovnával po shlédnutí tohoto filmu, tak vše s malou holčičkou je navíc. Původní jsou pasáže s cestováním prince samotného. A to ještě dosti ořezaně. Nevím co by měla být pointa původního příběhu, ale tady to vypadá na to, že dospělí jsou jiní než děti. Že si nerozumí. Zapomínají jaké je to být dítětem. Jen práce, rutina, peníze. Konec fantazirovani. ()

janahorova 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem viděla podruhé a říkala si do půlky, proč jsem tomu dala jen tři. Vždyť to je dobré... No jenže druhá půlka mě prostě nudí, nechápu ji, nedává mi smysl. Zůstanu i těch 3 *. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Dievčatko s veľmi disciplinovanou matkou sa skrz suseda pilota zoznámi s príbehom Maleho princa. Pôvodná kniha je nadcasova. Počítačová animácia sa mi nepáčila, ale ta babkova je skvela. Výborný nápad s dospelým princom. Odkaz je, aby dospelí nezabudli snívať. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné převyprávění jednoho z nejkrásnějších pohádkových příběhů všech dob. Pokus o přenos do současnosti občas trochu skřípe, ale to je jen relativně malá výtka. 70% ()

Eywa11 

všechny recenze uživatele

Bože to bolo krásne! a dojemné! krásna animácia a hudba :) bála som sa ako to dopadne, nakoľko knižku zbožňujem, ale nemám čo vytknúť :) ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Krásný film v duchu knihy, Ale osobně musím vnímat jen dějovou linku s malým princem. Tj holku musím filtrovat. Ale chápu, že se musíme přizpůsobit dnešním dětem. ()

DePompon 

všechny recenze uživatele

Vydarené spracovanie Malého princa, ktoré sa jemne pridŕža kultovej knižnej predlohy. Bolo to pútavé, milé, zábavné, dojemné a plné takej tej Exupery-ovskej múdrosti, ktorú si so slzičkou v oku odnesiete so sebou do vlastnej grown-up reality. ()

MickeyL 

všechny recenze uživatele

Myslím, že ten kdo nečetl knížku, nepochopí jejího ducha z tohoto filmu. Ten, kdo dílko četl, se určitĕ potĕší jejímu nevšednímu převyprávĕní. Proto doporučuji: nejdřív přečíst, poté koukat. Ta knížečka opravdu stojí za trochu toho "drahoceného, předvánočního času". ()

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama