Reklama

Reklama

Malý princ

  • Francie Le Petit Prince (více)
Trailer 2

Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (490)

rebciatko 

všechny recenze uživatele

v skutku interesantný nápad takýmto štýlom zobraziť jednu z najznámejších kníh, aká kedy vyšla... skôr pre dospelého diváka, ale o tom to predsa je.. však Malý princ je rozprávka pre dospelých, aby sa zobudili a snažili sa rozlíšiť, čo je dôležité a krásne a čo nie... ;) ()

v3s 

všechny recenze uživatele

Krása nesmírná. Parádní naroubování příběhu knížky, který už byl zpracován tolikrát, že by sám o sobě byl nuda nebo klišé, na příběh z uspěchané současnosti. Vizuálně jsem se tetelil blahem, kombinace 3D, klasické animace a hlavně loutek vyšla na výbornou. A dokonce jsem se dojal, což se mi stane opravdu výjimečně. Všem škarohlídům: není to vůbec depresivní, možná příliš realistické, když se kouknete na svět klem sebe; klidně na to běžte s dětmi, já tam byl se čtyřmi ve věkovém rozpětí skoro 4 až 14 a všem se to moc líbilo. Jediné, co mě trochu štve, je že jsem šel na dabovanou verzi (kvůli dětem) a když jsem pak viděl hlasy herců v titulcích, tak mě trochu zamrzelo, že jsem je neslyšel. Každopádně jsem to asi neviděl naposled, takže ještě budu mít možnost. Už jenom kvůli lišce to musím vidět znovu ;) ()

M@x.sK 

všechny recenze uživatele

Vždy keď sa ma niekto spýtal, či som niekedy plakal pri filme, tak som mal v hlave jasnú odpoveď : "Ano. Keď zomrela Jenny a Forrest mal prednášku pod stromom a keď John Coffey posledný krát vydýchol." Až tento film ma presvedčil o tom, že rumázgať sa dá v pravidelných 15 minútových intervaloch v priebehu celého filmu. No nič, je na čase hrdinsky vtiahnuť slzu späť a pochváliť skvelú animáciu Princovho sveta, Božský soundtrack a moje nepochopenie, prečo bol James Franco Liška. ()

NeMiQ 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná adaptácia pôvodného príbehu malého princa (hlavne graficky prostredníctvom fázovej animácie a aj to že ponechali pôvodnú grafiku) + spojenie s druhým podobným, novodobým príbehom na ktorom v jednoduchšej a zrozumiteľnejšej forme zobrazili myšlienky z Malého princa. Fakt netreba zabúdať v tejto blbej, uponáhľanej a falošnej dobe na úprimnosť, čistotu a krásu detskej duše a nesnažiť sa ju potlačiť a nebrať deťom najkrajšie obdobie ľudského života. ()

Petr59 

všechny recenze uživatele

Už při sledování ukázek jsem si říkal, že je to animák podle mého gusta a že se mi bude líbit. Když jsem potom film viděl v kině, tak úvod se mi líbil, potom to bylo trochu takové "o ničem", ale 2.polovina se mi líbila hodně a hlavně závěr mě dojal tak, jako už dlouho žádný film. Mě se na rozdíl od většiny líbila více 2.polovina, než ta první, protože ta druhá byla určená více pro dospělé publikum, byla hodně emotivní a podle mě i dobře zpracovala hlavní filozofické myšlenky z díla Malého prince. Animace se mi také velmi líbila a to u obou příběhů, líbily se mi postavy, ponaučení, důraz na hodnoty, které možná nevidíme, ale jsou důležitější než materiální svět..... Nedokáži si představit, že by mohl být Malý princ uveden do filmové podoby lépe. Pro děti to sice moc záživné není, ale pro mě to byl velký zážitek a emocionální pecka. S filmem - V hlavě to je nejlepší animovaný film roku 2015! Je určen pro všechny, kteří zapomínají na fakt, že vše důležité a krásné můžeme vidět jedině srdcem. ()

julyberda 

všechny recenze uživatele

První polovina patřila k nejkrásnějším animovaným kouskům od Pixar vůbec. Měla překrásnou hudbu, animaci a především skvěle prezentovala myšlenky knihy. 5* Pak se ale hlavní hrdinka vydala najít malého prince a s příběh upadl do tradičních pohádkových klíšé (zloduch kradoucí hvězdy, dětinsky absurdní akční scény, ničení děstkých duší v děsivé školní továrně...). Myslím, že Exupery psal o něčem jiném. Dokonce i animace se zhoršila (zobrazoval Malého prince alá Pixar je dost nevkusné). Konec mě ale usmířil natolik, že dávám 4*. ()

Papoushek 

všechny recenze uživatele

První polovina skvělá. Tam pro mě film končí, ve druhé se kvalita snížila tím, jak se tvůrci z Prince snažili vytvořit pohádku pro děti. Konec mi z dětského pohledu připadl depresivní a z dospělého nesmysl. Hledání opravdového Malého Prince, který je nakonec teenager s příjmením Princ, mě neuspokojilo. Já jsem si to vysvětloval tím, že Malý Princ byl Pilotova vidina způsobená nedostatkem vody... 4 hvězdy za první polovinu filmu a za hlavní myšlenku. ()

HrudkaJ 

všechny recenze uživatele

Jak mě u Exupéryho předlohy baví právě ta hloubka celého příběhu a jeho jakási nedořečenost, tak tohle je trochu, ne trochu, ale pěkně povrchní. Kdyby to zůstalo jen u Malého prince (a nejen kvůli jeho animovanému provedení), tak to ještě beru, ale shazovat jej domyšlenou a právě dořečenou holčičkou fakt nemuseli. Takhle se z toho stal ve své podstatě jeden veliký kýč, a těžko jen říct, jak moc je to vlastně škoda... ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Krásny animák pre dospelých, hlavne pre tých s otvorenou hlavou a srdcom. Bolo to magické a poetické a zároveň zábavné. Animácia krásna a príbeh pekne vymyslený... 75% ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Kvalita sa dá porovnať s V Hlave. Lenže tu sú každých 5 minút poukázané nádherné myšlienky. V dnešnej dobe takáto rozprávka sa dá považovať za veľkú vzácnosť. K tomu všetky možne použité triky, hlavne s tým kreslením to bolo dosť dobré a perfektná animácia. Dialógy ani netreba spomínať. Rozprávka kde každé slovo má zmysel. ()

MrDorry 

všechny recenze uživatele

Malého Prince jako knihu miluju. Je naprosto úžasná. Film je takovým příjemným pokračováním knihy a velmi pěkně přibližuje myšlenky z knihy. Je nádherně naanimovaný a doplněný krásnou hudbou. Ovšem místy jsem se přistihl jak koukám na čas a tak nemohu ohdnoti více jak 80% ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Malý (VEĽKÝ) princ môže byť za každých okolností. Pokojne na slano, sladko, chilli alebo len tak s pripečeným chlebom k večeri. Tým sa nesnažím degradovať príbeh, práve naopak, chcem tým povedať, že je to skutočný nekonečný príbeh, v ktorom nájdeš vždy niečo nové a môžeš ho aplikovať kedykoľvek a kdekoľvek. Pohľad očami malého dievčaťa bol preto svojim spôsobom tiež zaujímavý. Vo filme mi nič vyslovene nevadilo a pridaná hodnota toho, že aj Malý princ môže stratiť svoju Veľkosť a stať sa veľkým, bola celkom zaujímavá (i keď dieťa v každom z nás nie je, podľa mňa, jediná hlavná myšlienka diela). Do pozície hlavnej hrdinky by som však skôr pasoval jej matku, i keď mi je asi myšlienka autorov celkom jasná a viem pochopiť, prečo sa tak nestalo. No povedzme si na rovinu, že toto nie je detská literatúra a ani v tejto kategórii nemá čo robiť. Človek by to mal (povinne) čítať až neskôr a čím je starší, tým lepšie. Napokon by som odporúčal dávkovanie aspoň raz ročne. Dobre, odhalili ste ma, áno som Exupéryho obrovských fanúšik a preto možno neviem úplne objektívne hodnotiť kvality filmu. Viem však objektívne zhodnotiť, že aj tento snímok vie navodiť tie úžasné myšlienky, ktoré človek má pri čítaní a preto nemôže byť nikomu na škodu... ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Moderná verzia Malého princa, ktorá nám posúva pôvodnú predlohu o pár rokov neskôr a rozpráva ju očami nezainteresovaného malého dievčatka. Je pravdou, že natočiť originál, je skutočne ťažké, preto si myslím, že tvorcovia nápadito vymysleli dejovú slučku okolo predlohy. Animácie sú na vysokej úrovni a celé je to veľmi milé. Problémom je tu u mňa hlavne to, že mne osobne sa táto predloha nikdy nepáčila a nezaujala ma. Malý princ vždy išiel mimo mňa, preto len tri hviezdy. 65 % ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Nejsem vubec zasezen timto pribehem a uz vim proc. Urcite se ke me chtel kdy dostat a nemel u me sanci stejne, jako tentokrat. To ale nemeni nic na tom, ze film je skvele animovany a co bylo uzasne, tak animace v pribehu o Malem princi. To byla naprosta fantazie a kdybych uz zbytek filmu nevidel, tohle me tisickrat stacilo. Uzasne! ()

Zoltar78 

všechny recenze uživatele

Nádherný animák určený spíše starším dětem a dospělým. Legrácky v něm moc nehledejte. Film brnká spíše na temnější struny. Přesto umí dojmout a pohladit. Film s velkým srdcem. Navíc velký palec nahoru za moc krásný soundtrack! ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Příjemný animák, který předlohu ctí a nebojí se přijít s vlastními nápady. Je to milé, chytré a rozhodně ne natolik dětské, jak by se mohlo zdát na první pohled. A anglický dabing je výborný! ()

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama