Reklama

Reklama

Malý princ

  • Francie Le Petit Prince (více)
Trailer 9

Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (490)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Knihy Saint - Ex mám rád a samozřejmě mám rád i Malého prince, kterého spisovatel stihl napsat ještě za války. Právě v době, kdy jsem dočetl smutnou knihu Jascquese Pradela - St. Exupéry poslední tajemství, který se detailně zabýval posledními okamžiky slavného spisovatele (který byl i skvělým letcem) jsem narazil na tuto pohádku. Ještě stále smutný z toho, že si tenkrát v roce 1944 Exupéry nevšiml při průzkumné misi německého stíhacího esa a neunikl s jeho vysněným Lightningem (muselo se škemrat až Eisenhowera aby mu mohl být P38 tento vývět USAAF jako čtyřicetiletému a pro letectvo starému letci svěřen) ... jsem se celkem těšil na nové zpracování příbehu pilota na poušti, který potká Malého prince. Z děje jsem však byl mírně v šoku a rozezlen. Já se nebráním modernizacím starších kousků, ale zároveň jsem těžce konzervativní v tom aby se klasika klasik nově jakkoliv prznila. Stejně jako považuji za nemožné, aby Liška podal znovu skvěle Švejka, stejně tak považuji každé takovéto počiny a prznění skvělé předlohy. Víte prznit umí každý, ale poprvé to vymyslet, to chce kumšt. Nevím jestli režisér Kung Fu Pandy je tím správným týpkem co by měl zrovna dělat toto dílo... Někdo může namítnout, že je to tak dnešním dětem lépe stravitelné. Ale cožpak je samotná knížka Malý princ dětem nestravitelná??? To musí být kroucena a předělávána do jiného příběhu , který však až paraziticky sleduje původní originál? Ne, toto ne. Hvězda za animaci a hvězda za hudbu. Velké zklamání! * * ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Těžko říct jestli tento animák o Malém Princi mohl dopadnout lépe. Přesto podle komentářů cítím velké rozpory, ale z mého pohledu je vše natočeno v pořádku. Do příběhu jsem se snadno vžil, emoce se střídají po celou dobu, chvilku úsměv, potom zase slzy. Snímek dokonale vystihuje říši snů, dále nahodí myšlenku, co se stane, když zapomínáme. Vidím několik přirovnání s dnešní uspěchanou dobou, kde každý chce rychle dospět a po sléze se žene za penězi a čas, který má trávit důležitějšími věcmi najednou není. V celém snímku je hromada věcí k zamyšlení a i Exupéryho vidím. I když jsem čekal možná něco jiného, tak nemohu být spokojenější. Knihu čtenář v každém věku chápe jinak a každým přečtením dostaneme jiný zážitek, a proto má tento snímek velmi těžké se zavděčit všem. V mých očích velmi silné 4* a druhé zhlédnutí bude rozhodně potřeba .. 8/10 = 89% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Exupéry to věděl. Jestli ve vás nezbude ani ždibíček dítěte, nikdy doopravdy nedospějete. A pokud jste ti nudní dospěláci, tento film ani nepochopíte. Já svou růži mám a nikdy nezapomenu! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Veľmi krásna a pútavo spracovaná adaptácia Exupéryho predlohy. Len sa neviem rozhodnúť, či jej filmového rožšírenie mimo knižného príbehu snímke prospelo alebo uškodilo. Na jednej strane som rád, že tvorcovia len čistokrvne nekopírovali stránky z knihy, no na strane druhej je celkom poznať, že dospelá verzia Malého princa nie je z autorovej hlavy. V každom prípade ale veľký palec hore. P.S. tá malá plyšová líška je úplne mega :) ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Zajímavé převyprávění celého příběhu , kdy části, které se drží původní knihy, jsou lepší než novátorský postup. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Vynikající pohádka, která svým citlivým zpracováním a legendární předlohou vybočuje z animované všednosti. Ač se snímek nedrží striktně knihy, je překvapivě kvalitně doplněn a poupraven k současné moderní době. Prolínání dvou různých animací je výborné a obzvláště ta ruční, z prostředí knihy, působí skvěle. Potěší také jemné a nenásilné vtípky, roztomilá liška a krásně napsané postavy, jenž dávají celému filmu to správné kouzlo a emoce. [90%] | Kino ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Rozhodně mi nevadí, že film se po obsahové stránce vlastně vůbec nedrží předlohy. Ale ten pohled na svět dětskýma očima tam je. Jen nevím, jestli by si Saint-Exupéry přál vidět svůj konec v posteli, ten dobrodruh s romantickou duší přece musel odejít ze světa s tajemstvím, musel jít hledat svoji růži při posledním letu. A stejně nikdy nebudu věřit, že ho sestřelil německý pilot, on jen odletěl pomoci bojovat Malému princi s baobaby. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Možná to působí na pohádku trochu moc melancholicky až smutně, ale mně se to popravdě líbilo. Rozhodně mi to připomnělo knížku, kterou jsem kdysi četla a která mě tehdy hodně zujala. Tenhle příběh je sice pouze na motivy knihy a je dost jiný, ale myslím, že ty podstatné myšlenky o tom, co je a není v životě důležité, tam zachycené byly, a to velmi hezky. Jen je pravda, že si nedokážu představit, že by z tohoto filmu bylo nadšené dítě... rozhodně si z toho mnohem více vezme dospělý. ~(4,3)~ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Od Burtonovy Velké ryby jsem neviděla takhle krásný film o důležitosti snů a vyprávění příběhů. V Malém princi se navíc přidává i smutné téma: co se ze snílků stane, když vyrostou. Jak je semele systém, který snílkům většinou nepřeje. Je to smutné sledovat hlavně pro někoho, kdo se v takovém příběhu vidí. Z toho mi logicky vychází, že toto není film pro malé děti. Technická stránka je ovšem nádherná - líbí se mi dva styly animace na dvě úrovně vyprávění, malé chytré vizuální nápady a ta liška! Ta liška je naprosto boží a hrozně moc bych ji chtěla jako plyšáka! A hlavně: tenhle film má srdce. Je melancholický, zasněný, roztomilý a pocitově udeří přímo do černého. Za mě rozhodně mnohem lepší než pixarovský Upside down ze stejného roku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Malý princ mi asi najviac zo súčasných animákov pripomenul Up! a to nielen kúzelnou dvojkou svojrázny dedko a malé dieťa, ale aj orientáciou na všetky vekové kategórie. To o sebe tvrdia animáky takmer všetky, ale iba máloktorý neklame. Kombinácia oboch animovaných techník sa skvele dopĺňajú, čo taktiež nie je úplná samozrejmosť a i keď by som od filmu s názvom Malý princ niekedy v minulosti očakával skôr avantgardu, ako "iba" hrejivý inteligentný animák, takto sa k príbehu dostane omnoho viac divákov, ako k nejakým nezaujímavým pokusom o adaptáciu v minulosti. Okrem iného, toho vo filme zrejmého, sa môžeme zamyslieť napríklad aj nad potrebou úlohy otca v rodine a oceniť, že sa Osborne nezaoberá nejakou vedľajšou milostnou líniou sympatickej mamy dievčatka. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha je božská. Dokonce bych si ji troufl zařadit do své pomyslné top 10. Když jsem před lety viděl tuhle muzikálovou inscenaci, tak jsem nabyl dojmu, že Malý princ je dílo nezfilmovatelné. Přesto jsem tomuto dílku přeci jen nějaké naděje dával. Vyložený průser to sice nebyl, ale knize to nesahá ani po špičku kotníků. Děda s hlasem Gandalfa působí neuvěřitelně pedofilně a dost můj divácký zážitek sráží. Příběh je neuvěřitelně depresivní a značně se odklání od bravurní předlohy, což mi vadilo snad nejvíce. Do jisté míry zachovává tu myšlenku s obtížemi dospívání, kdy končí snové dětství a následuje agresivní dospělost. Před dětmi bych snímek střežil. Pro ně rozhodně není vhodný. Samotné finále snímku bylo neuvěřitelně divné a přeplácané. Pochvalu si jistě zaslouží velmi dobrá hudba, která tomu celkem dodávala šťávu. Cosi do sebe má i animace. Příběh je ovšem, minimálně v mých očích, celkem nudná záležitost. Spíše než skládání pocty Saint-Exupérymu, vnímám tento snímek spíše jako malou podpásovku. Lepší 2 *. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Obrovská podpásovka knižní předloze! Bohužel. Myslel jsem, že zrovna Malý princ bude tím největším konkurentem "V hlavě", na získání oscarové sošky za animovaný film. Po zhlédnutí příliš pesimistického a pochmurného Malého prince, je o vítězi této ceny rozhodnuto předem, dle mého! ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Pretože knihu zbožňujem a považujem ju snáď za najinteligentnejšiu knihu, akú som kedy čítala, bála som sa, že budem z filmového spracovania sklamaná. Ale nebola som! Bolo to krásne, no zároveň ťažko spracovateľné. Srdce mi zvieralo po väčšinu filmu, soľ sa mi sypala do všetkých rán, ktoré sa jednotlivými scénkami len viac otvárali. Vôbec mi nevadili veci,ktoré boli pre účel filmu do deja pridané. Páčil sa mi kontrast animácie súčasného sveta a krásny bábkoidný štýl toho princovho. Francúzska hudba pekne zapadala. Možno škoda, že v (poloprázdnej) sále boli prevažne rodiny s deťmi. Dúfala som, že tento dávny obrovský omyl, že Malý princ je rozprávka určená pre deti je už dávno vyvrátený. My sme tam boli štyria dospelí a všetkým nám dej dal riadne zabrať. Človek si nerád uvedomuje, že robí chyby. Po celý život sa riadime plánmi, kódexami, pretože si myslíme, že je to tak správne. Bažíme po dokonalosti a pritom sme jej tak strašne vzdialení. Venujeme kopu času hlúpostiam a nesprávnym ľuďom a to podstatné nám uniká. To hlavné, čo je očami neviditeľné... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak som si pozrel Malého princa a vybavil sa mi Rómeo a Júlia. Zeffirelliho verziu mám medzi desiatkou najobľúbenejších filmov a Luhrmanovej verzii s Leonardom de Capriom som horko-ťažko pridelil dve hviezdičky. Literárne diela takých kvalít, ako sú dve spomínané by nemal upravovať hocikto a beztrestne, lebo potom sa dostaneme k situácii, ktorú opísal Ray Bradbury v 451° Fahrenheita. Ale po poriadku. Malý princ je podľa môjho názoru nesfilmovateľná kniha. Každý čitateľ si s pomocou knižných ilustrácií vytvorí vlastnú odozvu tohto diela a žiaden filmár nemá šancu sa mu do jeho predstavy trafiť. Oni si to režiséri asi uvedomujú a snažia sa pôvodinu ozvláštniť, v tomto prípade grafikou, hudbou a zmiešaním s ďalšími dejovými linkami. Výsledkom je guľáš, ktorý podľa mňa nemá cieľovú skupinu. Vnukovi to nepustím a pre mňa to bol stratený čas. Prečítal som si zopár komentárov a je mi ľúto, že niekto knihu nečítal a po zhliadnutí tohto filmu si ju ani nemieni prečítať. Ale je to ich voľba a mňa do toho vlastne nie je nič. Takže záverom sklamanie, ale nie premárnená šanca, lebo ako som už spomenul, v tomto prípade žiadna šanca pre filmárov neexistuje. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalé animáky se vyskytují zhruba jednou za deset let...nebo tak nějak mi to vychází, když zmíním Walleiho. Malý Princ je po příběhové stránce natolik dojemný, inteligentní a zajímavý, že překonává veškerou konkurenci o míle. Další, samostatnou kapitolou je zpracování, animace a hudba. No a tohle všechno stačilo dát dohromady...panečku, hračka! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľké očakávanie, no myslel som si, že to príde až v januári. Neviem prečo. Každopádne musím povedať, že prvá polka filmu je podľa mňa celkom okey. Nič mi neprišlo hrozné, ani zlé no nič také mi nekričalo, že to bude fantastické. Možno s výnimkou vstupov, kde sme mali opäť rozprávaný príbeh Malého Princa ako ho poznáme s iným štýlom animácie. To bolo pekné. Do štádia dokonalého zážitku vstupuje pre mňa až druhá polka filmu. A som rád, že som nevidel o nej v traileroch nič, lebo je to podľa mňa úplne fantastické, skvelé to vyzerá, veľmi dobrá myšlienka, spracované do absolútnej stopercentnej spokojnosti. Určite si to čeknite, keď budete mať príležitosť. Malý Princ vďaka tomuto filmu skutočne ožil. A veľmi krásne. Hodnotenie: A ()

nash. 

všechny recenze uživatele

"Vyrůstání není problém, problém je zapomínání." Jako kluk jsem Malého prince nechápal, to kouzlo se objevilo až později. Od té doby je knihou, která ve mě umí i po stém čtení vyvolat mnoho pocitů, často zcela protichůdných. A tohle byla nečekaně milá varianta, která to vše pojala zcela nově a přitom si dokázala uchovat kouzlo knihy. Nádherné vizuálně s prolínáním dvou rovin vyprávění pomocí odlišné animace, kde přechody od klasické k digitální animaci a zpět (bez ohledu na to, jestli ta klasická byla taky digitální nebo ne) nepůsobí rušivě. Film který měl duši, byl zábavný i dojemný, film který dokázal rozeznít tu strunu, ukrytou kdesi hluboko. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Moderní CGI animace odpovídá modernímu světu, kde se všichni za něčím honí. A pro svět fantazie je tu mnohem jednodušší tradiční animace. A hned je vidět, že ta má na rozdíl od počítačového produktu duši. A pak přijde to pravé kouzlo a tenhle pocit se začne přenášet i do rámcujícího příběhu z digitální současnosti. Docela jsem se obával, co s tím krátkým příběhem filmaři provedou, ale Francouzi to tentokrát vymysleli skvěle! ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Když jsem se poprvé dozvěděla, že se jedna z mých oblíbených knížek dočká filmové adaptace, zapsala jsem si datum premiéry do diáře a nemohla se dočkat. Po zhlédnutí mě ale čekalo znatelné zklamání. Oproti klasické knižní podobě se jedná o něco úplně jiného. Tato mnohem modernější verze ztrácí (zejména ve druhé polovině) své původní kouzlo. Malý princ si tohle bohužel nezasloužil.. Na druhou stranu věřím, že současnou generaci dětí zaujme a možná je přivede i k původní Exupéryho knize. A animace a francouzský soundtrack moc vydařené! ()

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama