Reklama

Reklama

Malý princ

  • Francie Le Petit Prince (více)
Trailer 3

Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (490)

TOPmoovie 

všechny recenze uživatele

tolko lasky..par slz a aj fun. tieto vianoce uz nic lepsie nebude. umelecke..spracovanie dostane oskara. a raz za par rokov s takou lahkostou davate 5 hviezd... ()

tuntik 

všechny recenze uživatele

Film o tom, aby rodičia nerobili z detí malých dospelákov. Malý princ je potom protiváha k správaniu sa matky voči svojej dcérke. Nečakajte plné prerozprávanie útlej dokonalej knižočky. Kto to očakáva, dočká sa.. sklamania. Inak poňatie (animácia) super. Vizuálne oddeľuje "realitu" od príbehu Malého princa. ()

athena07 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo dokonalé, konečně povedené zpracování krásného příběhu Malého prince, nenásilně vložené do současného světa a příběhu malé holčičky, která zapomněla, že je ještě dítě a ne dospělá. Silný příběh s krásnou hudbou, který pobaví, dojme a zanechá na dlouho krásné pocity. ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

maly princ je Animak viac menej pre dospele publikum a deti si z neho odnesu pravdepodobne iba zazitok z kreslenych postav ale nie z pribehu. spracovanie je pekne aj myšlienky motivovane predlohou maju svoj zmysel ale raz darmo komerčna produkcia animovanych filmov Maleho princa prevalcuje a zostane po nom iba plagat. je to vsak mily kresleny film a dokáže potešiť aj dospelého aj deckého diváka. ()

Nemain1987 

všechny recenze uživatele

Film krásně ukazuje, jak funguje dnešní svět. Kdo není na špici, neznamená nic. Hezké znázornění toho, jaký tlak na nás všechny, včetně dětí, dnešní společnost vyvíjí; jak věčná šeď vymývá náš mozek, připravuje nás o fantazii a radost. V kontrastu s tím je pak svět uvnitř hlavy malého dítěte, který se zas až tak snadno do země zadupat nedá. Zase jednou animák s duší. Co se zpracování týče, film je moc pěkně animovaný a má krásný soundtrack skvěle doplňující atmosféru jednotlivých scén. Dějová linka je dobře napsaná, plyne bez zbytečného protahování a záludností, příběh sám je konzistentní a oba světy popsané v příběhu (reálný i imaginární) se dobře prolínají a ladí spolu. přidanou hodnotou jsou potom inteligentné psané monogy a dialogy. Rozhodně zas jeden film, který stojí za to vidět. Ale doporučovala bych bez dětí... ()

Verky 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé a príjemné spracovanie nádhernej knihy. Som rád, že to nebol len klasický spracovaný animák podľa knihy, ale, že z toho vedeli ešte pekne vyťažiť a urobiť z toho ďalší príbeh. Zamyslenie sa nad tým, kto sme, nad tým, čo je hodnotnejšie v živote. Naozaj detská kniha, ktoré teda nie je pre deti. Akože príbehom a tak postavami áno ale hlbším zmyslom nie, tie skryté metafory a zamyslenia sú ozaj excelentné. Antoine de Saint-Exupéry by bol naozaj hrdý, keby si to mohol pozrieť :) ()

Gamine 

všechny recenze uživatele

I kdyby nešlo o předlohu Malého prince.. tohle byl úplně jiný příběh, který byl ale docela depresivní, zamotaný, to důležité se v něm úplně ztratilo a na konec nedával vůbec smysl, na rozdíl od knihy. Ale ta loutková animace byla krásná. ()

klaranapoli 

všechny recenze uživatele

Upřímně, já jsem knihu nikdy nečetla a teď toho velmi ale opravdu velmi lituji. Tohle je nejimpozantnější a nejfantastičtější animák v tomto roce 2015. Naprosto skvělý. ()

phantom1987 

všechny recenze uživatele

Malého princa som mal možnosť pozrieť si včera a veľmi sa mi páčil, a som veľmi rád že vznikol v tejto chorej dobe kedy sa na tie najväčšie hodnoty zabúda. Priznávam že po zhliadnutí filmu mám chuť sa pustiť aj do knihy ktorú som čítal už veľmi dávno :-). "Papierové" postavy vo filme sú veľmi vydarené. ()

SpeckMcBig 

všechny recenze uživatele

Znám předlohu jen okrajově..ale hodnotím film!! A ten mě překvapivě okouzlil..zcela tuctová digitální animace první dějové linky mě zprvu vyděsila ale když se začal vyprávět příběh Malého Prince a na obrazovku se vloudila kouzelná ruční animace,jenž celému snímku vdechla duši,byl jsem o dost klidnější..nechal jsem se tedy unést fantazií až jsem se dočkal emocionálně odzbrojujícím finále..finále které menší diváci asi težce stráví ()

Ms.Macphisto 

všechny recenze uživatele

Rada pre tých z vás, čo majú deti: keď sa vyberiete do kina na tento film, nechajte ich doma. Nepochopia to. Ani nemusia... lebo ich svet je zatiaľ gombička a to je dobre. Tento Malý princ je pripomienkou či upozornením pre nás dospelých, aby sme si občas spomenuli na to, že aj my sme kedysi boli bezstarostnými deťmi. K samotnému filmu a jeho spracovaniu poznamenám len, že ma vôbec neurazilo, že nejde o doslovné spracovanie Exupéryho diela. Páčila sa mi animácia (predovšetkým v scénach s Malým princom, letcom a líškou) a hudba šmrncnutá parížskou kaviarničkou. A poplakala som si... ()

Ray.Eery 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době pohádka, která není jenom veselá. Sice s knižní předlouhou toho má společného jen něco a to může být pro některé lidi velmi nepříjemné. Ale řekněte mi, který film natočený podle knižní předlohy je přesnou kopií knihy? Nebo aspoň se jí přibližně drží. Skoro žádný. Takže to, že tenhle snímek není výjimkou, už mě ani nepřekvapuje. Mě osobně se tato adaptace velmi líbila. Nedoporučila bych ji teda menším dětem, spíše by se na ni měl podívat každý dospělý člověk. Aby si opět vzpomněl jaké to je, vidět dospělácký svět dětskýma očima.... ()

Sofinek 

všechny recenze uživatele

Film byl pro mě překvapením od začátku až do konce. Po zhruba 10 minutách děje jsem dokonce začala pochybovat, „zda je to skutečně ono“, protože jsem neviděla nic z mně dobře známé Exupéryho knihy. Pak ale známých motivů začalo přibývat a já mohla okouzleně sledovat dva do sebe vložené animované příběhy, z nichž zejména ten o malém princi nelze označit za primárně „dětský“. Troufám si říct, že kdo knihu nečetl, nemusí tomuto prvnímu příběhu ani porozumět. Příběh druhý, jehož hrdinkou je malé děvče, mi tu nijak nepřekážel a dokážu pochopit i to, že byl s příběhem malého prince propleten právě kvůli dětskému divákovi. Líbila se mi též francouzská hudba a byla jsem ráda, že mám možnost tohle dílko vidět v originále, protože si myslím, že mu český dabing na kráse něco ubere. Co ale musím vyzdvihnout, je plyšová liška, která exceluje v druhé půlce filmu. Dlouho jsem se u něčeho tak nezasmála! Celkově 90 %. ()

Ajka13 

všechny recenze uživatele

Kouzelné, asi stejně, jako kniha. Hvězda dolů je za pomalejší druhou polovinu, kdy jsem chvílemi měla obtíže udržet u filmu pozornost. Ale jinak krása, i slzička ukápla :) ()

Gyl 

všechny recenze uživatele

Po všech těch krásných upoutávkách jsem se těšil na animované veledílo, ale nějak jsem se ho nedočkal. Nebylo to nakreslené moc hezky, papírové postavičky to také moc nevylepšily. Sice to možná je umělecky hodnotné, ale pro mě to bylo zklamáním. Trochu to zachránila plyšová liška, která byla fakt cool, ale stejně. Dávám tři bručouny :-( :-( :-( ()

Aquaponik 

všechny recenze uživatele

Tento film rozdělil kritiky na dva tábory. Jedni tento film chválí a líbí se jim. A druzí tento film odcuzují, protože je absolutně proti předloze. Já se přidávám k té první straně, protože na mě ten film zapůsobil... Vlastně to ani nedokážu popsat. Tenhle film vlastně říká, že dospívání není špatné, ale zapomínání ano. A to mě dojalo. Proto bez jakéhokoli váhání dávám 5 hvězd a určitě si to někdy sjedu ještě jednou. ()

Nathaniel8 

všechny recenze uživatele

Kde byl film podle knihy tam fungoval... Ovečka, setkání na poušti, had, ale to bylo protože kniha funguje. Ovšem setkání s dospělým princem, starý "letec" atd. už bylo slabší... Celkově lepší průměr. A skoro bych zapomenul. Animace krásné, ale to v dnešní době a s takovým rozpočtem beru trochu jako samozřejmost. ()

raru 

všechny recenze uživatele

Ja neviem,pôvodného Malého princa nepoznám,čo však nemení nič na tom,že som na tom zaspal a keď som sa zobudil vo finále,iba ma to utvrdilo v názore,že ma to jednoducho minulo.Ale životné postrehy a múdrosti tam boli fajn. ()

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama