Reklama

Reklama

Malý princ

  • Francie Le Petit Prince (více)
Trailer 2

Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (490)

ssarka 

všechny recenze uživatele

tento film je celý takový polovičatý a každá půlka je z jiného konce...animace hlavních postav je naprosto tuctová,velké oči a hrátky na city,animace vyprávění malého prince je krásná a chytlavá..takže zlatý střed-tři hvězdy...to stejné můžu říct o ději..první půlka nádherná,vtipná a zajímavá s velkým vykřičníkem o tom,že z dětí se nemají dělat dospělí a fantazie je důležitou složkou celého života,druhá půlka o hledání malého prince a potom malý princ jako dospělák je otřesná,trapná,nudná a disneovky předvídatelná,navíc malý princ mi byl vyloženě odporný..takže mi to vychází na tři hvězdy...škoda,kdyby kouzlo první půlky vydrželo celý fim,tak nadšeně dávám plný počet.. ()

feho312 

všechny recenze uživatele

Na spracovanie takej kultovej predlohy, akou bez pochyby Malý princ je, iste chcelo veľkú mieru odvahy. Výsledok je podľa mňa viac než úctyhodný a to napriek (alebo práve preto), že je vystavaný na príbehu malého dievčatka "od vedľa". Nádherné spracovanie jednej z mojich najobľúbenejších kníh. ()

revere 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší a vlastně asi jediný možný způsob zpracování této klasiky. Francouzi vsadili na konfrontaci se současností a na poetiku jak po literární, tak po vizuální stránce. Téměř všechno jim vyšlo. Oceňuji značnou přidanou hodnotu a současně zřetelnou úctu k původnímu dílu. Díky tomu je film naštěstí i pro děti. ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

První půlka nádherná, druhá o dost slabší. Celkově ale pořád velmi pěkná podívaná, krásná animace a úžasná hudba. ()

Pavlo 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarené spracovnie možného "pokračovania" Malého princa. Všetci dospelí boli malými deťmi, len si na to už nepamätajú.... ()

doogiemus 

všechny recenze uživatele

Ako tvrdý chlap som neplakal možno nejakých 12 rokov. Teraz to bolo ťažké, oči zvlhli a len tak tak som obstál, aby sa mi nezgúľala tá mokraď po líci. Veľmi veľmi dobré. Odporúčam. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Krása. Jestli předělávat klasické příběhy a přibližovat je atraktivně dalším generacím, tak prosím takto. Nádherná animace, ideálně namíchaný poměr obou dějových linek, chytlavá hudba, sympatické postavy a to vše bez přehnaného zploštění předlohy. Jak propastný rozdíl třeba oproti nejnovější Vánoční koledě. ()

JankaT 

všechny recenze uživatele

Jak by to vypadalo, kdyby svět neznal Malého prince a Exupery by zůstal naživu? Poselství Malého prince se k nám dostává v podobě holčičky, zcela ovlivněné nátlakem své matky. Skvělý nápad tvůrců používat dva druhy animace dle časové souslednosti. Možná bych jen podotkla, že některé myšlenky díla jsou na diváka spíše vyhrknuté, než aby vyplynuly sami z děje, ale proto zavřeme oči, neboť správně vidíme pouze srdcem. ()

alicap 

všechny recenze uživatele

Film nekopíruje dej svojej knižnej predlohy, ale prostredníctvom nej rozvíja tému dospievania a straty detskej radosti zo života. Scenár je prispôsobený dospelému aj detskému divákovi, obsahuje totiž jednoduché vtipné scény, na ktorých sa dieťa zasmeje, ale aj duchaplné myšlienky, ktoré môžu dospelého priviesť k nostalgii a bilancovaniu nad detstvom a nad stratou schopnosti tešiť sa zo života. Po technickej stránke animáciu hodnotím ako nie príliš kreatívnu. ()

petrce 

všechny recenze uživatele

Překrásná adaptace v trošku jiném podání než kniha. Ale podle mě více pochopitelná i pro mladší diváky. Opravdu krásně poukazuje, jak se stáváme jako dospělí otroky svých životů, resp. plánů druhých a nežijeme s radostí dítěte, který vidí svět takový, jaký by měl být. Škoda, že většina dospělých zapomene na svoji "květinu". Naštěstí pořád jsou mezi námi i dospěláci s duší dítěte, co si pořád rádi hrají a vidí svět úplně jinak než ostatní. Máme to těžší, protože na nás jiní koukají skrz prsty, ale to nevadí, stačí si žít na své planetce a vidět pouze srdcem... ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

První, co mě na filmu zaujalo, byla ta grafika postaviček. A to především ta postava letce. Tak ten se opravdu povedl. Knihu jsem četl, ale po zhlédnutí filmu musím s překvapením uznat, že se mi tentokrát film líbil víc než jeho knižní předloha. A to i přesto (anebo snad práce proto?), že se film držel mnou čtené předlohy, mnohem méně, než jsem čekal. Holt autoři se soustředili nejen na to, aby film vypíchl z knihy to podstatné, ale hlavně také na to, aby byl srozumitelný masám. A to se mu povedlo skloubit dokonale. Navíc i ten příběh byl udělaný dobře - vyjma tedy míst, kdy se od předlohy oddálil až moc, ale uznávám, že předloha na film to byla těžká, takže asi nebyla jiná možnost, jak tento film o novodobé společnosti podat novodobé společnosti. Zajímavé také bylo, že jsem byl dojat v jiných místech než v knize a to dokonce také vícekrát (= dohromady hned 2x :-) A tak, jelikož se mi toto zpracovaní tak líbilo, musím dát trošku lepší hodnocení filmu než knize, tudíž mi z toho vychází maličko slabších 5* ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Naozaj krásny príbeh v krásnom prevedení, s úžasnou a zaujímavou animáciou, v ktorom sa striedajú všemožné pocity a nápady. Už dlho ma žiaden animovaný film tak nevrátil naspäť do detských čias, ako práve Malý princ. ()

fricek12 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka, kterou kazí záběry a dialogy s holčičkou z reálného světa, vůbec se do filmu nehodí a ničí autentické ilustrace i příběh z knížky. Na druhou stranu chápu, že to ti žabožrouti potřebovali natáhnout na kinofilm. ()

karelkilian 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně udělaná pohádka pro děti i dospělé, ve které se přirozeně prolíná několik typů animací. Líbilo se mi zejména to, jak autoři spojili stařičkého autora knihy (byť skutečný autor se stáří nedožil) s příběhem, Malého prince, kterého napsal. A ač u filmů nebrečím, závěr mě přeci jen celkem dojal. Dávám čtyři hvězdy, ()

surprise 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný rozjezd, vychytané detaily, promyšlené propojení s Exuperym, jenže v půlce se to překlopí do svébytného jakoby originálního filmu a poetika Malého prince postupně uniká. Nebyl to lehký úkol a povedl se na 60%. ()

dodanek 

všechny recenze uživatele

Do poslední chvíle jsem nevěřil, že se to povede, ale Malý princ je film hravý, pěkný, vtipný, zpěvný, spíš smutný a hlavně mimořádně důstojný. Stop-motion knižní pasáže jsou božské a ta CGI skořápka s dalším příběhem se s nimi vizuálně ani duševně nebije a co víc, dokonce je normálně dobrá! Ústřední písničku Suis-moi od Camille si broukám na ulici už dva dny. Jo, a dovolím si tvrdit, že to zcela očekávaně není moc film pro děti. ()

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama