Reklama

Reklama

Malý princ

  • Francie Le Petit Prince (více)
Trailer 9

Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (490)

MartyZcz 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, původně jsem si myslel že to bude film jen o malém princi ale to my od začátku přišlo divné aby tak krátkou knížku o cca 70 stránek prodloužit do hodiny a půl... Ale příběh je dokonalý líp by snad vymyslet ani nešel a musí uznat i úžasnou hudbu a animaci která nemá chybu. ()

kecal 

všechny recenze uživatele

Neubudu tu na rozdíl od řady jiných, hodnotit podobnost s knihou, ale film a ten je proste perfektní. Krásná animace, příjemná hudba, zasmějete se, pobrečíte si, dostanete ponaučení a vše dobře dopadne. Nechápu co víc bych měl od pohádky dostat. Takže nenechte se odradit hodnocením některých lidí, kterým zřejmě chybí pravě to o čem tato pohádka je a to je představivost a hurá na to ! ()

Roborooney 

všechny recenze uživatele

Smutný film ktorý okrem knižnej predlohy dopĺňa aj vlastný príbeh. Viac ho ocenia dospelý, neviem či by sa deťom páčil. Koniec sa mi zdal naťahovaný. ()

BR23 

všechny recenze uživatele

Malý Princ ktorý nieje o Malom Princovi (a ani nemusí, je totiž o malej princeznej), Sprvu som sa obával jak chcú dej, ktorý sa dá prečítať za niekoľko minút roztiahnuť na vyše 100. čiastočne som sa obával aj toho že to bude také pre dnešok typické znásilňovanie niečoho krásneho z mojich detských čias (čítal som to ako 9 ročný, tú knihu tu po 16 rokoch ešte stále mám, akurát sa na ňu pozerám). Avšak /Malý Princ/ ma nesklamal. Veľmi pekné, pôsobí to dosť inak, zvláštne nie ako ten mainstream v podobe Mimoňov, Ladového kráľovstva, či Tučniakov z Madagaskaru... čiastočne ma to miestami dojímalo,, ten dej v spojení s tou hudbou... no proste bájo. Skutočný filmový zážitok. No áno mohlo to byť ešte intenzívnejšie, niečo na štýl že ked to skončí tak si poviem wau (ako pri rozprávke HTTYD 1) no nestalo sa.... to však nevadí myslím že si to vdaka/kvôli tomu zachovalo tú detskú nevinnosť v podobe nenáročnosti... Ten dej ktorý v knihe nebol (hovorím väčšinou o druhej polke filmu) bol takisto zaujímavý... niečo ako keby mal originál (kniha) pokračovanie, veľmi dobre to tvorcovia filmu zvládli. Film mal minimálne dve paralelné línie - prerozprávanie príbehu a následky knižnej verzie, sledovanie jedného leta v živote malého dievčatka, ktoré sa chce hrať byť ešte dieťaťom, a nie byť uväznené vo svete dospelých a ktoré sa vyrovnáva s očakávaniami jej snaživej matky. Príbeh občas má momenty ktoré môžu vyznieť všelijako (najmä ked ste dospelý: ako napr. rada starčeka že by si tá malá mala nájsť priateľa, alebo scéna s padákom v prvej polke filmu, trochu ehm... ) Tiež som si všimol že pár krát ked M.P. vravel tie životné múdrosti tak tie výroky neboli moc ako to nazvať... vyžiadané, pôsobilo to exoticky. ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Knížka Malý princ, je pro mně tím nejlepším co kdy kdo napsal a s potěšením jsem zjistil, že tenhle film převádí její děj na filmové plátno hodně úspěšně. Název hodně zavádí, protože film nevypráví příběh malého prince - ten je v něm vyprávěn. Myslím si, že třeba Malá princezna, by byla trefnější, i když je mi jasné, že z marketingového hlediska mnohem horší. Ale zpátky k filmu, do kterého se tvůrcům podařilo přenést všechnu moudrost a laskavost knížky a který si i za čisté řemeslné zpracování zaslouží pochvalu. Co filmu vytknu a za co jsem nakonec jednu hvězdičku ubral je ta pasáž od odvezení letce do nemocnice skoro vlastně až do konce. Udělat z malého Prince, toho symbolu lásky a dětství, nechápavého dospěláka a pak jej složitou cestou vézt zpátky je typický hloupý amerikanismus !! ()

zalmalen 

všechny recenze uživatele

Kdo čekal doslovný přepis jedné z nejslavnějších knih světa, asi bude zklamán. Já jsem ale nadšena. Kromě moderního příběhu, který jen zprostředkovaně vypráví hlavní pasáž s Malým princem, musím vyzdvihnout nepřekonatelnou animaci!!! Prostě bomba, souznění dvou zdánlivě naprosto neslučitelných animací (3D a stop-motion; zvláště co se vizuality týče) a hele, ono to jde a dokonce velmi dobře! Sice si nejsem jistá, zda diváci útlého věku dostatečně pochopí hlubokomyslný dopad příběhu, ale rozhodně považuji tento film, za naprosto adekvátní a důstojnou adaptaci předlohy. 95% ()

randalll 

všechny recenze uživatele

Konec roku jsem završil shlédnutím tohoto filmu. Dost jsem váhal jestli mám "jít či nejít" a musím přiznat, že jsem viděl pro mě nejlepší film tohoto divokého roku. Myslel jsem, že tahle knižní předloha se snad ani natočit nedá. Ojééje jak jsem se mýlil. Pravda, v druhé půli jsem začal být trošku v rozpacích ale na celkovém dojmu z filmu to mělo pramalý vliv. Moc děkuji Tvůrcům tohoto díla, ale také českému štábu za vynikající dabingovou stopu. Z kina jsme s mou devítiletou dcerkou odcházeli plní dojmů a nabitých emocí. A tak to má přece být ... PF 2016 :-) ()

Evca49 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem očekávala něco jiného. Vzhledem k tomu, že kniha, kterou je film inspirovaný je sice pohádka, ale určena spíše dospělým, mě překvapilo, že film je natočený spíš pro dětské publikum. Ale po tom, co jsem si zvykla na pasáže s holčičkou a její matkou v jejich perfektně nalajnovaném světě, mě nakonec film zaujal. ()

Kalor1 

všechny recenze uživatele

Som tak trochu fanúšik takže tých 5 hviezd je aj preto.... prvých asi 50 sekúnd je úžasných kreslenie otvorených a zatvorených veľ-hadov je presne to čo každý od malého princa očakáva... Ak by bol celý film takto kreslený a zároveň aj robený presne podľa knižky bola by to určite najlepšia rozprávka aká kedy bola natočená. Bohužiaľ samotné spomienky na malého princa sú robené naj nevkusnejšou bábkovo-kreslenou formou ktorá celé emócie z filmu dosť kazí. PRVÁ polovica je napriek tomu úžasná a mnohý zo starších ročníkov sa na to budú pozerať z krásou a nostalgiou. škoda že v druhej polke je svetlých okamihov menej a film vytvára záporákov tam kde nemajú čo hľadať, napriek tomu sa pri konci znova objavuje silný nával emócii a s ním aj pekné momenty ktoré sa od filmu od začiatku očakávali. Dodám ešte že je nepochopiteľné koľko krásny okamihov bolo z filmu vypustených. Napríklad rozhovory o tŕňoch 3 planéty stretnutia na zemi a podobne.... ()

ToRtiK 

všechny recenze uživatele

Veľmi ma odrázala 3D animácia - pri diele akým je "malý Princ" sa to nehodí! - avšak bol som príjemne prekvapený ako pekne skĺbili 3D animáciu, ktorá je mimochodom len úvodom do deja a 2D animáciu Malého Princa. Perfektné podanie a skvelé spracovanie! Určite to pustite vašim deťom a vnúčatám - mnohé z nich potom bucú chcieť čítať aj knihu! Pravdaže tento film sa hodí aj pre dospelých! :) Jedeo z mála-krát kedy dávam 5/5 ! ()

CampaHD 

všechny recenze uživatele

Imax - 90 % - až na predposlednú časť filmu (tak moc nevadí) , svet dostal krásnu vec ktorú deti nepochopia a iný zas viac. Tak či tak ostanem pri svojej klasickej činnosti, rok čo rok si prečítam knihu, a aj tak pochopím niečo nové... ()

ferda12 

všechny recenze uživatele

To jsem si fakt nemyslel, že tenhle film bude až tak depresivní. Rozhodně nedoporučuji na něj jít s dětmi. || Viděno 9.1.2016 v kině 3D ()

Thamilka 

všechny recenze uživatele

Film se mi moc líbil, nenašla jsem nic, co by mi na něm vadilo... Ti, co zde dali 1 hvězdičku a podobně: je snad úplně jasné, že film nemůže nikdy vystihnout 100% knižní předlohu!!! Pokud někdo očekává 100% shodu, tak ať se na film vůbec nedivá... :-) ()

JarkaK 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům se povedlo atmosféru i poselství Exuperyho knížky přenést na plátna, aniž by z filmu byla cítit úporná snaha zavděčit se dětem nebo dospělým. Navzdory tomu, že je příběh malého prince zasazen do vyprávění o malé holčičce, která objevuje své místo na zemi, z knížky zde nechybí nic podstatného a Malý princ zřetelně a přesto nerušivě promlouvá k divákovi. Krásné zpracování, které knižní předloze nedělá ostudu. ()

mfanta 

všechny recenze uživatele

90% - Před shlédnutím filmu jsem nečetl knihu, takže si netroufám říct, jestli je to zásluha předlohy nebo samotného filmu, ale podařilo se v něm zachytit přenádhernou poetiku dětského světa. Ta je dána jednak vystylováním animace, ale i atmosférou, květnatou mluvou a dokonce musím pochválit i český dabing, který tentokráte odvedl skvělou práci. Jedná se o příběh spíše lyrického rázu a ta lyrika je tak dobře představena, že ani mě, zarytému příznivci epických příběhů, tentokrát vůbec nevadila. Film dokonale rezonoval s chlapcem ve mně, který má svůj fantazijní svět, který mu přináší archetypální blaho. ()

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama