Reklama

Reklama

Malý princ

  • Francie Le Petit Prince (více)
Trailer 9

Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (490)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohou jsem netkutý a ani po shlédnutí traileru jsem film nijak zvlášť nevyhlížel a o to jsem víc šoku.Překrásná a emotivní fantasy hříčka plná té nejčistčí a upřímně dojemné lidskosti a laskavého humoru.Na konci filmu moje žena hodně brečela a já jsem měl co dělat.Jeden z nejnádhernějších příběhů vůbec.Ta satira, podtext a reflexe dnešního světa byla naprosto odzbrojující.Rozhodně doporučuju originální znění, jelikož Bridges je jako vždy nenahraditelný, navíc film stejně není vůbec pro děti takže s angličtinou neváhejte ani minutu.99%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Malý princ je kratičká knížka o dětském pohledu na svět dospělých a i přes svou přímočarost si nemyslím, že je jednoduchá k filmovému přepisu. Tvůrci si s tím v tomto případě poradili velice dobře a knížkou se nechávají inspirovat pouze do poloviny filmu a poté vypráví svůj vlastní příběh vyprávěný očima malé dívenky. Je to jiné než cokoliv od Pixaru a pro menší publikum možná i méně zajímavé, ale ve výsledku o to lepší. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Se mnou je to těžké, já vidím nebo čtu: "Namaluj mi ovečku..." a jsem naměkko. Tahle pohádka se mi líbí moc. Potěšilo mě odlišné pojetí, přičemž nostalgie a magické kouzlo Malého prince neztratili ani za mák... Pěkné. Nicméně naše děti to nebaví ani trochu. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Krásný animovaný film, který je svym příběhem spíše pro starší publikum, ale svoji krásnou animací a sympatickými postavami určitě potěší kdejaký děcko. Jen by to chtělo nadabovat :))) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem četl před lety a nikdy jsem se neřadil mezi skalní fanoušky Exupéryho klasického díla a nikdy bych jen tak na potkání nevysypal nějaké v knize pronesené moudro, ale i tak jsem se rozhodnul zajít na filmové zpracování do kina a musím říct, že to stálo za to. Líbilo se mi prolínání dvou příběhů, které byly rozdílně animované, přičemž každý měl svoje kouzlo. Člověk se nejednou zamyslel nad významem života, nad kontrastem mládí x stáří a nechal se unášet na vlně fantazie, která nemá mezí, pokud si je sami nevytyčíme. Zkrátka milé a pěkně barevné pohlazení po duši, ke kterému bych se klidně někdy v budoucnu vrátil. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Saint-Exupéryho knižka skúma svet najzvláštnejšou dospelácko-detskou krásou. Tentokrát tvorcovia postavili do deja malé dievčatko, ktoré žije podľa matkinych predstáv a až stretnutie s podivným susedom, ktorý stretol na svojich cestách malého princa, jej otvorí oči. Nádherná animácia, silná myšlienka a zrozumiteľnosť pre deti je silným atribútom filmu. A dúfam, že si z toho zoberú ponaučenie aj dospelý, lebo aj nim je snímok určený. Možno viac ako mnohokrát inokedy. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Na začátku mě to jistým způsobem zaujalo, ale od poloviny už to byla šílená nuda, ani jsem to nedokoukal. Za prvé knížka Malý princ se mi nelíbí, nikdy mě nezaujala a za druhé bych tady ten příběh ve filmu pojal jinak. Nemohu hodnotit jinak než 1*, vůbec mě to nebavilo. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Technicky krásně zvládnutý (několik forem animace) a dojemný film. První polovina je kouzelná a moje pozitivní dojmy pramení hlavně z ní. Bohužel je ale Malý princ ve výsledku příliš natahovaný a roztříštěný. Tak nějak moc je z té druhé poloviny cítit Pixar. Téma toho, jak z dětí příliš rychle děláme dospěláky a efektivní součásti systému, ale měli bychom je nechat hrát si a snít, je jasné, ale přála bych si, aby ten apel na rodiče byl tak nějak... subtilnější. V jádru to měl být film pro děti, s myšlenkami pro rodiče v pozadí. Pro opravdu malé děti je ale tenhle film moc melancholický a místy tak smutný, že jim rodiče budou sušit slzy. Byť o figurku Malého princ nebo plyšovou lišku si možná nakonec řeknou. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Malý princ po hollywoodsku... rubbish, radši si přečtěte Exupéryho předlohu. Anebo skočte do zdi, oboje bude větší zábava, než tahle "pixarovka" znásilňující literární klasiku. Jedna hvězda za Žervého. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Ona i knižní předloha je takovej Coelho pro autistické děti, nicméně i přes snahu film postrádá její existencinální osamělost. Namísto toho bojuje s náročnou narativní uchopitelností knihy skrze standardní dějovou linii vystřiženou z pixar školy, která hledá společnou řeč s dětmi i dospělými, čímž vznikl prapodivný příběhový patvar, který nedával smysl ani mě. Chudáci děti. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

První část filmu byla výborná,dokonce mi nevadilo ani zakomponování moderního prostředí do děje,druhá polovina snímku tak trochu vykolejila,ale víc než jednu hvězdičku neuberu,když to oslovilo i takovou cynickou svini,jako jsem já.Hlavně oceňuji,že dojemné scény zůstaly dojemnými scénami a nezvrhly se v bahno amerického patosu,to by dokázalo hbitě změnit mé hodnocení na odpad!.Takto se naopak dostal Malý Princ mezi filmy,které mě dokázaly potěšit. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh z pera Antoine de Saint-Exupéryho, zabalený do krásného příběhu, který oplývá nádhernou animací. Od tohoto "animáku" jsem nečekal nic převratného, ale ve výsledku jsem byl ohromen stylem, který se režisér na tuto knižní předlohu rozhodl aplikovat. Skvělá práce! ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Film má trošku smůlu - bez znalosti knižní předlohy nemůže 100% fungovat (divák nepochopí souvislosti) a se znalostí knižní předlohy se nevyhne srovnávání. Já mám k filmu poměrně dost výhrad, ale úplně nejvíc filmu uškodil zbytečně přeplácaný konec, myslím, že takto tlačit na pilu pro nějakou rádoby gradaci opravdu nebylo třeba. Nicméně i tak velmi slušný pokus. Knížka je klenot a domnívám se, že opravdu nejde ani nijak extra perfektně zfilmovat, i kdyby se kdokoli na hlavu stavěl. Dobrým paradoxem je však fakt, že i když film neměl ani náhodou ono kouzlo a atmosféru knížky, byl jsem přesto dojat víc než dost (takže si dovedete představit, jak moc velkou srdeční záležitostí pro mě Malý princ je:)). ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Malý princ definuje krásu detského. Pripomína nám prečo tak zbožňujeme rozprávky a nové neprebádané svety. Dovoľuje nám to robiť s ľahkosťou ale dokáže pri tom zostať detsky vážny. Pretože deti berú niektoré veci veľmi vážne. A sú to omnoho podstatnejšie veci pre ich život, než tie na ktoré myslia dospelí. Mark Osborne vytvoril príbeh na pozadí príbehu. Malý princ je tu kulisou pre cestu hlavnej hrdinky za dospelosťou. Je podaný v krásnej animácií a hoci mám knihu rád pretože má väčší emocionálny dopad, tak s touto líniou film narába natoľko šikovne, že som si po pozeraní knihu znova prečítal a nenašiel žiadny výraznejší kaz. Hlavný príbeh je ale rovnako dobrý. Hranica medzi tým čo je magické a tým čo je chladná realita sa tu krásne strieda a dovoľuje vám ako divákovi vybrať si svoju cestu ako k tomuto dielku pristupovať. Mňa si film získal plyšovou líškou. Cesta po asteroidoch a planétach.. snaha vysporiadať sa so smrťou.. uverenie v to úžasné čo nás formuje ako dospelých je hlavnou myšlienkou filmu. A musím povedať, že tam bolo veľa miest, ktoré ma dojali. Za čo som filmu vďačný. A áno netlačí možno na pílu, kde by mal ale to vôbec nevadí. Čakám na druhú projekciu. K piatej hviezde je to skutočne len pár centimetrov. Zimmer zvláštne Montmartovský. ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Možná až příliš depresivní dílko. Knižní předlohu mám ze srdce ráda, ale takhle špatně jsem se u ní nikdy necítila. Nejsem si jistá, jestli mám zájem, zkusit tenhle počin znovu. Navíc, jak už tu bylo mnohokrát řečeno, druhá půlka tomu vůbec nepomohla. Tak hlavně, že zrovna nemám periodu...to bych se asi šla zabít. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Animák, který rozvíjí předlohu a myšlenky v ní vyřčené předkládá divákovi více doslovně, což mi ale úplně nesedlo. Stejně jako mnohým především ta druhá polovina. Zobrazení "dospěláckého" je ovšem super a nemohl jsem si nevzpomenout na úžasný kraťas More, takže ani nepřekvapí, že za filmem stojí ten samý tvůrce. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Pro začátek bych rád poznamenal, že Malého prince tuze nesnáším a myslím si, že je to makabrózní mrdka. Exupéryho obliba v dětech a jejich pohledu na svět mi přijde idiotská. Na dětech není nic pozitivního a na jejich pohledu na svět nic poetického či jakkoli výjimečného. Děti jsou jenom miniaturní a kurevsky hloupá obdoba dospělých, co si neumí utřít prdel a vyslovit "ř". Nesnáším děti. Nesnáším sebe za to, že jsem někdy nějaké byl. A nesnáším autory dětských knížek, protože věřím, že to jsou pedofilové, kteří si nad svými výtvory každý večer leští ocas. Vlastně je nesnáším nezávisle na tom, že to jsou pedofilové. Proti pedofilům nic moc nemám. Kdo jsem, abych soudil lidi za nějaký zvrácený kód v mozku, který jim diktuje, aby se jim dělalo těsno v kalhotách zrovna z dětských prdýlek? Přes to všechno ve mně tento snímek nerozpoutal bouře spravedlivého rozhořčení. První dvě třetiny mě dokonce svým pohledným vizuálem a nepříliš idiotským dějem bavily. Vlastně nebýt té poslední třetiny, která může směle zastoupit libovolný pixarovský hnůj za posledních deset let, tak tomu vrazím čtyři hvězdy a na vteřinu přehodnotím svá protiinfantilní přesvědčení. ()

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama