Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sandra pracuje v místní solární elektrárně a právě se zotavuje z depresí, které byly důvodem její časté absence v práci. Vedení společnosti nemá zájem o takovéto zaměstnance, avšak nechce vystupovat ve zlém světle. Finální rozhodnutí o Sandřině osudu tak nechává na jejích kolezích, kteří mají určit, zda Sandra o práci přijde anebo ne. Pokud ano, budou si moci ponechat své roční bonusy ve výši 1000 eur, a pokud ne, tak o ně přijdou. Sandra se však nevzdává a během dvou dnů  a jedné noci se ze všech sil snaží přesvědčit kolegy, aby se rozhodli v její prospěch. Sandřina prosba je jednoduchá: "Nelitujte mě! Jen se zkuste vžít do mé situace." (Film Europe)

(více)

Recenze (218)

bonovox 

všechny recenze uživatele

Silná sociálna dráma s one Marion woman show. Otázka, ako by sme sa zachovali v podobnej situácii my, keby išlo o podobný prípad je dostatočne naliehavá a dôležitá. (ja by som neváhal a postavil sa na stranu kolegu). ()

Figuska 

všechny recenze uživatele

Toto mě vůbec neoslovilo. Nerozumím vysokému hodnocení. Poslední půlhodinu jsem posouvala dopředu, abych viděla jak to dopadlo. Celé je to o chození od domu k domu a přemlouvání kolegů, aby se vzdali prémie a hlasovali v prospěch sympatické herečky, která se za celý film ani nepřevlíkla, jak byla zdeptaná. Utahané, depresívní, unylé, jednotvárné a závěr ... hrdinný. Jsem ráda, že pár lidí tady sdílí můj názor. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

chytře natočený film, jednoduché dějové schéma, zdánlivě neatraktivní téma, ale ono to přesto funguje. Strastiplnou cestu po kolezích jsem prožíval s hlavní hrdinkou, patrně i díky výborně zahrané roli hlavní představitelky. Celkem nenápadný film, který ale dokáže přinést zážitek. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Osobná dráma so silným sociálnym podtextom. To čo robí tento film zaujímavým nie je príbeh. Ten je banálny. Sandra je v ťažkej životnej situácii a na začiatku filmu nie je ani psychicky v dobrej kondícii. Dalo by sa povedať, že je to troska závislá na liekoch. Zápas o každý hlas je konfrontácia s osobnými a finančnými problémami každého zo zúčastnených. Všetko leží na pleciach hercov, pretože aj produkčne je film veľmi striedmy. Zvuk je takmer dogmaticky pôvodný záznam bez ďalších úprav a podfarbenia hudbou. Veľkú časť filmu tvoria presuny od jedného spolupracovníka k druhému, čo pôsobí ako vata. 70% ()

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Film jsem prožíval od první do poslední minuty utkání Sandra kontra kapitalismus. Marion Cottilard se doslova proměnila v Sandru, ústřední píseň Petuly Clarkové již nikdá z mé lbi nedostanu. Důstojné zakončení Festivalu francouzského filmu 2014. ()

Jurcekk 

všechny recenze uživatele

Nevedel som si predstaviť, že nikto nešiel s ňou. Niekto z tych,čo stáli na jej strane jej mal pomahať. ... Dieťa stale vedie. Do rána sa mi s ňou snivalo... ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Originální námět, z něhož může vyjít sociální drama, psychologický thriller stejně jako tragikomedie nebo čistá komedie. Způsobů, jak tento zajímavý základ příběhu uchopit a rozvíjet, si opravdu dokážu představit celou řadu. Po první čtvrthodince jsem s napětím čekal, kterým směrem se film vydá a malinko doufal, že se z něj vyklube především psychologická hra, kdy všichni budou vzhledem k tajné volbě slibovat, že hlavní hrdinku podpoří a ve skutečnosti začnou za jejími zády vytvářet různé "techtle mechtle". Konspirace, nedůvěra, dusná houstnoucí atmosféra... tak nic z toho se nekonalo:o) Autoři se vydali nevýraznou střední cestou, kdy se vše točí kolem hlavní hrdinky, která trochu stereotypně cestuje po svých spolupracovnících, stereotypně jim vysvětluje svůj těžký životní osud a oni zaplaťpánbů nestereotypně reagují. Moje milovaná Marion dostává maximální (co do času) a zároveň velmi omezený prostor a to zamrzí... myslím, že takovou roli by ve výsledku podobně zvládla každá desátá lehce nadrpůměrná herečka. Navíc to její jednání, kdy většině lidí i přes tajnou volbu vyžvanila, kdo už jí přislíbil podporu, mi přišlo trochu nereálné. Tenhle film řadím do kategorie "až to budou dávat v TV, možná zase mrknu, ale nic zásadního". ()

sir23 

všechny recenze uživatele

včera som si pozrel tento film a neviem, mám z neho zmiešané pocity, nie celkom som sa vedel vžit do hlavnej postavy, podla popisu sa nejednalo a dáku extra prácu a hlavne mi vadila pasaž ked vybrala celú krabičku antidepresív, davam tri hviezdy len pre Marion Cotillard lebo ju mam veľmi rád ako herečku. ()

Great.Gatsby 

všechny recenze uživatele

Realistický a veľmi aktuálny film s perfektnou Cotillard. Takéto filmy vedia urobiť len Európania. Existencializmus a empatia v kontraste s hnevom, egoizmom, materializmom, nezáujmom. Pracujte ovečky, keby ste nemohli, v rade stoja ďalší 10. ()

fola 

všechny recenze uživatele

Hlavně: Bude se hlasovat tajně a pak všichni co jí dali hlas stáli seřazení v šatně jak prasata na porážku... to mě hlava nějak nebere. Realita se vytratila nejspíš někam do vesmíru. ()

lusota 

všechny recenze uživatele

Marion Cotillard skvělá, ale Sandře jsem nefandila. Nepříjemný film. Možná měla psychohrdinka hned od začátku vložit tu energii, s kterou obíhala a přemlouvala kolegy, do hledání nové práce. Hrát na city lidem, kteří většinou nepatřili k těm nejbohatším a sami často řešili existenční problémy, aby se vzdali veeelmi slušných prémií, jen když se postaví za momentálně v depresích se utápějící "kamarádku" se sebevražednými sklony, mi přišlo sobecké. ()

mr.okurek 

všechny recenze uživatele

Téma to je zajímavé hodné zfilmování, no provedení pokulhává. Hlavní protagonistce nejsem ochoten věřit ani nos mezi očima, natož to, co by měla celou dobu prožívat. A o postavě, která padne hlavní hrdince k nohám a začne líbat zemi, po které chodí platí to samé. ()

sha.piro 

všechny recenze uživatele

Na někoho (jako např. já) možná až příliš jednolité a přímočaré, na stranu druhou musím uznat, že herecké výkony jsou příjemné a závěr filmu potěší. ()

90125 

všechny recenze uživatele

Každý sme nejaký. Niekto má empatiu pre druhého, niekto je sebec bez svedomia. Niekto zbabelec a niekto nechutný oportunista. Film zdanlivo o ničom, akoby sa to 90 min nepohlo z miesta. To preto, ze tento film nerežírovalo Hollywoodske šablonovité klišé, ale skutočný život. Je to o kapitalizme a o tlaku, ktorý toto spoločenské zriadenie vytvára na ľudí. Hlavne je to ale o nás o všetkých, o tom akí sme charakterní, aké ľudské a morálne hodnoty vyznávame a akí solidárni vieme byť k ostatným okolo nás. Tažko sa vžit do kože psychicky labilnej osoby akou je hrdinka filmu, ale chciet si vziat život pravdepodobne len kvoli jednému pracovnému miestu, akoby bolo posledné na svete a bez pomyslenia na svoje deti, mi príde veľmi sebecké a zbabelé. Zaverečné vytriezvenie je silné. Bojuj a nikdy to nevzdávaj. 70 % ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Niečo to do seba malo, ale mňa ten film príliš neoslovil. Marion bola fajn, ale absolútne som nebol presvedčený o tom že sa nachádza v super zúfalej situácii. Buď som to nevidel, alebo nepochopil. ()

Martin D 

všechny recenze uživatele

Silna a aktuálna dráma. Problémy s prácou zaživa takmer každý človek. Veľa ľudí sa boji o miesto a prísť o 1000e prémiu nie je malo. záver bol dosť smutný až depresívny no tak to sa v živote stáva. Vynikajúca Marion Cottilard. Hrala nadoraz a presvedčivo. No mám pocit že niektoré postavy (manžel, jej kolegyňa ktorá odišla od muža) mohli mat viac priestoru a byt lepšie vykreslenie. ()

fojťan 

všechny recenze uživatele

Šlo to stáhnout tak do 15 minut a děj ani vyznění filmu by neutrpělo. Druhou hvězdu dávám pouze za to, že se to dalo vydržet do konce. A za paní Marion. ()

Související novinky

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

Přehlídka Crème de la Crème II

Přehlídka Crème de la Crème II

12.05.2015

Druhý ročník přehlídky francouzských filmů Crème de la Crème se uskuteční od 13. do 17. 5. v pražských kinech Lucerna, Evald a Mat a poprvé vstoupí do regionů. Do kin za nevšedními zážitky mohou… (více)

Assassin's Creed půjde ve stopách Marvelu

Assassin's Creed půjde ve stopách Marvelu

15.02.2015

Filmové vesmíry jsou dnes základem studiové politiky. Poté, co Marvel dokázal rozjet několik filmových sérií a protínat je velkými crossovery, se bude tento postup aplikovat u comicsových adaptací od… (více)

Reklama

Reklama