Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sandra pracuje v místní solární elektrárně a právě se zotavuje z depresí, které byly důvodem její časté absence v práci. Vedení společnosti nemá zájem o takovéto zaměstnance, avšak nechce vystupovat ve zlém světle. Finální rozhodnutí o Sandřině osudu tak nechává na jejích kolezích, kteří mají určit, zda Sandra o práci přijde anebo ne. Pokud ano, budou si moci ponechat své roční bonusy ve výši 1000 eur, a pokud ne, tak o ně přijdou. Sandra se však nevzdává a během dvou dnů  a jedné noci se ze všech sil snaží přesvědčit kolegy, aby se rozhodli v její prospěch. Sandřina prosba je jednoduchá: "Nelitujte mě! Jen se zkuste vžít do mé situace." (Film Europe)

(více)

Recenze (218)

g.laudeo 

všechny recenze uživatele

O kapitalismu jsem se nedozvěděl nic, ředitel firmy jednal spíš iracionálně než necitlivě. Mnohem zajímavější než skuhrat nad nelidským systémem bylo sledovat Sandřinu tour - motivaci kolegů, okamžiky rozhodování, okolnosti, argumentaci, tipovat výsledky individuálních voleb... Téměř bez hudby, bez vydírání (třeba bez plačících dětí). Cotillard - nevím. Ani na třetí pokus si ji nejspíš nezapamatuju. Nejzajímavější postavu (manžel) vyfasoval vynikající Fabrizio Rongione. ()

B.C.B.P. 

všechny recenze uživatele

Naliehavá sociálna výpoveď. Príjemne civilná. Autentická, emocionálne sterilná – myslím, že najmä preto tak autentická. ()

wallax 

všechny recenze uživatele

Realita dnešných dní: Vymeniť človeka za peniaze. Skvelo natočený, zrežírovaný a zahraný a pritom jednotuchý film o tom čo sa môže stať každému z nás (z ľahka som to zažil aj ja osobne). Skvelá kamera, vôbec som nemal pocit, že to sledujem cez objektív, ale celé to bolo ako keby som bol pri každom rozhovore osobne sám. Skvelý zážitok, naviac uveriteľný, funkčný a reálny pre každého pracujúceho človeka. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Když se bojíte,že přijdete o práci,tak si pusťte právě tenhle film.Za Marion hvězda navíc,příběh prostý,ale v tom je ta síla snímku.Dialogy stejné,ale vlastně nekustečně pravdivé.Občas nějaký chování postav je už trochu křiklavé a ne tak úplně realistické,jak určitě tenhle snímek se snažil tvářit.Na to tam máte moc kliček,který nejsou vyjasněny.Proč Sandra se tak vehementně chce vrátit právě tam a místo toho si nehledá i jinou práci,od začátku jsem se hned ztratil,proč tam najednou jsou postavy jmen,který nikdo nezná,až pak člověk zjistí,že tady je to road trip o tom,jak přesvědčit zaměstnance,aby Sandra mohla pracovat nadále s nima.Škoda,že ani v její rodině nebylo vůbec poznat ten status,proč musím zrovna jít do práce,když máme barák,manžel dělá kuchaře a ona pobírá nemocenskou čico.Ale ze života snímky mám rád a každý takový snímek velmi mile rád shlédnu. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavá sonda do spoločensko-psychologických väzieb medzi ľuďmi na pozadí jednej vážnej morálnej dilemy ovplyvňujúcej rozhodnutia viacerých ľudí. Jednoduchá zápletka a myšlienka zobrazená ale unikátnou formou v štýle 12 rozhnevaných mužov, len s trochu iným poňatím. Mínusom je ten záver, ktorý sa dal omnoho lepšie vyšperkovať, ale veľkým plusom je to, že film vás okamžite vtiahne do deja a Marion je proste výnimočná herečka. Preto slabšie štyri hviezdy. 75 % ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Za mě fakt nuda. Na papíře to zní dobře, ale v praxi se to nějak zvrtlo v nudnou plejádu podprůměrných rozhovorů. Poslední půl hodinka to sice dohání, ale pořád to je z mého pohledu podprůměrný film. Má své dobré scény, ale těch je prostě málo. Emoce na mě nefungovali. Není to ani tak kvůli hereckým výkonům, které jsou dobře zvládnuté, ale spíše kvůli špatně napsaným dialogům na kterých celý film stojí. Asi jsem necita. Rád bych film někomu doporučil, ale tak trochu si nejsem vědom na koho je mířen. Takže tentokrát bez doporučení na konkrétní publikum. ()

Renswo 

všechny recenze uživatele

Dva dni , jedna noc : táto dráma sa dotýka reálnej situácii v živote. Sme svedkami rôznych spoločenských vrstiev na území Francúzka , ľudia z nižšej strednej vrstvy , prisťahovalci a miestny obyvatelia. Sandra , hlavná postava tu zvádza boj o vlastnú prácu a záchranu svojej existenčnej situácii. Po Sandrynych absenciách v práci pre zotavenie sa z ťažkých depresií , závislosti na liekoch , nespavosti ... jej zavola zamestnávateľ že väčšina jej kolegov prijme jej ukončenie prace za prémiu v hodnote 1000€. Sandra má 2 dni na to aby presvedčila kolegov o hlas na zotrvanie pracovného miesta. Dej je jednoduchý a má len jednu zápletku , ale drastickú. Môžeme sledovať každé zaklopanie na dvere kolegov a ich reakcie. Sandra počas celej doby robí nevďačné cesty do domovov každého jednotlivca a riešia dilemy , či sa majú vzdať prémii alebo Sandrynho miesta. Cotillard vo filme hra veľmi dobre,  je vidieť z jej tvare , ako vážne trpí a ako prežíva každú depresiu. Film vrelo odporúčam je to  mimoriadne realistické dielo. ()

bmolko 

všechny recenze uživatele

Nejde o emocne velmi silnou odyseu Marion Cotillard ve snaze udrzet si svou praci, ale predevsim jde o odyseu do jejiho vlastniho nitra. Remeslne a herecky velmi poctivy film. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Bojovala statečně a nakonec zvítězila sama nad sebou. Natočit o tom ale celý film nepovažuji za dobrý nápad. Bylo to jednotvárné, opakující se a pro diváka únavné a bez odpovídajícího závěru. Nepatrný okamžik z života. ()

RomanT 

všechny recenze uživatele

Další zvonek a další zopakování stejné sekvence, jen s malou obměnou. To už jsem letos viděl. Jenže v Na hraně zítřka to mělo nějaký smysl, zde je to pouhá nemohoucnost vystavět příběh a dialogy alespoň trochu zajímavě. Navíc jsem nenašel jediný důvod proč bych měl hlavní hrdince přát, aby ve svém snažení uspěla. ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Velmi civilně natočený film, bez pokusů o citové vydírání (což je podle mé zkušenosti u Dardenneovců dobrým zvykem). P.S. V souvislosti s tímto filmem se mi vybavil rozhovor, který se (údajně) odehrál na začátku 90-tých let - když představitel rakouských odborů tehdy doporučoval tomu československému, ať naši dělníci "dočasně" přijmou horší podmínky, protože postupně se jejich situace určitě začne zlepšovat, on mu odpověděl: "My ale nejsme vaše minulost, my jsme vaše budoucnost." ()

lida93 

všechny recenze uživatele

Bohužel si tyto situace nás obklopují. Velmi poutavý film o tom jak se asi člověk zachová... Co si vyberete? Rodinu? Nebo cizí, ženu? Komu pomoci? A na koho se vykašlat? V těžké životní situaci se můžeme objevit i my.. ()

wick 

všechny recenze uživatele

Solidní drama...o hysterické paní, která neustále polyká antidepresiva, ačkoli má hodného manžela, zdravé děti, pěkný dům a dostane padáka. Přes víkend se rozhodne, že má přednost její práce a splácení hypotéky před odměnou, kteří mají dostat její kolegové. Tak je během víkendu začne navštěvovat a přemlouvat. Zahrané dobře, jen to má pachuť levicové agitky o nemilosrdném zlém kapitalismu. ()

zazka 

všechny recenze uživatele

Dráma postavená na rozhovoroch a hereckých výkonoch - najmä toho jedného - Marion Cotillard. Keď plače, máte chuť plakať s ňou, keď sa smeje, naťahujú sa vám kútiky úst...Myslím že právom nominovaná na Oscara... ()

BarVo 

všechny recenze uživatele

Nič proti Marion, herečka je to moc dobrá, aj sa na ňu dobre díva /to ružové tielko dostalo riadne zabrať/. Sociálne témy sú pre Gardennovcov akýmsi fetišom a väčšinou im to aj beriem, ale tu ma to vcelku obišlo. Sandrin osud mi ozaj neprišiel až taký beznádejný. Ale čítala som, že v oceliarniach v Sklárskom idú akurát prepustiť 300 zo 400 ľudí, tak snáď že by nabudúce bratia prišli natočiť sociálnu drámu k nám, to by bol asi iný masaker. ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

skvele zahrana hlavni role, poukazani na aktualni socialni problemy, do vsech postav se divak skvele vciti, pri svene v nemocnici i malem ukapla slzicka... mirne nadprumerne zpracovani, jedine, co bych vytkla, ze je to na me az moc ukecane a film cim vic se blizi konci, tim vic ztraci na tempu ()

Patryck 

všechny recenze uživatele

Civilná sociálna dráma s provtriednym výkonom Marion, kde napriek realistickosti situácie nedochádza k výraznejšiemu záujmu diváka o osud hlavnej hrdinky. Schéma opakujúceho sa dialógu rýchlo omrzí, napriek tomu že minimalizmus považujem v takto civilných snímkoch za nutnosť. Akýkoľvek odkaz nám chceli Dardennovci dať, vyšumel kamsi do prázdna. ()

Související novinky

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

Přehlídka Crème de la Crème II

Přehlídka Crème de la Crème II

12.05.2015

Druhý ročník přehlídky francouzských filmů Crème de la Crème se uskuteční od 13. do 17. 5. v pražských kinech Lucerna, Evald a Mat a poprvé vstoupí do regionů. Do kin za nevšedními zážitky mohou… (více)

Assassin's Creed půjde ve stopách Marvelu

Assassin's Creed půjde ve stopách Marvelu

15.02.2015

Filmové vesmíry jsou dnes základem studiové politiky. Poté, co Marvel dokázal rozjet několik filmových sérií a protínat je velkými crossovery, se bude tento postup aplikovat u comicsových adaptací od… (více)

Reklama

Reklama