Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Madame Mallory, majitelka vyhlášené restaurace se třpytem Michelinských hvězd se nestačí divit, když se do jejího městečka přistěhuje indická rodina a otevře si restauraci hned naproti přes ulici. Schyluje se k souboji dvou odlišných kultur a zcela odlišné skladby koření. Dobré jídlo ale hory přenáší. Madame Mallory zjistí, jak velké nadání má její konkurent, mladý indický šéfkuchař, a svolí k tomu, že ho vezme do učení. Dva světy receptů a chutí v jedné kuchyni slibuje velké kulinářské dobrodružství. Zvláště pokud se ho zúčastní i krásná francouzská kuchařka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (428)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Když jsem před lety viděla Pravidla moštárny, byla jsem nadšená, připadalo mi, že Lasse Hallström vytáhl z předlohy to podstatné a zjemnil to podle vkusu amerického diváka s velkým vkusem. Potom přišla skvělá Čokoláda, která mi také padla do vkusu. Ale jak filmů přibývalo, stále více se vkrádal neodbytný pocit, že jde o filmové limonády pro většinového diváka. Vytrácela se jemnost a originalita, přibylo klišé. Láska na kari bohužel v tomto trendu pokračuje. Neurazí, nenadchne. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Láska na kari. Co jen k ní napsat? Uplynula tak rychle a vznešeně bez jakéhokoliv zkratu a zádrhelu jako všechny Hallströmovy filmy (prozatím viděny čtyři, což se brzy změní), při nichž člověk prostě jen vypne a úplně ztrácí pojem o čase. A právě Láska na kari mě přiměla poznat, co vlastně na filmech hledám. Hallströmovy příběhy nejsou vystavěny na žádné složitosti, jsou to zkrátka pohlazení na duši, navíc ztvárněna v nádherných prostředích s neskutečně skutečnými hereckými výkony, nevyžadují žádný klasický boj dobra se zlem, a přesto jsou napínavé, žádnou přehnanou romantiku, a přesto jsou roztomilé. Láska na kari byla pro mne okouzlujícím zážitkem a Lasse Hallström se z ničeho nic stává mým velkým oblíbencem. ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Nechutná politická korektnost. Agitka na téma křížení kultur a mrdání mezi sebou prostřednictvím žrádla. Je to obludně pozitivní, nechutně pastelkově barevný a tak strašně vlezdoprdele, že jsem si ani nemusel dělat klystýr a hovna ze mě padaly samy z toho zasranýho kari, který prosakovalo z televize. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $54,240,821Tržby Celosvetovo $94,270,488Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,435,578 //počet predaných kusov 49,699Tržby za predaj DVD v USA $11,920,178 //počet predaných kusov 660,885║ pohodové, láskavé a podmanivé, až sa slinky zbiehajú, výborná uvoľnená réžia Lasse Hallströma a producentská záštita Stevena Spielberga je cítiť /80%/ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já vím, že se nemá moc srovnávat, ale já před nedávnem viděla Chefa a to nejde nesrovnat, protože to jsou filmy jen a jen o jídle s větší, či menší romantickou oblohou. Tady jsem čekala trochu větší hloubku, ale žel, byla to jen příjemná podívaná na ty laskominky, z nichž ne všechny bych byla schopná pozřít, ale oku lahodily v každém případě. Například školení v Paříži jsem si vychutnala téměř s otevřenou pusou, to byla tedy kulinářská laboratoř! Ale jinak to bylo všechno zahalené do spousty barev, ohňostroje a trochu klišovitého příběhu. Je škoda, že nemám ani chuť dát Lásce na kari znovu šanci, ale je to tak. Někdy příště snad už budu trochu pozitivnější, slibuji. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 4. srpna 2014 v New Yorku. (Varan)
  • Na natáčení filmu se podílel jako konzultant šefkuchař indického původu Floyd Cardoz. (Aja2001)
  • Na spoluproducentském postu lze najít jméno zpěvačky a herečky Oprah Winfrey, která se do knižní předlohy Richarda Moraise zamilovala a od roku 2010 ji prezentovala ve svém časopise. (Terva)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama