Reklama

Reklama

Dům podezřelých

(seriál)
Trailer

Epizody(4)

Když se mladí budoucí rodiče Michael a Vidya nastěhují do nového bytu, voda prosakující stropem spustí sérií mrazivých událostí, které vedou k šokujícímu objevu. O patro víše je nalezena třicetiletá svobodná žena jménem Melissa Young. Tedy spíše její tělo v značně pokročilém stádiu rozkladu. Od Melissiny smrti uplynuly už dva roky. Jak to, že celou dobu nikomu nechyběla a nikdo si ani nevšiml, že zmizela? Znamená to, že je její vrah pořád na svobodě? Detektiv inspektor Len Harper, kterému zbývá pouhý jeden týden, než odejde do důchodu, začne vyslýchat sousedy. Je rozhodnutý vytáhnout na světlo všechna úzkostlivě střežená tajemství a nenechat oběť jen tak beze stopy zmizet. Také Michael a Vidya se brzy pouští do vlastního vyšetřování. Ale každá další stopa vede k novým otázkám a ještě větším záhadám. (TV Prima)

(více)

Recenze (18)

emma53 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv bych měla mírné připomínky k obsazení hlavní herecké postavě detektiva Lena Harpera, který na mě chvílemi působil jak chodící smrtka, tak mě celá minisérie mile překvapila. Od samého začátku jsem byla napnutá jak struna a ke každému nájemníku z ostatních bytů jsem se okamžitě stavěla podezíravě, protože všechny ty až bizarní postavy byly tak parádně charakterově vykreslené, že motivace k vraždě byla u každého na místě. K tomu výborná temná atmosféra, přesně taková, jakou si v těchto filmech představuji. Myslím si, že nebýt dost skřípajícího finále, které já pro svou slabost k Británii budu raději ignorovat, tak by bylo i celkové hodnocení určitě vyšší. 3,5* ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Co po sobě zanecháme, když zemřeme? Bude pro nás někdo truchlit ? What remains se zabývá vraždou Melissy, po jejíž smrti si nikdo ani nevšiml, že zmizela. Ponuré atmosféře ještě nahrává vyšetřování, při kterém se odhalují kostlivci ve skříni jejich letargických sousedů. Taková prvotřídní sebranka se jen tak nevidí. Psycho lesby, rozvedený alkoholik, nevrlý dědek a jeho zvrácená chráněnka, děsivý teenager. Sympatický je v celé sérii jen čerstvě přistěhovaný pár, respektive hlavně Vidya. Co se týče detektiva v důchodu, myslím, že Threlfall nebyl úplně šťastná volba. Škoda, že závěr je trochu přitažený za vlasy - motiv vraha nebyl zkrátka dostatečně přesvědčivý a některé postavy dostaly až příliš málo prostoru, tudíž jejich chování nedávalo dokonalý smysl. Stručně a jasně, na britskou tvorbu docela průměr. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Podrobná psychologická studie několika osamělých lidí žijících v jednom bizarním domě. Napětí, tajemno, emoce, skrytý britský humor, bezmála dokonalá stavba příběhu, zvláštní typ detektiva, navíc skvěle zahraného, stejně jako ostatní postavy... Zkrátka nic mi nechybělo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ďalší z anglických detektívnych seriálov, kde len márne budete hľadať ľudskú podobu a sympatické postavy. Nebyť Indiry Varmy a Amber Rose Revah s indickými koreňmi, tak vám je v každom momente jasné, že sa tu žiadne majstrovstvá v kráse konať nebudú. Ale aj tá Indira hrá progresívnu lesbu, takže slušným chlapom ostali zas len šeredy a veľryby. Príbeh je o zavraždení istej Angličanky priemernej ostrovnej postavy asi 150 kg, čím sa len s ťažkosťami zmestila na fotku. Celkovo je ale vyšetrovanie prípadu ťažkopádne, pomalé a únavné aspoň v prvých dvoch častiach. Dej sa odohráva kompletne bez hudby. V druhej polovici sa konečne trochu rozbehne, takže sa výsledku dožije aj vyšetrovateľ, ktorý akoby práve vyšiel z hrobu. ()

Tommassi3

všechny recenze uživatele

"Kdo ji našel ??" - "Noví nájemníci !! Bůhvíco tam hledali a našli tlusťošku !! Ale to už tak tlustá nebyla.." Sotva se nastěhujete do nového bytu, začne vám kapat na maják.. Naštěstí jen ze stropu nějaká sračka !! A při pátrání po původu toho průseru, totiž průsaku, najdete na půdě mrtvolu nějaké těžkotonážnice.. Začíná to dobře, že ?! ;) Jak pro diváka, tak pro mladý pár z téhle minisérie z dílny BBC.. A rozhodně začíná dobře i poslední zbytek služby pro detektiva Harpera, jehož si zahrál výborný a rozhodně i typově velmi zvláštní smrťák David Threlfall.. Ale dost bylo cynismu !! A nebo ne, protože mě v souvislosti s tímhle rozkošným klišé napadá teorie, že kdyby policisté jako takové jepice nastupovali do služby až posledních pár dní před odchodem do důchodu, veškerá kriminalita by nejspíš hodně slibně poklesla..;) Uvedení téhle myšlenky v praxi nejspíš zůstane v rovině scifi, což je škoda, podobně veliká škoda jako tradičně zmrvit původní název projektu českým ekvivalentem coby Dům podezřelých, jakkoli tedy v tomhle Domě hrůzy vypadají podezřele skutečně všichni.. Podobnou bandu pološílených charakterů aby jeden pohledal !! On taky Tony Basgallop není žádný scénáristický holobrádek, což lze rozhodně říci i o oceňované britské režisérce Coky Giedroyc, která se zde vlastně pokoušela variovat a ozvláštnit model detektivek samotné Agathy Christie, jakkoli Dům podezřelých působí velice starosvětsky.. Velmi zajímavá podívaná, šikovně napsaná i dost slušně natočená.. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Přesně jak píše má oblíbená hellstruck: "Psycho lesby, rozvedený alkoholik, nevrlý dědek a jeho zvrácená chráněnka, děsivý teenager..." Zkrátka taková fajná, atmosférická krimi o pěkných sousedských vztazích a vraždách v jednom činžáku, co je Britové sekaj, jak Baťa cvičky (ty kriminálky, i ty strašidelný činžáky...). ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Ještě tak do poloviny posledního dílu jsem byla rozhodnuta jít na plný počet. Jedna potencionální vražda, tajemno, podmanivě klaustrofobní temná atmosféra postaršího domu a tempo tak pomalé, že bylo dostatek času na propracovanost všech charakterů a přitom jsem neměla ani jednou pocit, že by se to vleklo, spíš naopak. A zároveň nadprůměrné drama o lidské osamělosti, lhostejnosti o nezdravé psychické závislosti na druhých i o krutosti vůči jedincům, kteří se vymykají všeobecné představě společenské přijatelnosti. Hlavní postava čerstvě penziovaného policisty, který dále předstírá svou příslušnost ke strážcům zákona, aby mohl dovyšetřit případ, o nějž se nikdo jiný nezajímá, mi přišla docela zajímavá, stejně jako její herecký představitel a já byla skutečně spokojená. Jenže pak přišla závěrečná dvacetiminutovka a ta byla vážně na pěst, jako by najednou scénárista prodělal lobotomii, nebo hůř, přeměnu na středně úspěšného hollywoodského pisálka, protože tak překombinovaný a s prominutím blbý konec, který zadupává do země všechny kvality předchozích dílů je k vidění snad jen v béčkových thrillerech, co dávají po desáté na Nově. Takže prvních 220 minut za pět hvězd, zbylých 20 raději nehodnotím. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Velmi pomalu se rozjizdejici psychologicke/kriminalni drama s velkolepe gradujicim a pro me az trochu usmevnym finale. Ovsem skvele zahrane, s velmi dobre rozkreslenymi postavami a mrazive stisnujici atmosferou. Postupne odkryvani nepeknych tajemstvi obyvatel toho domu je opravdu desive. Krome propracovane a mysteriozni zapletky nevyresene vrazdy se tato mini serie dotyka temat osamelosti, mezilidske lhostejnosti az apatie ci manipulace a psychickeho tyrani, dominance vs submisivita a dalsich vice i mene bolavych temat. Doporucuji predevsim tem, kterym se libila miniserie http://www.csfd.cz/film/347846-southcliffe/ a hlavne jim nevadilo jeji tempo. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velmi zajímavá detektivka. Výborně natočená, skvěle obsazená (Russel Tovey, David Threlfall), výborně napsaná se zajímavými postavami a samozřejmě zápletkou. Jenomže čím to bylo delší, tím víc mě to nebavilo, a teď, když s odstupem píšu komentář, už ani nevím, kdo byl vrah a proč (to ale není chybu filmu, ale moje - částečně). Za zkouknutí tahle BBC minisérie samozřejmě stojí, ale myslím, že jednou to bohatě stačí. Kvalita tam sice je, ale postupně klesá a to mi u těchto minisérií opravdu docela dost vadí. 70%. ()

noby 

všechny recenze uživatele

Po víc než slibném začátku se tak akorát pomalé tempo mění ve vleklé, když polovinu série detektiv navštěvuje dům a nic se neděje. Divák se sice dozvídá další střípky o obyvatelích, ty už ale spíš ze všech dělají přílišné karikatury. Celé to pak korunuje nemožný konec, který jako by střihač našel v jiném filmu, který si herci natočili bokem. První díl navnadí, druhý a třetí ubíjí, čtvrtý vzbudí dojem, že snad předchozí aspoň trošku vynahradí, aby ke konci všechno zabil. Přitom atmosféra je vydařená a herci hrají skvěle - vyložená ztracená příležitost. ()

Rose.Tyler 

všechny recenze uživatele

První epizoda je téměř perfektní. Dokonalá atmosféra, skvělá hudba, zajímavě načrtnuté postavy,... Druhá polovina minisérie (a zvláště závěr!) byla zklamáním, přesto nemůžu dát méně než čtyři hvězdičky. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Jak může zarputilost osvětlit léta starý případ a přitom dát vlastnímu životu nový smysl. Zajímavé mysteriózní vykreslení postav, jejich chování a vůbec postupná gradace příběhu. ()

AlexUnited 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa podarilo. Perfektne vykreslené a vyobrazené charaktery postáv v baráku plnom všelijakých psychicky narušených podivínov. Sympatická a normálna bola akurát tá tehotná nová obyvateľka a ešte novinár-alkoholik so svojou frajerkou. Tým som aj držal palce aby to prežili a dúfal aby ani jeden z nich nebol vrahom. ()

jfaba 

všechny recenze uživatele

Dobrý seriál (dobrý je za tři), ale konec trochu překombinovaný a mrtvých jako u Verdunu. S postavou detektiva, na rozdíl od ostatních (co se tu rozepsali), jsem problém neměl. Ale řeknu vám, že v takovým domě bych nebydlel ani zadarmo. Jeden nájemník horší než druhý, a druhý horší než ostatní. A že se jich tam sešlo. V každém domě je někdo, ale tady byli všichni. No, konec ten to nezachránil, spíše naopak. Proto jen ***. Ale jinak dobré, protože, 4 díly. Takový seriál pro psychology a možná i pro psychiatry. ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem se na film úplně nesoustředil. I tak ale musím říct, že měl dobrou atmosféru, podbarvenou dobrou vhodnou (nijak nerušící) hudbou. ()

dalia 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál s podivným koncem, za který ubírám hvězdičku. Jinak se příběh rozvíjel velmi dobře, byl přesvědčivě zahraný a různá tajemství a hříchy jednotlivých postav byly skvěle rozehrány. Divák je opravdu veden k tomu, aby nedůvěřoval vůbec nikomu. Ten konec to ale podle mého názoru trochu oslabuje, některé postavy scénáristé tak nějak opustili a ten nejasný osud Lena... Jinak by to bylo na plný počet. ()

Reklama

Reklama